Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Dzimšanas apliecība

 
Reitings 1069
Reģ: 15.06.2016
Es nezinu kā tas latviski pareizi saucas (свидетельство о рождении). Esmu tomēr rakstnieks, nevis jurists. Bet nu kā lai tur būtu stāsts ir sekojošs.

Es gribu vasarā vai rudenī aizbraukt mēnesi padzīvot Baltkrievijā (vajadzīgs materiāls priekš manas topošas grāmatas par sievietēm, kaisli un mīlestību). Un tas NAV joks, ja kas. Bet man ir vajadzīga vīze. Pagājušo reiz, kad es braucu uz Baltkrieviju, man bija izdevība uztaisīt tā saucamo tūrista vīzu. Tur bija tā, ka es braucu kopā ar draugiem uz vienu pasākumu un viņi kopā sametas lai uztaisītu grupas vīzu – tā bija lētāk. Bet brālis man aizliedza to darīt, jo tajā gadījumā vajadzētu atdot tai tūrfirmai, kura taisa vīzas, savu dzimšanas apliecību.

Lieta tāda, ka man ir ļoti vecs tēvs. Brālis baidījās, ka es atdošu tai tūrfirmai savu dzimšanas apliecību un viņi to pazaudēs un pēc tam būs ļoti grūti un dārgi to atjaunot, jo esmu nepilsonis un dzimis 1992. gadā. Bet bez tā dokumenta, cik viņš zina, nevar dabūt mantojumu. Respektīvi, ja es atdotu tūrfirmai savu dzimšanas liecību, viņi to pazaudētu un tajā pašā laikā man nomirtu tēvs, es riskētu nedabūt mantojumu, tas ir dzīvokli. Brālis baidās, ka viltīgie radinieki varētu izmantot to izdevīgu momentu un atņemt piešķirt sev manu dzīvokli.

Toreiz man tomēr sanāca uztaisīt vīzu. Es uztaisīju individuālo caur vēstniecību, kur nevajadzēja atdot savu dzimšanas apliecību. Kaut gan ar šo soli es gandrīz pievīlu visus draugus. :D (tur vienkārši priekš grupas vīzas vajadzēja noteikto dalībnieku skaitli, tā ka sanāca nedaudz tizli – es gan sev uztaisīju to vīzu dārgāku, gan citiem lieku panervozēt, jo viņi baidījas ka manis dēļ viņiem nepietieks cilvēku skaitļa lai saņemtu grupas vīzu)

Bet nesen es kādā forumā izlasīju, ka to dzimšanas apliecību nav tik grūti atjaunot, kā man brālis to teica. Un vai tiešam ir tāds liels risks, ka tūrfirmā var pazaudēt dokumentus? Vai jums tā ir kādreiz bijis?

Būšu pateicīgs par palīdzību šajā jautājumā.


Vēl ir problēma: es nezinu kā būt ar to aicinošo pusi? Jo toreiz es braucu uz vienu pasākumu un man tur organizētāji iedeva nepieciešamo priekš vīzas aicinājumu. Pie tam, tas aicinājums bija attiecies tikai uz tām dienām, kura laikā tas pasākums notika. Bet tagad man vajag uz ilgāku laiku + es nebraucu uz nekādu pasākumu.

Bet kā būt šoreiz es nezinu. Jo es nebraucu uz kaut kādu pasākumu, bet gribu vienkārši tur padzīvot. Bet man nav nekādu radinieku vai draugu Baltkrievijā. Kā man tadā gadījumā dabūt to aicinošo pusi?
08.04.2018 16:36 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)