Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

EVAK ārzemēs?

Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Čau, visiem,
vai jums ir bijusi pieredze ar EVAK kartiņas lietošanu ceļojot? Vai ziniet kādu, kam nācies lietot EVAK.
Kādā gadījumā?
Esmu ciemos pie māsas Vācijā divas nedēļas un ļoti sap krūtskurvja, sirds rajonā jau otro dienu. Sāku domāt par ārsta apmeklējumu, bet vai ar EVAK šādā gadījumā būs gana?
:-/
08.10.2017 18:05 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Eiropas veselības apdrošināšanas karte jeb EVAK (angļu valodā - European Health Insurance Card) ir plastikāta karte, kas apliecina, ka persona ir Eiropas Savienības dalībvalsts, Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalsts (Īslandes, Norvēģijas, Lihtenšteinas) vai Šveices Konfederācijas iedzīvotājs (turpmāk - Dalībvalsts) un savā valstī ir sociāli apdrošināts. Īslaicīgi uzturoties citā Dalībvalstī, EVAK apliecina tiesības saņemt nepieciešamo vai neatliekamo medicīnisko veselības aprūpi tādā pašā apjomā, kāda tā tiek nodrošināta attiecīgās valsts iedzīvotājiem.
Šādu palīdzību sniegs ārstniecības iestādes un ārsti, kuri attiecīgajā valstī nodrošina valsts garantētos veselības aprūpes pakalpojumus. Sniedzamo pakalpojumu veidu un apmēru katrā individuālajā gadījumā izvērtē ārstējošais ārsts.
08.10.2017 18:10 |

Reitings 438
Reģ: 04.05.2013
kad gāju uz neatliekamās medicīnas punktu, jāmaksā nebija vispār. tālākajai ārstēšanai bija 80% atlaide
08.10.2017 18:21 |

Reitings 12990
Viss atkarīgs, kā ir tajā valstī.. tev ir tādi paši nosacījumi, ja viņiem ir par brīvu, tev arī jābūt.. ja jāmaksā, tad arī maksāsi.
08.10.2017 18:22 |

Reitings 525
Reģ: 05.01.2016
Viss nav gluži tā kā apple pie saka. Vai vizīte/ārstēšana būs bezmaksas bieži vien ir ārsta subjektīvais vērtējums vai situācija ir neatliekama vai nav. Zinu, zinu, ka mājas lapā stāv viens, bet realitāte diemžēl ir tāda, ka liela daļa ārstu tādu karti pirmo reizi vispār redz. Mans ieteikums ir noteikti iet pie ārsta kas ņem parastos pacientus nevis privātās apdrošin. pacientus un reģistratūrā uzreiz visu noskaidrot.
08.10.2017 18:40 |

Reitings 12990
Vai tad neatliekamā palīdzība visur nav bez maksas? Nu ES. Man likās, ka ir. Protams, subjektīvi var mainīties, ko uzskata par neatliekamo palīdzību, bet nu.
08.10.2017 18:41 |

Reitings 525
Reģ: 05.01.2016
Nemaz neapgalvoju kā neatliekamā nav bezmaksas. Jautājums vienīgi ir par to kurš ko uzskata par neatliekamo. Ja ārsts neatpazīs karti tad iespējams liks samaksāt un tad kvīti nodot pašai Latvijā. Un tas pēc manas pieredzes vienmēr ir beidzies ar to ka nauda nav atgriezta.
08.10.2017 20:09 |

Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Vēl kādi viedokļi, pieredze?
Grūti saprast vai man akūts, neatliekams gadījums? Gaidīt vēl nedēļu, ja labāk nepaliek negribas gan...
08.10.2017 21:42 |

Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Esmu pati izmantojusi EVAk karti ārzemēs, kā arī zinu citu cilvēku pieredzi. Arī Erasmus daudziem bija šī karte. Nav gan tā svaigākā pieredze. Ja nemaldos Vācijā, ja ej vienkārši pie ģimenes ārsta vai uz apskati, tad jāiemaksa gada ceturkšņa iemaksa 15 eiro apmērā un tad šos 3 mēnešus ārstus vari apmeklēt vairāk kārt. Draudzenei bija neatliekamās palīdzības situācija (Austrijā), ģipsi uzlika bez maksas, bet zāles pēctam bija jāapmaksā un tad ar tiem čekiem varēja kaut kur griezties un pieprasīt atlīdzinājumu.
Ja ļoti sāp jau otro dienu tad dodieties pie ārsta. vai sāpes ir paciešamas, ka tik ilgi gaidiet? Lai māsa pazvana kādam informatīvai telefonam, vai konkrētam ārstam, vai pieņem šīs kartes.
Ar veselību nejokotu, īpaši ārzemēs esot, vēl priekšā lidojums atpakaļ, nez vai gaisā būtu iespējama tik laba palīdzība, ka slimnīcā.
08.10.2017 22:25 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (4)