Kašķis par rasolu, Cosmo stilā :D
Nezināju, ka rasolam un tā sastāvam ir definīcija :D :D
Lielajām bļāvējām, ka rasols ir tikai ar desu, un ar gaļu neskaitās rasols, iecitēšu divu sabiedrībā zināmu cilvēku skaidrojumus:
Kulinārijas eksperte Signe Meirāne zina teikt, ka īstā rasola recepte ir cēlusies 19.gadsimta otrajā pusē. "Vaininieks ir Lisjēns Olivjē, franču šefpavārs, kurš aizbrauca uz Maskavu un saprata, ka trūkst kaut kas. Precīzi no galvas nepateikšu, bet katrā gadījumā īstajā receptē bija salātu lapas, paipalu vai kāda cita medījuma gaļa, vēža astītes, bija arī ikri. Man tā šķiet, ka olas bija nevis vistu, bet paipalu. Un tā mērce bija krēmīga, uz majonēzes bāzes," stāsta Meirāne.
...
Mūsdienu pavārgrāmatās rasola recepte jau ir pavisam citādāka. ""Joy of Cooking" tā ir - pārsvarā dārzeņi ar majonēzi. Viss smuki, vienādos kubiņos sagriezts. Tas varētu arī būt viss, kas ir mājās, samaisīts, lai neatpazītu to, kas ir palicis pāri. Bet majonēze ir tas, kas visu savelk, salipina kopā. Viens liek liellopa gaļu, vistas gaļu, kas siļķi tur liek iekšā rasolā," stāsta Rītiņš.