Rasols

 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Tā kā olu realizācijas laiks tūlīt jau klāt, tad ienāca prātā šāda tēma. Bieži vien ir interesanti uzzināt, kā rasolu taisa katrās mājās. Piemēram, ciemojoties pie vieniem - netiek likti zirņi vispār, ciemojoties pie citiem un nācies nogaršot tādus, kur liek burkānus, bet neliek gurķus vai ļoti maz. Dažādas variācijas ir arī veikalos.
Kādas ir jūsu rasola sastāvdaļas? :-)
31.03.2018 19:46 |
 
10 gadi
Reitings 1914
Reģ: 09.07.2011
Tā kā es neēdu ne zaļos zirnīšus, ne vārītus burkānus, tad mans rosols ir diezgan vienkāršs: olas, vārīta desa, kartupelis un marinēts gurķis, ko samaisu kopā ar krējumu un majonēzi, pievienojot dilles, sāli un piparus. Neko vairāk arī neprasās.
31.03.2018 21:50 |
 
10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Vienīgais veids, kas liekas neēdams ir tas ar burkāniem.
Par sīpoliem gan pirmo reizi dzirdu.
31.03.2018 22:23 |
 
Reitings 88
Reģ: 16.11.2017
* vārīti kartupeļi
* Olas
*Kūpināta vista
* Marinēti gurķīši
* Zaļie zirnīši
*Sīpols
*Krējums, majonēze, sinepes, sals, pipari.
Burkānus nelieku, jo vārīti burkāni nevisai garšo. Un jā, ierastās doktordesas vietā es lieku kūpinātu vistu, ir daudz garšīgāk.:-)
31.03.2018 22:30 |
 
Reitings 237
Reģ: 17.03.2018
Olas, desa, kartupeļi, zirnīši, liiiielos gabalos sagriezti vārīti burkāni (ļoti garšo) , max maigi gurķi - pēdējais atradums ir burka, kurai rakstīts "konservēti gurķi", ir tådi mazāk etiķīgi. Uuuun krējums. Nulle majonēze, nulle sāls. Tie mūsmājās netiek lietoti. Pieciešam tikai ārpus mājas.
31.03.2018 22:36 |
 
Reitings 22
Reģ: 28.02.2018
Mmmmmm!! Mēs mūsu mājās jūtamies kā jaunu pasauli atklājuši. :D :D desas vietā vārīta vista. Labi, tas vairs neskaitās rosols, bet.. Ir. Tik. Labi! Un tikko tieši tika ēsts. (Vista, olas, kartupeļi, zirņi, gurķi, majonēze un krējums uz pusēm)
31.03.2018 22:39 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Kad biju maza ēdu tikai rozā rosolu- oma lika klāt vārītas bietes, tīri krāsai. Man bija rozā māsīcai baltais.

Šis gan interesanti. :-)
31.03.2018 22:48 |
 
Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Quickyy man arī negaršo vārīti burkāni,bet es viņus tik smalki sagriežu ka nejūtu:-),bet par kūpinātu vistu ,gan interesanti,būs jāizmēģina. Biju reiz dzirdējusi par kūpinātu zivi,ka ir cilvēki kas liek klāt desas un gaļas vietā:-)
31.03.2018 22:52 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Mana ilggadējā recepte:
- kartupeļi
- burkāni
- olas
- marinēti gurķi
- konservēti zaļie zirnīši
- vārītā desa (pēdējos gados - Ķekavas cāļa)
- 50:50 majonēze un bezpiedevu jogurts (jo krējumu nelietoju)
- sāls, pipari, sinepes un mārrutki
Bet mērces es lietoju minimāli, tikai tā, lai var izmaisīt, ciest nevaru slapjus salātus.
Gaļa - tā ir super sastāvdaļa, atbalstu, tikai tas vairs manā skatījumā nav rasols, tie ir gaļas salāti. Citas proporcijas, citas garšvielas.
Gurķi no laukiem vai Spilvas, zirnīši Bonduelle vai Spilvas, majonēze tikai Spilvas. Bezpiedevu jogurts man vienmēr "gadās" Kārums Bifido.
*
Ja šogad olas paliks pāri, gatavošu pildītās olas ar sinepēm un ar pesto.
31.03.2018 22:57 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
tikai un vienīgi:
kartupeļi
piena desa (nekāda gaļa ) :D
zirnīši
marinēti gurķi
olas
majonēze+krējums+gurķu sula nedaudz+pipari+sinepes+sāls
Ļoti patīk pikants rosols.
Bet tā kā esmu sāusi ēst pēc Atkal formā programmas, tur rosola piedāvājumā mērce bija grieķu jogurts/Skyr + franču sinepes + mārrutkki. Un ziniet ir baaaaigi labi!!! DOmāju arī tagad dzimšanas dienā taisīt džeku un meiteņu rosolus atsevišķi, jo ir reāli gardi, bet daudz draudzīgāk formai.
31.03.2018 23:12 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Kartupeļi, burkāni, sīpoli, marinēti gurķi, olas, zaļie zirnīši, desa, krējums, majonēze, mārutki, sinepesj
31.03.2018 23:55 |
 
Reitings 237
Reģ: 17.03.2018
Atceros, draudzenes mamma lika klāt rasolam ābolus. Dzimšanas dienā visi citi ciemiņi rauca degunu, es biju stāvā sajūsmā, šķīvjiem ēdu. Esmu mēģinājusi atkārtot. Nesanāk. :-|
01.04.2018 00:18 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Vasja, vajag tos Granny Smith ābolus:) vai Antonovku
01.04.2018 00:21 |
 
Reitings 237
Reģ: 17.03.2018
Zinu. Tāpat kā biešu salātiem. Nu nez. Ēdami sanāk, bet nav tas. Pilnīgi žēl.
01.04.2018 00:22 |
 
Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Es gatavoju no sķiņķa (desas salātu garšu, manuprāt, padara lētu), kartupeļiem, olām, vārītiem burkāniem, 1 ābola ekstra sulīgumam, marinētiem gurķīšiem (liela nozīme nopirkt garšīgus), svaigi gurķi un zaļajiem zirnīšiem. Garšai smalki grieztas dilles, majonēze ar krējumu uz pusēm, sāls, pipari, pustējkarote sinepes, nedaudz marināde gurķu. Ļooti garšīgi :)
01.04.2018 01:21 |
 
10 gadi
Reitings 2235
Reģ: 27.02.2011
Klasiski:
*Vārīta desa
*Olas
*Bonduelle zirnīši
*Provansas majonēze
*Marinēti gurķi
Bet es vispār rosolu needu, uzpūšas veders un atturos no majonezes, varītas desas. Piekopju clean eating,ēdu labak vāritas olas plikas :-D
01.04.2018 07:37 |
 
Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Baigi sakārojās rasolu tagad :-D
Parasti uztaisam ar vīru 2 reizes gadā, Ziemassvētkos pēdējo reizi bija.
Man nepatīk rasoli ar zaļajiem zirņiem, nekad nelieku, sīpolus arī noteikti nē.
Kartupeļi, burkāni, olas, marinēti vai sālīti gurķi, vārīta vistas vai tītara gaļa, majonēze, garšvielas.
01.04.2018 07:46 |
 
Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Man ne tikai sastāvdaļas vienādas katru reizi, bet par produktu ražotājs :D
- Kartupeļi, vienmēr vārīti ar mizu
- Desa, vienmēr doktordesa
- Zaļie zirnīši
- Marinēti gurķi, ideālā variantā, ja mājas, jo veikala ar to saldumu klāt nepatīk
- Olas
- Majonēze vienmēr Provansas Francis kā āmen baznīcā
- Šķipsniņa sāls
Un viss. Vēl ir ok, ja ir burkāni, bet es pati nelieku.
Neciešu sīpolus klāt, sinepes arī nē. Man garšo tieši šāds un tikai šāds rasols, bet man kaut kā paveicies, ka apkārt lielākā daļa taisa šādu ar minimālām variācijām. Protams, iemācījos no mammas, bet drauga mamma un arī draudzenes, radi, draugi arī taisa ko līdzīgu.
Nu patiesībā ir tā, ka rasolu neēdīšu tiaki tad, ja tur būs sīpoli vai sinepes. Pārējais ir ok, bet, ja ir citādi nekā šis, tad nebūs tā, ka man ļooooti garšos.
01.04.2018 11:15 |
 
Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Vienmēr lieku kartupeļus, žāvētu desu vai gaļu (var arī vārīto desu, bet man ne pārāk), marinētus gurķus, krējumu, majonēzi. Krējumu vienmēr vairāk kā majonēzi, jo majonēze ir sāļa, tāpēc vēl garšai lieku piparus, sinepes vai mārrutkus.
Burkānus, olas, zaļos zirnīšus dažreiz lieku, dažreiz nē.
Nekad nelieku sīpolus, negaršo un salāti ātrāk bojājas. Ja klāt āboli-tādu vispār neēdu.
01.04.2018 11:36 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Man šorīt tapis rasols. (l) Grūti gan kaut kā garšvielas notrāpīt bija. :D
01.04.2018 14:00 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Es vispār ar garšvielām rosolā neaizraujos. Majonēze un marinētie vai sālītie gurķi jau dod to garšu. :) Nu var sāli un piparus piešaut šķipsnu, - tas arī viss.
01.04.2018 14:04 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits