Atkarība

Reitings 15
Reģ: 13.08.2017
Labvakar. :-)
Gribēju uzzināt ex- smēķētāju viedokli.. esmu apņēmusies nu jau kārtējo reizi atmest smēķēt (smēķēju 4 gadus), iepriekšējie mēģinājumi ir bijuši neveiksmīgi, jo no rīta pie karstas kafijas krūzes tā vien sniedzas roka pēc cigaretes..(e)
Varbūt varat ieteikt kādas tiešām efektīvas metodes, kuras palīdz? Šoreiz ar motivāciju vien nepietiek. :-(
11.12.2017 19:18 |

Reitings 575
Reģ: 20.11.2015
Šīs diskusijas iespaidā nokačāju aplikāciju Smoke free, kur super rāda laiku cik jau ilgi nesmēķēju un cik naudas esmu iekonomējusi. Vēl nopirkšu nicorette mutes aerosolu un ietaupītos līdzekļus tērēšu daudz patīkamākām lietām. Kā reiz man maz apņemšanos uz nākamo gadu, tad nu tagad būs.
Atkarība ir bēgšana, jā, bet, ja vēlas no atkarības tikt vaļā, tad nekas cits neatliek, kā skatīties acīs savām it kā sīkajām, bet ļoti traucējošajām problēmām un stresiem, kurus nu tik ļoti negribas risināt

++++++++ Ideāli pateikts Nerātnā
12.12.2017 16:54 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Es smēķēju vairākus gadus. Tīri ar prātu sapratu, ka vajag atmest veselības dēļ, bet agrīnajos 20, godīgi sakot, tā nebija spēcīgākā motivācija. Kaut kad sāku lasīt Allen Carr grāmatu kuru, lai arī neizlasīju līdz galam, kaut kādā ziņā palīdzēja saprast, ka neesmu atkarīga no cigaretes nikotīna, bet drīzāk paša ieraduma kā tāda. Pēc kāda gada, kopā ar draugu izlēmām atmest uz 28 dienām, sākumam, jo tajā laikā tika popularizēta ideja, ka, ja atturēsies no smēķēšanas 28 dienas, tad lielākas iespējas, ka ķermenim un psiholoģiski pašam būs vieglāk atteikties arī pēc šā perioda. Man arī palīdzēja tas, ka norunājām, ka pēc šī perioda, ja ļoti ļoti kārosies, uzpīpēt kādā kopāsanākšanā ar draugiem (reti tās apmeklējām), tad nopirksim paciņu uz to vakaru, bet neko neglabāsim otrajai dienai, jo tas, kā novērojām, bija galvenais klupšanas akmenis. Jāpiebilst, ka man śī ideja (ka nav 100% aizliegts) palīdzēja, jo nevaru ciest kaut kādus striktus ierobežojumus un “nekad vairs” variantus.
Pēc 28 dienām turpinājām nesmēķēt, tad vienā ballītē (varbūt pēc pusgada), izsmēķējām paciņu, nākošajā dienā jutos ļoti slikti, tad pēc gada pamēģināju vienu cigareti un sapratu, ka vairāk īpaši nesaista, un tagad jau gadus trīs nav bijusi pat vēlme. Jāpiebilst, ka apkārtējie arī nesmēķē.
12.12.2017 17:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits