Šobrīd esmu uz pirmās slimības lapas savā dzīvē, rīt iešu mēģināšu slēgt. Mans ģimenes ārsts vienmēr ļoti uzstāj uz slimības lapu un vienmēr nosoda/cenšas atrunāt, ja to neņemu (kā tas bijis līdz šim). Ne uz kādām analīzēm nesūta, redz, ka esmu atnākusi "nekāda", balss nav, acis sarkanas, puņķi, klepus - kādas tur analīzes, klasisks vīruss. Kas man parasti ir. Protams, ja vajag analīzes, sūta uz analīzēm, tāpat uz rentgenu, utt., ja nepieciešams. Visus nosūtījumus raksta, arī receptes, tai skaitā sarkanās.
Man ir valsts apmaksātais ģimenes ārsts, ļoti patīk. Varētu iet pie maksas ārsta (ir apdrošināšana), bet ir negatīva pieredze ar VC4 ģimenes ārstiem, tāpēc cenšos neiet un tomēr tikt pie sava, kas ir zinošāks, precīzāk uzstāda diagnozes, precīzi prot izrakstīt tieši man piemērotas zāles. Atšķirībā no visiem pārējiem ģimenes ārstiem, pie kuriem esmu gājusi (mazpilsētā, kā arī par maksu VC4), šis ĢĀ man ne reizi nav izrakstījis zāles, kas nederētu/ nepalīdzētu.
Trūkumi:
- tālu no dzīvesvietas (jo pārcēlos);
- mežonīgi garas rindas, principā izredzes ir tikt tikai uz akūto stundu.
P.S. mans ģimenes ārsts ir pediatrs, tāpēc reizi gadā obligāti ir asins analīzes, svēršanās un pat auguma mērīšana :-D Ļoti patīk, ka regulāri arī prasa potēšanas pasi un tiešām seko līdzi vakcinācijai, ir pat man zvanījusi un atgādinājusi, ka jāvakcinējas.