Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

atsauksmes no darba devēja

10 gadi
Reitings 246
Reģ: 12.11.2012
kā jūs vērtējiet to, ka darba intervijā prasa kontaktus no pēdējās darba vietas, lai sazinātos un paprasītu atsauksmes?
Un, ja nu darbā neviens nezin, ka meklējiet darbu? Kāpēc vispār ir jāzvana? Nedomāju, ka darba devējs iedos ļoti godīgu raksturojumu, drīzāk tādu neitrālu. Nu, ja galīgi nav kāds dzērājs un kavētājs.
25.07.2018 18:14 |

Reitings 624
Reģ: 29.01.2009
Nezinu kaa ir Latvijaa, bet UK principaa sliktu atsauksmi iedot oficiaali nevar. Vainu dod labu, vai nedod vispaar.
Es shobriid esmu jauna darba mekleejumos, bet man negribas rakstiit atluugumu patreizeejam darbam ,kameer nav cita varianta.
Un dot references man tiiik ljoti negribaas, jo ja kaads zvaniis manam priekshniekam un prashnjaasies par maniim - vinjsh nebuus prieciigs. :-|
Taaadeelj es laikam riskeeshu un rakstiishu atluugumu bez plaana B. Jo tad vismaz es visiem vareeshu dot references un sirds buus mieriiga. :-D
25.07.2018 18:31 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
LV neka! Jo nu kas tik nav pieredzets, it iapasi tagad kad censas noturet darbiniekus. Ir dzirdets mobings pamegini tim iet prom, bus slikta atsauksme . Ta ka...ex savoka valstis sitais nestrada. Darbiajs tikai augstakos amatos( ministrs , neirokirurgs un etc. lai butu skaidrs) patuz neleila SIA vai bankas filiales vaditaju sis var nedarboties.
25.07.2018 18:32 |

Reitings 23705
Tiesi tapec LV ir paredzets 3 menesu parbaudes laiks.
25.07.2018 18:32 |

Reitings 23705
atluugumu patreizeejam darbam ,kameer nav cita varianta.
Un dot references man tiiik ljoti negribaas, jo ja kaads zvaniis manam priekshniekam un prashnjaasies par maniim - vinjsh nebuus prieciigs.
Taaadeelj es laikam riskeeshu un rakstiishu atluugumu bez plaana B. Jo tad vismaz es visiem vareeshu dot references un sirds buus mieriiga.
tacu paludz vienosanos, samanies ka gimenes problemu del izdoma kadu laiku japasez majas, laukos pie tantes slimas vai mazums. un NVA sanemsi naudinu uzreiz, mierigi meklejot darbu.
25.07.2018 18:34 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Tas nedod objektīvu vērtējumu.
Kad vēl sen, sen atpakaļ meklēju darbu, tad vienā uzņēmumā prasīja kontaktus no iepriekšējām darba vietām. Man vienmēr visas vadītājas ir bijušas labas draudzenes ar kurām vēl tagad draudzējos, tāpēc par mani vienmēr tikai tas labākais un vēl piepušķos ko klāt, ja vajadzēs.
25.07.2018 19:06 |

Reitings 610
Reģ: 04.03.2017
Man nekad nevienā darbā nav prasīti iepriekšējās darba vietas kontakti, tik vien kā pajautāts, kādēļ aizgāju. Ja paprasītu, nebrīnītos, darba devējs vnk cenšas ievākt informāciju par potenciālo darbinieku.
25.07.2018 19:41 |

Reitings 304
Reģ: 09.01.2018
Nostrādāju vairākus gadus vienā uzņēmumā, sniedzu diezgan lielu ieguldījumu, vadītāji un kolēģi mani ļoti novērtēja, taču es gāju prom, jo nebija iespējas augt. Nekādus tiltus nenodedzināju, izveidotās darba attiecības bija pozitīvas un pat ļoti tuvas, un no manis atvadījās ar lielu pateicību. Tad, kad vēlākās intervijās darba potenciālie devēji prasīja atsauksmes, no šīs iepriekšējās darba vietas bija viegli dabūt godīgu, labu atsauksmi, kas bija pārdomāta, rakstīta par reāliem darbiem un manis raksturojumu, nevis klišejiska. Ja strādā godprātīgi, pret kolēģiem izturies pozitīvi un cieņpilni aizej no darba, tad nevajadzētu būt problēmām dabūt labu atsauksmi.
25.07.2018 19:41 |

Reitings 23705
Ja strādā godprātīgi, pret kolēģiem izturies pozitīvi un cieņpilni aizej no darba, tad nevajadzētu būt problēmām dabūt labu atsauksmi.
protams, protams...un ja kadasm slikta atsauksme( ka mums viena dd vaditaja par cali teica 7 gadus nestradatja slinkoja, dzera zaga) tad ibio ko tu turi tik ilgi tady darbinieku? Pasiem smiekli nenak?:-D:-D:-D
25.07.2018 20:09 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
dd?
25.07.2018 20:18 |

10 gadi
Reitings 3285
Normāli uztveru.
Pašai ir prasīts, vai var sazināties. Tad arī pasaku, ka neviens darba vietā nezina par to, ka meklēju citu darbu vai eju uz interviju, attiecīgi, piedāvāju iedot kontaktus no cilvēkiem, kas vairs nestrādā. Nekad nav bijušas problēmas ko tādu sarunāt. Tāpat atsauksmes man vienmēr bijušas labas.
Tāpat man un kolēģiem bieži lūdz sniegt atsauksmes par kādu bijušo darbinieku. Arī par tādiem, ko diemžēl ir nācies dažādu iemeslu dēļ atlaist. Speciāli neviens sliktu atsauksmi nesniedz un es pat teiktu, ka parasti, ja ir ko sliktu teikt, tad to var arī pasniegt piezemēti vai nekomentēt vispār (vai visticamāk vnk teikt, ka nebūs atsauksme).
25.07.2018 20:28 |

Reitings 23705
dd-darba devejs,lasi firmas ipasnieks..un etc. jezin:-D:-D
25.07.2018 20:28 |

Reitings 23705
. Tad arī pasaku, ka neviens darba vietā nezina par to, ka meklēju citu darbu vai eju uz interviju, attiecīgi, piedāvāju iedot kontaktus no cilvēkiem, kas vairs nestrādā. N
:-O:-O:-O:-O LV tas strada? Jo dazi dd to uztvers ka potencialo nodeveju...melotaju.Pirmo reizi ko tadu dzirdu...zinu ka citreiz izlielas ar labam atsauksmes no klientiem ( it ipasi ja tie Vipvai tml.) bet kaut akdi bijusi darbinieki??????? Mos kopa dzerat un jus izmeta?:-D:-D:-D:-D:-D:-D
25.07.2018 20:30 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Latte, Tu UK tagad strādā un meklēsi darbu? Ja tā, tad tikai šī iemesla dēļ ieteiktu nesteigties ar atlūgumu. Kā man aģents paskaidroja, parasti atsauksmes prasa tad, kad darba piedāvājums jau izteikts un DD jau informēts. Sirdsmieram es Tavā vietā par to pajautātu, jau intervijas laikā vai tad, kad runa aiziet atsauksmēm. Otrs, atsauksmes var prasīt arī kolēģiem (vismaz pārsvarā), man, piem., atsauksmi iedeva ex-kolēģis.
25.07.2018 20:33 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
kā jūs vērtējiet to, ka darba intervijā prasa kontaktus no pēdējās darba vietas, lai sazinātos un paprasītu atsauksmes?

Kā vērtēju? A nekā, uzskatu to kā minimums par sliktu toni, kā maksimums par spļāvienu sejā. Piemēram ir tādi uzņēmumi, kur darbinieka aiziešana tiek vērtēta ka dzimtenes nodevība un tur 100% neviens labu atsauksmi nedos. Tas ir tas pats, ja man parādītos jauna draudzene un pirms mesties attiecības ar mani, viņa zvanīs manai ex un jautās par mani kādas atsauksmes. (t)
25.07.2018 21:59 |

10 gadi
Reitings 1840
Reģ: 04.05.2009
Tas ir tas pats, ja man parādītos jauna draudzene un pirms mesties attiecības ar mani, viņa zvanīs manai ex un jautās par mani kādas atsauksmes.

Pērle!:-)
25.07.2018 22:32 |

Reitings 4298
Var mēģināt darīt tā, kā šis puisis - varbūt paveiksies :)
https://www.youtube.com/watch?v=SoZ41i2dSIw
26.07.2018 10:19 |

10 gadi
Reitings 3122
Visos darbos, kur esmu bijus pienjemta, vienmeer ir prasiitas atsauksmes, un vienmeer arii ir zvaniijusi tiem cilveekiem, kuru kontaktus esmu devusi. Protams, tos cilveekus pabriidinu pirms tam, ka vinjiem var zvaniit. Parasti atsauksmees nelieku savu pasreizeejo vadiitaaju, bet kaadu citu cilveeku no komopaanijas, kas mani labi paziist un var sniegt manu raksturojumu.. Un ne jau kaadu no saviem draugiem, bet kaadu no vadiitaajiem, ar kuru man ir labas attieciibas darbaa. Viss tas man liekas normaali, jo ljoti daudzi (tiesaam paarsteidzosi daudzi) cilveeki melo savos CV un intervijaas un potenciaalajiem darba deveejiem taa ir iespeeja paarbaudiit, vai kandidaata sniegtaa informaacija ir patiesa...
26.07.2018 10:56 |

Reitings 23705
vienmeer arii ir zvaniijusi tiem cilveekiem, kuru kontaktus esmu devusi. Protams, tos cilveekus pabriidinu pirms tam, ka vinjiem var zvaniit
interessanata ideja, parasti jau vienkarsi nozino kur iepreisk stradats un potemcialais DD pats izvelas un samekle kontaktus. Tacu ja ideja laba, zonasu ka var ari sadi iedod sev izdevuga cilceka kontatus atsauksmitei....:-D:-D:-D:-D:-D
26.07.2018 10:58 |

Reitings 4298
parasti jau vienkarsi nozino kur iepreisk stradats un potemcialais DD pats izvelas un samekle kontaktus.

Ja iepriekš ir strādāts mazā bulciņu bodītē, kurā 2 darbinieki, tad jā, DD pats var atrast kontaktus un piezvanīt, bet, ja runa iet par uzņēmumu, kurā ir vairāki tūkstoši darbinieku un kurā kandidāts ir bijis parasts ierindas darbinieks - neviens topošais DD neies medīt rokā, kurš no tiem visiem tūkstošiem varētu tur sniegt kādu atsauksmi.
26.07.2018 11:04 |

Reitings 23705
kurā ir vairāki tūkstoši darbinieku un kurā kandidāts ir bijis parasts ierindas darbinieks - neviens topošais DD neies medīt rokā, kurš no tiem visiem tūkstošiem varētu tur sniegt kādu atsauksmi.
:-O:-O:-O tu nio menesss? Ar kadu lietanm nodarbiajs citu cilveki, un katrai nocdslai ir savs prieksnieks. Tu tacu zino kur stradaji, kada nodala par ko...un logiski attiecigi aru var sameklet kontaktus. Nu nirmali nenems vera tevs iedotus, bet JA VELAS PARBAUDIT tad ti ari izdaris...:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
26.07.2018 11:07 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits