Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Alkohols izjauca ģimeni

 
Reitings 3
Reģ: 20.03.2018
Sveiki visiem!
Negribas jau čīkstēt un pīkstēt, bet dzirdēt jūsu viedokli vai ieteikumus.. Ir sagadījies tā, ka draugs ir devis ceļojumā uz kādu mēnesi. Lai nebūtu katru dienu jāsēž vienai mājas izdomāju padzīvot pie mammas. Viņa arī dzīvo viena un domāju ka būtu piemērots laiks mums pavadīt kādu laiciņu kopā. Nepagāja viena nedēļa un es jau aizbraucu atpakaļ uz savām mājām, neizturēju. Viņai ir problēma ar alkoholu, nav tā ka viņa nezinātu kad nolikt pudeli malā, bet tā atkarība sēž viņā iekšā un ir jūtams, ja viņa nesāks kaut ko darīt būs vēl trakāk. Visu savu bērnību uzaugu starp dzērājiem. Mājas vienmēr bija strīdi, kautiņi, trauku plēšana. Es neciešu alkohola smaku, ne tā garšu, tas mani atgriež atpakaļ bērnībā. Pats trakākais, ka mana mamma ir nenormāla sevis želotaja, viņa vienmēr visu uztaisa tikai par sevi. Viņa šito, viņa to, viņa visu viena pati. Man sāpīgi uz to noskatīties, kā cilvēks vienkārši pazūd. Es saprotu, ka viņai nav bijusi viegla dzīve, bet alkohols to neatrisinās. Vienmēr kā viņa iedzer viņa sāk strīdu ar vienalga kuru, ka tik ir kāds blakus, viņa mani aizvaino, sāpina līdz sirds dziļumiem un tad nākamajā dienā viss ir par viņu atkal. ES... ES... ES. Bērnībā sāpīgākais bija tas ka viņa man mēdza iesist dzērumā, viņa man teica ka neesot viņas meita un tagad pēdējo reizi kad biju pie viņas viņa saka aizskart manu draugu, saka teikt, ka man ar viņu nav nākotnes, ka visi vīrieši kāpjot un tā tālāk. Vai kādam no jums ir kāda pieredze ar alkoholismu ģimene? Ar to vienkārši samierinaties? Ja viņa pati negrib mainīties, ka lai cilvēkam palīdz? Visa ģimene jau dēļ šīs alkohola problēmas ir aizbraukusi prom no viņas, esmu palikusi tikai vienīgā kas spēj kaut ko darīt lietas labā.
25.03.2018 12:10 |
 
Reitings 354
Reģ: 29.12.2013
Zinu, kā tas ir. Bet nu īsti neviens no malas palīdzēt nevar, ja pats nevēlas. Divi radinieki atmeta dzeršanu tikai pēc tam, kad bija pamatīgas veselības problēmas un paši saprata, ka tā turpināt nevar, ja grib dzīvot. Tiesa, viens jau ir atsācis dzert. Ne tik bieži kā agrāk, bet tik un tā. Un jā, tuvs radinieks, bet negribas pie viņa braukt ciemos tieši dzeršanas dēļ. Tās visas dzēruma runas... Nevaru izturēt. Lai jau mani uzskata par sliktu cilvēku, bet nevaru būt viņa tuvumā, kad ir tās dzeršanas.
Un visa šī dēļ arī pašai pret alkoholu ir dalītas sajūtas. Bieži piedomāju, ja nu es nevarētu apstāties.
25.03.2018 12:46 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Te laikam derēs top attiecību ieteikums (c) Cosmo - pamet!
.
Tu nevari palīdzēt cilvēkam, kas negrib, lai viņam palīdz.
25.03.2018 12:53 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Viss, ko Tu vari darīt, ir vērst viņas uzmanību uz šo problēmu. Runājot ar alkoholiķiem, ir ļoti svarīgi būvēt konstruktīvu sarunu. Tas, ka pateiksi: "tu dzer par daudz, fui, izbeidz!" nokaitinās viņu vēl vairāk un tam nebūs NEKĀDA rezultāta, ar garantiju. Argumenti:
1. Iespējams, tu lieto alkoholu pārāk daudz/ pārāk bieži, kas nav labi, jo tas ietekmē veselību, tev var sākties cukurslimība, sirds un asinsvadu saslimšanas, un vispār, kad pēdējoreizi mērīji asinsspiedienu? Ekstrēmos gadījumos palīdz skarbs gājiens - pateikt, lai necer, ka tu viņu kopsi un ārstēsi, ja alko dēļ sāksies nopietnas veselības problēmas un tā ir viņas izvēle, nonākt pansionātā vai kā.
2. Iespējams, tu lieto alkoholu pārāk daudz/ pārāk bieži, kas ir traucējoši tuviniekiem, proti, cilvēks dzērumā taisa scēnas un skandālus un kaitina skaidrā esošus cilvēkus. Pasaki, ka netaisies vairs klausīties tos skandālus, ka tas NAV meitas pienākums - pieciest mātes dzēruma murgus. Lai izvēlas - vai nu tu brauc ciemoties un viņa ir skaidrā, vai nu tu pie viņas nebrauc. Vai lai vismaz dzert iemācās. Ja ne veselības, ne naudas nav žēl, lai tad vismaz pievalda mēli, sēž stūrītī klusiņām un dzer.
*
Viss. Tu to pasaki un alkoholiķim ir jāpieņem lēmums par savu rīcību. Galvenais ir būt nelokāmai savos lēmumos. Ja pateiksi, ka neciemosies, kad viņa dzer, bet tomēr turpināsi ciemoties, ar laiku kļūs vēl ļaunāk, viņa var sākt ar Tevi manipulēt.
Ja viņa negrib neko mainīt, tad Tu tur neko nevari izdarīt. Citējot 57days - "pamet".
25.03.2018 13:05 |
 
Reitings 1317
Reģ: 30.06.2013
Mammas brālim bija smagas problēmas ar alkoholu, iedzerot uzvedās neadekvāti. Mana mamma nofilmēja viņu dzērumā un parādīja viņam video, kad bija skaidrā. No kauna zemē ielīda un sāka apdomāties. Dzeršanu atmeta uz pāris gadiem, pēc tam atsāka dzert. Iespējams ka šāda taktika palīdzētu, iespējams, ka ne.
25.03.2018 13:22 |
 
Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Parasti jau cilvēki sāk dzert, kad ir kādas problēmas. Ja grib palīdzēt, tad vispirms jātiek skaidrībā ar to, kas cilvēku nomāc un palīdzēt cīnīties ar cēloni, nevis sekām, kas šajā gadījumā ir alkohola lietošana. Kaut gan, ja tas velkas no Tavas bērnības, grūti tur ko glābt.
25.03.2018 13:42 |
 
Reitings 174
Reģ: 16.04.2016
Ja cilvēks pats sev palīdzēt negrib, tad, lai kā Tu gribētu palīdzēt, neko īsti izdarīt nevari. Ja nu vienīgi aizvest pie rokas nokodēties, varbūt kādu laiku palīdzēs
25.03.2018 18:19 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Tu nevari viņai palīdzēt. Cilvēki, kam ir noslieces uz atkarībām, ir atkarīgi visu mūžu- cits no cigaretēm, alkohola, narkotikām, cits no datorspēlēm, azartspēlēm, cits no kafijas, cukura, šokolādes, cits no attiecībām, utt. Apciemo viņu laiku pa laikam (reizi mēnesī vai divos) uz īsu brīdi un viss. Tev sava dzīve, viņai- sava.
25.03.2018 19:20 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits