Sveiki! Man draugi pēdējā laikā jautā kāpēc es nenolieku pilsonību? Man arī bija tāda ideja, jo vienreiz gribēju aizbraukt uz Londonu, pat nopirku sev biļetes Airbaltic’ā (tur bija izpārdošana) bet pēc tam uzzināju, ka tur vajag būt par Latvijas pilsonim lai tiktu iekšā. Tā ka 170 eiro pa vēju. :D Bet vienalga: priekš kam tā pilsonība ir vajadzīga? Ja izņemot lidošanu uz Londonu. Jo es vaicāju cilvēkiem, kuriem tā ir, bet viņi nevarēja man atbildēt kā viņi lieto pilsonību ikdienā. Vienkārši es domāju: vai man iet uz to naturalizāciju vai ne?
Es baidos ka mani piespied kārtā var paņemt armijā. Es to negribu, jo man dzīvē ir mērķis: uzrakstīt grāmatu. Es sāku to visām meitenēm un puišiem ar kuriem iepazīstos! Un tā ir tiesa, tas nav joks. Es gribu būt par rakstnieku (un vlogeru). Un dienests armijā man no tā visa attālinās. Var būt es pat iešu bojā. Man ir par agru iet bojā. Man ir jāuzraksta grāmata lai pēc manis kaut kas atliktu. Pat ja es neiešu bojā un viss būs kartībā… pēc diviem gadiem tas visas tehnoloģijas būs pagājuši krietni uz priekšu – viss tas Youtube, mobilās aplikācijas, kameras, video editing programmas… Pat veids, ka cilvēki vlogo var krietni izmainīties… Es varu vienkārši pēc armijas to nepanākt, to jauno dzīves ritmu…
Anyway long story short: priekš kam ir vajadzīga pilsonība? Vai man tā palīdzēs, teiksim, iekārtoties darbā Latvijā? :-/