Krievu valoda.

Reitings 515
Reģ: 04.03.2016
Tā vien arvien vairākos un vairākos darbos (it īpaši Rīgā) tiek likti sludinājumi, kur jābūt perfektām angļu valodas, krievu un latviešu valodas zināšanām. Apmēram, ja nezini krievu valodu, Tev darbs nespīd. Tad nu vēršos pie jums, kā jūs iemācījāties krievu valodu? Es perfekti runāju angliski un latviešu valoda ir mana dzimtā valoda, taču ar krievu valodu es galīgi netieku galā, putrojos un ļoti daudz vārdu nezinu.
Esmu izmisumā, reāli, gribu labu darbu, bet tieši tie, kuri mani piesaista prasa no manis ļoti labu krievu valodu, kas pat ir saprotami, jo tā ir apkalpojošā sfēra.
14.03.2018 10:52 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es gan saprotu, kāpēc tiek piesaukts holokausts.
.
Man arī nepatīk tas politiskais virziens, kuru mīl Krievija. Bet valoda tur pri čom? Runājot par āzijas valodām, arī Japāņi savulaik darīja riebeklības a ļa holokausts (Ķīnas-Japānas kara laikā), arī šobrīd Japānai ir tendence, līdzīgi kā Krievijai, noliegt atsevišķus vēstures posmus, par ko uz viņiem ir nikna gan Koreja, gan Ķīna. Nemācīsimies to kretīnu valodu! Mjanma ar savu genocīdu pret vietējo musulmaņu minoritāti arī mēsli, utml. Par Ķīnu pat nerunāsim.
.
Es nezinu, vai es mācītos krievu valodu, ja to jau no bērnības nezinātu, bet jaukt politiku un valodas vienā ķīselī gan neesmu gatava. Un vispār, krievu valoda ir liela valoda - centrālāzija, piemēram, Uzbekistāna utml. valstis arī valodu lieto, biznesam var baigi noderēt. Pazīstamas meitenes brauca kaut kur uz Eiropas dienvidiem strādāt pa vasaru viesnīcās, krievu valodas zināšanas bija baigais pluss (tūristi).
02.04.2018 11:55 |

Reitings 17280
02.04.2018 12:47 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Ir pat grūti iedomāties kā tas varētu izskatīties, jo no vienas puses tādi "principiāli" ir redzami pa gabalu, bet no otras puses ar vienu īsu dialogu krievam pietiks, lai vairāk nekomunicētu ar tādu "principiālo" cilvēku. Tāpēc domāju ka te principā nevar būt komunikācija, viena saruna un viss.
pag, pag tu xanax dzivojot Latvija cosmo pirmo reizi uzzinaji par dziesmu svetkiem. Nez nu tad ir jadzvo meza ja ko tadu nezin. Un nemit vera ka tajos piedalisies ari krievu tautas kopas. Bedigi faktiski ar tevi
02.04.2018 12:53 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Pazīstamas meitenes brauca kaut kur uz Eiropas dienvidiem strādāt pa vasaru viesnīcās, krievu valodas zināšanas bija baigais pluss (tūristi)

Grieķijā tā ir.
Ceļojumā uz turieni sanāca daudz sastapt viesmīļus utt no Gruzijas, viņi runā ļoti labi krieviski.
02.04.2018 13:28 |

Reitings 23705
Jebkuru valodu zinat ir labi. tacu ir tragikoiski ka kundzites kas te bariem peckara gados sabrauca ta i neko latviesu valoda neiemacijas. Un jaunie ne Puskinu, ne Ahmatovu , ne superigos Viscoska tekstus. Ne savu kulturu zin, ne to ka LV ir dziesmu svetki ( un tas dzivojot LV):-D
02.04.2018 13:45 |

Reitings 23705
Давайте восклицать, друг другом восхищаться,
Высокопарных слов не надо опасаться.
Давайте говорить друг другу комплименты -
Ведь это все любви счастливые моменты.
Давайте горевать и плакать откровенно
То вместе, то поврозь, а то попеременно.
Не нужно придавать значения злословью -
Поскольку грусть всегда соседствует с любовью.
Давайте понимать друг друга с полуслова,
Чтоб, ошибившись раз, не ошибиться снова.
Давайте жить, во всем другу потакая, -
Тем более, что жизнь короткая такая.
Окуджава dieviga dziesma;-)
02.04.2018 13:47 |

Reitings 368
Reģ: 31.12.2017
Tas ir visā Vidusjūras reģionā. Arī eiropā nereti var izlīdzēties ar krievu valodu.
Man gan šķiet, ka uzņēmumi standartā prasa Angļu un krievu valodu sludinājumos, pat apkopējai, vai citam maz kvalificētam darbam, jo tā tak ir pieņemts... :D
Nesen tieši draudzene stāstija, ka darbā tiek meklēts jauns darbinieks, kaut kāds tehniķis ja nemaldos, kas ar ciklvēkiem maz kontaktējas, uz pus slodzi, maksā minimālo, bet prasības- augstākā, divas švešvalodas un pieredze :D
02.04.2018 13:51 |

Reitings 17280
Prasīt jau darba sludinājumā var visu ko. Tikai šobrīd, cik lasu, mūs JAU ir piemeklējis kvalificēta darbaspēka trūkums. Drīz nāksies nolaist prasības.
.
Šobrīd šīs lingvistu prasības vēl var pastāvēt, jo atrast trīs valodās brīvi runājošus darbiniekus ir viegli. Vairums augstskolas beigušo krievu jauniešu labi runā latviski, dzimtā ir krievu, plus pa 12 gadiem skolā arī angliski māk. Tā ka, kamēr šīm prasībām atbilstošus tehniķus var dabūt - kāpēc ne?
02.04.2018 13:57 |

Reitings 22
Reģ: 28.02.2018
Būtu labāk cepušās par krievu principiālistiem, kuri gadu desmitiem nejēdz latviski salikt kopā teikumu un brēc "po russki, po russki." Tādēļ arī ir tādi latviešu principiālisti attiecībā uz krievu valodu. Es pat nesaprotu, kas te diskutēšanas vērts, tas ir absurdi. Un pirms bļaut uz, piemēram, mani, par tādu viedokli - man ģimenē puse latviešu, puse krievu, vispār pirmā valoda, kurā runāju, bija krievu. Un starp tiem radiem arī daži nejēdz latviski teikumu salikt. Nu nav runa par valodu, bet par attieksmi!!!
02.04.2018 13:58 |

Reitings 23705
Nu nav runa par valodu, bet par attieksmi!!!
piekritu. Biezi pat dazus vardus negrub vai nemaka latviski.Tacu piedosim vinu zemo IQ...ka jau mineju tadi pat svau kulturu nezin, kur nu vel dazus vardus tas valsts valoda kur dzivo!
02.04.2018 14:00 |

Reitings 23705
02.04.2018 14:03 |

Reitings 368
Reģ: 31.12.2017
Nav vēlēšanās aktivizēt šo tēmu, kas panesīsies uz 10lapām, bet ir ievērots, ka ne jau šie cilvēki nesaprot Latviski. Viņi nerunā un izliekas, ka nemāk principa pēc. Ok, jā, tāds Koļa kas dzīvo visu mūžu savā Bolderājas dzīvoklī un dzer alu ar tādu pašu kaimiņu dien dienā, tad jā, kur viņš iemācīsies. Bet vidējais krievs, kurš, itkā, nesaprot Latviešu valodu, to ļoti labi saprotu un vel runā tīri ok. Jābūt pilnīgam dārzenim, lai dažu gadu laikā nezinātu valsts valodu vismaz sarunvalodas līmenī. Tad kad viņiem ko vajag un pretī stāv cilvēks, kas divus vārdus var pārspļaut krieviski, tad pēkšņi rairi sāk runāt Latviski :D
02.04.2018 14:09 |

Reitings 17280
Es ārpus Latvijas regulāri pamanos izmantot krievu valodu. Katru reizi sanāk, ārzemēs studējot, iedraudzēties ar krieviski runājošajiem (Krievija, Ukraina, Uzbekistāna, utml.), ik pa laikam arī gadās, ka es nezinu vietējo valodu, vietējais cilvēks nezin angliski, bet izrādās - mēs abi runājam krieviski (pilna Eiropa ar emigrantiem un viņu bērniem). Vienreiz lidojuma laikā poļu kundzei palika slikti, apkalpe nevarēja ar viņu sazināties, es ar savu krievu valodu vismaz kaut ko varēju palīdzēt.
.
Latvijā mums, gribi negribi, tā krieviskā vide ir apkārt. Šoreiz pat nerunājot labi/slikti kategorijās, vienkārši, esot valodas vidē, to apgūt ir stipri vien vieglāk. Esot, teiksim, Milānā, apgūt krievu valodu ir stipri grūtāk, nekā esot Rīgā. Kāpēc to neizmantot? Sevišķi vēl, ja varēs CV ierakstīt. Kāpēc to "po russki, po russki" dēļ neizmantot iespēju apgūt ļoti noderīgu valodu? Mēs nevis tiem "po russki, po russki" ieriebsim, bet sev.
02.04.2018 14:10 |

Reitings 23705
ā, tāds Koļa kas dzīvo visu mūžu savā Bolderājas dzīvoklī un dzer alu ar tādu pašu kaimiņu dien dienā, tad jā, kur viņš iemācīsies.
doma it neviena latviesa bolderaja nav? TV u radio ar gadsimtu atslegts? Avizes ar saki nav ja? Jo ne tas nav attaisnojums lai neiemacitos kaut 10 vardus latviesu valoda, un saprast ko saka latviski.
02.04.2018 14:12 |

Reitings 23705
Esot, teiksim, Milānā, apgūt krievu valodu ir stipri grūtāk, nekā esot Rīgā. Kāpēc to neizmantot? Sevišķi vēl, ja varēs CV ierakstīt. Kāpēc to "po russki, po russki" dēļ neizmantot iespēju apgūt ļoti noderīgu valodu? Mēs nevis tiem "po russki, po russki" ieriebsim, bet sev.
sim gan pilniba piekritu. Un darba nenemam tadus kas nekomunice brivi krievu valoda. Lai iet uz vssts iestadem stradat.;-)
02.04.2018 14:14 |

Reitings 237
Reģ: 17.03.2018
Jerrybean, kaut kādi dubultie standarti tavam tekstam. Cilvēkus apsaukā par dārzeņiem, jo viņi valodu mav iemācījušies, bet pat valodu raksti ar lielo burtu.
02.04.2018 16:09 |

Reitings 23705
Jābūt pilnīgam dārzenim, lai dažu gadu laikā nezinātu valsts valodu vismaz sarunvalodas līmenī.
V I S M A Z R U N Ā T :-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P
02.04.2018 16:23 |

Reitings 48
Reģ: 02.04.2018
Es nezinu, vai es mācītos krievu valodu, ja to jau no bērnības nezinātu, bet jaukt politiku un valodas vienā ķīselī gan neesmu gatava. Un vispār, krievu valoda ir liela valoda - centrālāzija, piemēram, Uzbekistāna utml. valstis arī valodu lieto, biznesam var baigi noderēt. Pazīstamas meitenes brauca kaut kur uz Eiropas dienvidiem strādāt pa vasaru viesnīcās, krievu valodas zināšanas bija baigais pluss (tūristi).

Pat centrālāzija lielā mērā ir zem Krievijas tupeles, un ne jau no labas gribas. Zinu no pieredzes uz turieni ceļojot.
Un cilvēki, kas vēlas integrēties vietējā kultūrā, nevazājas pa kaut kādiem krievu ghetto rajoniem ārvalstīs, bet cenšas iemācīties vietējo valodu.
03.04.2018 03:43 |

Reitings 48
Reģ: 02.04.2018
Esot, teiksim, Milānā, apgūt krievu valodu ir stipri grūtāk, nekā esot Rīgā.

Jautājums, kāpēc Milānā man vispār būtu vajadzīga krievu valoda. Tas apmēram no sērijas dažus krievus, kurus es pazīstu Vācijā. Ne viņi vācu valodu māk, bet tikai tusē ar savām rušņām savos rajonos tāpat kā musulmaņi!
03.04.2018 03:46 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Cheese, tāpat ir pa pilno ķīniešu, kuri tusē tikai savos rajonos un runā tikai savā valodā svešā valstī, vasts valodu nemāk nemaz. Tāpat arī ir ar indiešiem, arābiem un būtībā - jebkuru nāciju, kura ir kādā valstī vairākumā. Nu nav krievi vienīgie, es atvainojos, idioti, kuri nemācās valsts valodu kādā valstī. Ko tad tagad - ienīdīsim visus?
..nevazājas pa kaut kādiem krievu ghetto rajoniem ārvalstīs, bet cenšas iemācīties vietējo valodu.

Kāpēc uzreiz ghetto rajoni? Kaut kas absolūti atrauts no realitātes... :-/
03.04.2018 04:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits