kad tas viss sākās? Uzreiz dzemdību dienā?
nē, protams ne. dzemdību dienā, šķiet, biju laimīgākais cilvēks pasaulē. arī kādas 2 nedēļas pēc dzemdībām. protams, raudāju daudz tās divas nedēļas, bet vairāk no lielas mīlestības - skatījos uz bērnu un neticēju, ka tik burvīgs cilvēciņš tagad ir manā dzīvē. raudāju arī aiz lielas mīlestības pret vīru, varēju piezvanīt viņam, izdzirdēt balsi un sākt raudāt. tas periods, laikam, bija tas, ko sauc par baby blues.
Sākās viss tieši pēc tām divām nedēļām - bērnam sāpēja vēderiņš, vajadzēja nēsāt uz rociņām, palīdzēt izspiest purkšķus, tas viņa daudz raudāja, es raudāju līdzi, bet, nu, jau ne aiz lielas mīlestības, bet aiz tā, ka uzskatīju sevi par nekam nederīgu mammu, kas neko nesaprot kā palīdzēt. Tad arī sāku "zāģēt" vīru, likās, ka viņš vispār nepalīdz, ar visu man jātiek galā pašai, zvanīju viņam un runāju riebeklības, provocēju uz strīdiem.
Ap 3 mēnešiem bērnam kolikas pārgāja, viss bija labi kādu laiku, bet ik pa laikam iekritu apātijā, cik viss ir vienveidīgs, kāda rutīna, utt. Centos tikt pati ārā no tā, meklēju lietas, kas man patīk - kafija pastaigas laikā, audiogrāmata, utt. palīdzēja, bet ne uz ilgu laiku. Ik pa laikam bija problēmas ar krūtsbarošanu, bērns atteicās no krūts, neēda vispār, kā ieraudzīja krūti, sāka raudāt, pie tā visa - maisījumu neēda. Tad ļoti palīdzēja vīrs, bija blakus tajā brīdī un emocionāli mierināja, bet jāsaka, ka tas bija periods, kas mani arī morāli noēda. Vainoju sevi, ka neizdodas pabarot bērnu un krūts jācenšas iesmērēt iekšā kā kaut kādu mēslu, atvainojos, bet tā es jutos.
Pēc tam atkal bija kritieni un cēlieni, kad viss šķietami labi, tad viss atkal neglābjami slikti.
Ap 5 mēnešiem sāka nākt zobi un kaprīzes. Lai gan es nezinu vai tie ir zobi, vai vienkārši mans stāvoklis. Jo uz to laiku es sāku izjust tās agresijas lēkmes, domas, ka labāk es nomirtu, atdot bērnu kādam, uzbļaut viņai.......tā kaut kā.
Čīkst bērns ne jau tāpat vien, to es saprotu...tagad rāpo, cenšas sēdēt un visu laiku atsit galvu kaut kur un tad raud. Grib kaut ko, bet nevar dabūt - raud. Es neļauju rozetēs līst - raud. Vispār jau viņa man ir ļoti mīļa, mēdz pieglausties savās raudāšanās lēkmēs, tad es saprotu, ka viņai esmu vajadzīga, bet biedē tas, ka saprotu to ar galvu, ar sirdi neko nejūtu. :'-(