Ko man iesākt ar kolēģi?
Sieviete manā jaunajā darba vietā strādā 10 gadus. Darba vietas durvis jāslēdz vaļā 8:00, jābūt arī jau seifam pieejamam tas nozimē, ka darbā jābūt 7:45, lai klientiem varētu izmaksāt naudu.
Viņa katru savu maiņu ierodas pāri 8 no rīta tas nozimē arī to, ka seifs 8 nav pieejams. Vēlākais šajā menesī darbā ierodās 8:30.
Kā arī mums ir divi pārtraukumi pirmais 30 minūtes, otrais 20 minūtes. Viņai šie pārtraumi ilgs par stundu un liek klientiem gaidīt.
Trešais, kas mani tiešām sadusmo ir tas, ka viņa taisa mums grafiku. Priekšniecība ir Rīga un grafiku taisa viņa, jo strādā visilgāk. Protams, ka grafikā viņa saliek sev 2-3 nedēļas nogales brīvas.
Šajā menesī man nav neviena nedēļas nogale brīva, pēc nedēļas es esmu sev ielikusi nedēļas nogali brīvu, jo man jāstrādā kolēģes maiņas. Sev viņa iepriekš ielika to nedeļas nogali strādāt.
Viņa man izteicās, ka es darba dienās varētu mazāk strādāt un paņemt nedēļas nogali. Viņai jau būtu trešā nedēļas nogale brīva šajā nedēļas nogalē.
Vienojāmies ar citu kolēģi, ka grafiku likšu tā, lai man vismaz būtu viena nedēlas nogale brīva. Zinu, ka rīt sāksies strīds par to kāpēc es nedarīšu kā viņa liek.. ( rīt es darbā nebūšu ) Uzrakstīju viņai zīmīti, ka tā būs godīgi, ja man viena nedēļas nogale būs brīva.
Vakar no klienta bija Rīgas ofisā sūzība par to, ka viņa kavē regulāri darbu.
Ko man iesākt, ja viņa tā kāpj uz galvas? Zvanīt priekšniekam par to, kā viņa sev izdevīgi liek grafiku? Arī par kavēšanu, dzeršanu un klientu neapkalpošanu?