Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Bārmeņa darbs un vai ir tā vērts

Reitings 86
Reģ: 22.06.2017
Agrāk esmu strādajusi bāra par bārmeņa palīgu, bārmeņu darbs man ļoti patīk. Šobrīd dzīvoju mazpilsētā, kurā ir maz iespēju strādār par bārmeni. Mani nekas neattur, lai pārvāktos uz Rīgu.
Kā ir ar bārmeņa algu Rīgā? Vai es spētu nomaksāt dzīvokli (meklētu dzīvot ar kādu kopā) + ēšana + apģērbs? Domāju varbūt iziet kursu bar.lv , vai man tad būtu izredzes pelnīt vairāk, ja man ir diploms?
27.10.2017 21:45 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Protams,ka atbilstoša izglītība paver vairāk darba iespējas, bet manuprāt, svarīgāk ir zināt valodas, izskats, prasme gatavot kokteiļus un tad var iztikt bez atbilstošas izglītības!Par algām nepateikšu. Sākot no miniālās līdz...Manuprāt, labākajos bāros, klubos algas ir labas..
27.10.2017 22:02 |

Reitings 254
Reģ: 06.09.2017
Viens ļoti tuvs draugs ir bārmenis. Nu jau vairākus gadus strādā šajā profesijā, taču savulaik sācis tieši kā bārmeņa palīgs. Respektīvi - nav izgājis nekādus speciālus kursus, bet mācījies bāros uz vietas. No vienas puses, gan jau tādi kursi nenāktu par sliktu, taču, tai pat laikā, nereti visu nepieciešamo apgūt izdodas nevis kursos, bet tieši darba vidē, mācoties no pieredzējušiem kolēģiem. Manuprāt, pats galvenais, lai šajā profesijā labu pelnītu, ir valodu zināšanas, dzērienu pagatavošanas prasmes un arī enerģija, spēja uzklausīt, iejusties otra cilvēka ādā, empātija. Jau pieminētais puisis bieži vien stāstījis, ka ir klienti, kuri turpina atgriezties konkrētajā bārā tieši tā iemesla dēļ, ka bārmenis māk uzklausīt, dot kādu padomu, parunāties. Nereti bārmeņa attieksme pret klientu iespaido arī to vai bārmenis saņems dzeramnaudu vai ne. Tā ka savā ziņā piekrītu drauga teiktajam par to, ka bārmenis savā ziņā ir arī psihologs.
Ja par naudu, tad jau pieminētais puisis īrē mazu dzīvoklīti, paēdis un apģērbies ir. Tiesa gan, viņš strādā divos bāros un var teikt, ka visa viņa dzīve paiet bāros, taču, ja cilvēks ir jauns un spējīgs, tad tā, manuprāt, ir laba pieredze. Tūkstošus, protams, nepelna, taču naudiņa ir. Un, manuprāt, pat svarīgāka un vērtīgāka par naudu nereti ir tā pieredze ko cilvēks gūst ikdienā satiekoties un sarunājoties ar visdažādākajiem cilvēkiem. :)
27.10.2017 23:48 |

Reitings 86
Reģ: 22.06.2017
up
28.10.2017 15:58 |

Reitings 118
Reģ: 07.12.2014
Protams,ka atbilstoša izglītība paver vairāk darba iespējas, bet manuprāt, svarīgāk ir zināt valodas, izskats, prasme gatavot kokteiļus un tad var iztikt bez atbilstošas izglītības

Pilnībā piekrītu!
Iespējas , manuprāt, šajā lauciņā paverās, cik pati creatīva/interesanta un zinoša esi. Tagad mūsdienas tā nav problēma. Ir internets un printests.
Parādos savu ieintresību un degsmi, Rīgā varētu dabūt ātri vien darbu!
28.10.2017 21:03 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)