Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kūka no gatavā biskvīta.

 
Reitings 615
Reģ: 19.05.2014
Labrīt! :-)
Tā kā izcept jēdzīgu biskvītu tortei man nekad nav izdevies, nolēmu apjautāties- Varbūt kāda var ieteikt foršas kūku receptes , kurās izmantojams gatavais, veikalā nopērkamais biskvīts, kas jau sagriezts ripās?
Svarīgi, lai torte sanāk gana mitra un, vēlams, receptes, kurās nav riekstu vai kā cita, ko būtu grūti ēst gados vecam cilvēkam.
Mīļš paldies (l)
25.10.2017 08:59 |
 
Reitings 615
Reģ: 19.05.2014
25.10.2017 09:01 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Kombinējot banānus, putukrējumu un šokolādi sanāk garšīgi. Vismaz, maniem vecīšiem šī kombinācija ļoti gāja pie sirds vienā no jubilejām. Tikai jāskatās vai nesanāk par saldu, vai nevajag kādu skābāku elementu. No biskvīta ļoti atkarīgs.
Ir jau visādi sviesta krēmi un tā. Variācijas ir daudz, bet mana pieredze rāda, ka vecīšiem patīk vienkāršas lietas un skaisti dekori.
25.10.2017 09:06 |
 
Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Cik esmu ēdusi no gatavā/nopērkamā biskvīta gatavotas kūkas, diezgan sita cauri tādu sintētiskuma piegaršu(t)
25.10.2017 09:10 |
 
Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Tad jau labāk veco labo biezpiena-cepumu kūku! Mēs nesen uz vienu jubileju atcerējāmies bērnību un uztaisījām - tiiik laba bija, turklāt ar nostalģijas pieskaņu. :) Piekrītu, ka veikala biskvīta ripas garšo diezgan briesmīgi.
25.10.2017 09:14 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Rumpumpele man atgādināja, cik ļoti man garšo selgas cepumu kārtojumu kūka. Simts tūkstošus gadu tas brīnums nav ēst. Pēkšņi sagribējās atgriezties bērnībā. :D Un ar lielām, saldām lauku zemenēm... Šis kļuva par ilgu rītu. :D
25.10.2017 09:21 |
 
10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Veikalā nopērkamais biskvīts ir pretīgs.
Taisi ko vienkāršāku, siera vai jogurta kūku.
25.10.2017 09:26 |
 
Reitings 174
Reģ: 16.04.2016
Biskvīta vietā var taisīt arī improvizācijas ar zefīriem - tos izmantot pamatnei, pievienot dažādus augļus, bet kā saistošo daļu izmantot jogurtu vai putukrējumu, pievienojot želatīnu, lai kūka būtu stingra.
25.10.2017 09:50 |
 
Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Labāk nepērc, un iemācies pati izcepts, neesot labs.
25.10.2017 10:06 |
 
Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Man arī nepatīk tie pirktie biskvīti, dikti sintētiska piegarša parasti, jūt kaut kādas esences vai ko tamlīdzīgu.
Parastu biskvītu izcept, godīgi sakot, vispār nav grūti, nav arī nekādām sevišķām konditora prasmēm jābūt :) Klasiskajam bisvītam sastavdaļu attiecība ir 1:1:1 (piemēram, 1 ola + 1 ēd.k. cukura + 1 ēd.k. miltu).
25.10.2017 10:18 |
 
Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Vēl super vienkārši ir pagatavot Tiramisu (vismaz man ir viena recepte, kas ir ļoti ātra, viegla un izdodas 100% vienmēr). Derēs arī vecākiem cilvēkiem, jo tur nudien nav nekas jāgrauž :)
25.10.2017 10:19 |
 
Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
Ja tomēr gribās biskvītu (un lai ko citi teiktu, ka tas ir viegli - arī man tieši biskvīts nesanāk un viss), iesaku šo:
Nebūs gan smuki apaļa, bet man garšo Latvijas Maiznieka gatavās kūkas un arī šis subprodukts ir garšīgs (atšķirībā no tiem apaļajiem, ko pārdod tādā kā plastmasas kārbā).
25.10.2017 10:24 |
 
Reitings 610
Reģ: 01.05.2011
Jaa. es arii iesaku 1:1:1. Sestdien kaa reiz taisiiju biskviitkuuku!
Man bija standart apaļaa forma,nu taa videjā,nezinu kāds diametrs. Liku 5as olas : 5 cukuru -puto liidz ir riktiigi saputojies,saceelies,taads balts. Un tad pieliku 4as (nevis piecas karotes) miltu. un viegli iemikserēju. Sanaaca fantastiski poraina un miiksta! Iesaku!
25.10.2017 10:28 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Biskvītam labāk izmantot pūdercukuru. Es ņemu to pašu proporciju 1:1, bet cukuru samaļu dzirnaviņās. Cukuru ar olu kuļu līdz tas ir tik stingrs, ka paceļot slotiņu mierīgi iespējams veidot "negrimstošu" zīmējumu. Uz aci varētu būt kādas 3-5x lielāks, grūti pateikt. Miltus gan iesaku nevis iekult, bet iejaukt, iecilāt. Un vislabāk izsijāt caur sietiņu. Un iecilāt tieši tādēļ, lai "neizsistu" gaisu, kurš iekults. Vismaz tā daru es.
25.10.2017 10:39 |
 
Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Tieši tā, galvenais to saputoto masu "nedaudzīt", piemēram, nokratot no karotes mīklu, sitot karoti pret bļodas malu :) Es, godīgi sakot, olu dzeltenumus putoju ar cukuru, bet baltumus pilnīgi atsevišķi. Tad dzeltenumu stingraja masā iemaisu sijātus miltus un pēdējos iecilāju (nevis iemaisu) olu baltumus. Tad sanāk vispufīgākais biskvīts.
25.10.2017 10:42 |
 
Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
Viss jau ar to mīklas putošanu būtu labi, bet tak, piem., man vaina ir krāsnī. Cepeši sanāk lieliski, pīrāgi arī, arī mafini, bet tieši biskvīts vai nu kaltēts vai negatavs. Nu labi, nav man apņemšanās mēģināt 100 reizes, lai trāpītu precīzo sekundi, kurā man krāsns man būtu gatava atdot biskvītu labā kondīcijā.
25.10.2017 12:48 |
 
Reitings 303
Reģ: 31.10.2016
Esmu taisījusi improvizētu tiramisu tipa kūku ar veikala biskvītu. Ja to apslacīt ar kafiju un mazliet konjaka, tā sintētiskā garša cauri nesitas. ;-)
25.10.2017 12:54 |
 
Reitings 615
Reģ: 19.05.2014
brilliantly , Tev PM :)
25.10.2017 13:28 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ja man loti negribetos cept biskvitu.. tad samaksatu kadam profesionalim, lai uzcep... tas bus gardaks par veikalaa pirkto. Pati varesi dekoret un vaariit kremu :)
25.10.2017 13:47 |
 
Reitings 737
Reģ: 26.10.2014
Zemeņu kūka ar putukrējumu - sanāk ļoti laba!
25.10.2017 14:19 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!