tievās neskatieties

Reitings 12
Reģ: 07.02.2015
Mūsu iemīļotajai lietotājai Ernestine jauns video (nu ne viņai, bet viņa tajā piedalās), ja kāds grib vairāk par viņu uzzināt, tad video studijā (l)
https://www.youtube.com/watch?v=OOQBsMGlrew
04.08.2017 13:55 |

Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Liekais svars nerodas no zila gaisa

Man reiz bija dūšīga kolēģe, kura teica, ka resnums viņai nav no ēšanas, bet vnk ir un viss. Uzskatīja, ka cilvēki vnk mēdz būt resni un tievi no viņiem neatkarīgu apstākļu dēļ. Nu kā acu krāsa, piem.-vienam zilas, citam brūnas. Vnk tā ir un viss. Neko tur nevar ietekmēt vai mainīt.
06.08.2017 16:18 |

Reitings 2244
Reģ: 31.05.2017
Tur atkaŗīgs no dažādiem faktoriem, pielauju ka biroja darbā, mācībās un mieŗīga dzīvesveidā pietiek ka no kafijām iztiek, pārtiek arī no murmāniskāķiem ēdieneim un uzkodu veidā ēd. No rīta piem dažas samērētas maizes un kafiju un vis un var doties ārā no mājām un ir kam ar to pietiek jo turpinājums nebūs tāds kur tas vis acu mirklī sadegs un ķermenis prasīs vel citādāk novārgs vai ietāsies tas besis ja stipiri pa maz būtu uzņemts.
06.08.2017 16:22 |

Reitings 142
Reģ: 22.07.2013
Mazliet offtopic, bet es sapratu, ka tas ķermeņa masas indekss ir bullshit, kad vienā garlaicīgā pēcpusdienā ar kolēģiem pļāpājot pie šīs tēmas nonācam un visi sev viņu izrēķinājām. Gandrīz visi, kas aktīvi nodarbojās ar sportu (īpaši vīrieši), sanāca ar lieko svaru vai vispār aptaukojušies. Lieki teikt, ka tiem cilvēkiem līdz "resnam" kā līdz mēnesim.
06.08.2017 16:25 |

Reitings 238
Reģ: 23.07.2017
Liekais svars nerodas no zila gaisa, tas rodas no liekām kalorijām. Man rados un draugos ir daudz resnu cilvēku, tie ēdieni un to kvantitāte šokē. Piemēram, 50 cm pica vienam cilvēkam? Easy!

+++
Tieši tā! Neesmu satikusi nevienu apalīti, kurš ēstu maz vai normālas porcijas.Nu nav tādu! Parasti ir ļoti daudz ediena vienā ēdienreizē, un ne tie liesākie...
Iespējams, esot apaļam (resnam) mainās arī uztvere, un gribasspēks, jo tas ir vienīgais kā es izskaidrotu tādu nolaidību pret sevi un savu veselību.
06.08.2017 16:26 |

Reitings 2244
Brokastis vispār vajag ēst ne maz, jo pats dienas sākums kā sāks tā..., bet tas kā kuram, personīgi varu ēst jebkurā diennakts laikā, un pirmš izeju no mājām man nepaliks slikti ja pēkšņi arī četros vajadzētu ēst, jo ir pierats ja ko dara pirms tam obligāti vajag uzņemt lai aŗī varētu darīt.
06.08.2017 16:28 |

Reitings 558
Reģ: 23.07.2016
Žēl, ka neviena no video nepateica neko par savu ēdienkarti, varētu domāt, ka viņām no sabalansēta ēdiena tas liekais svars, ja starp ēdienreizēm lieto dažādas nevesalīgas uzkodas, tad arī no tā pieaug svars. Vispār, esmu lasījusi, ka liekais svars (nejaukt ar apaļīgumu) cilvēka organismā esot atkritumvielas un cilvēks ar lieko svaru nēsā līdzi savus izkārnījumus, tie nav kā meža dzīvnieka ziemas tauku kārtiņa, bet vnk mēsli spaiņi ko nēsā līdzi. Un par to ēšanu, pārmērīga ēšana arī ir tāda pati atkarība kā citas. Es piemēram neēstu tik daudz, ja to negribētu, pirmkārt tik daudz norīt ir žēl iztērētās naudas, jo var arī ēst veselīgi, bet mazākas porcijas un biežāk nekā reti, bet daudz.
06.08.2017 16:31 |

Reitings 2244
Gandrīz visi, kas aktīvi nodarbojās ar sportu (īpaši vīrieši), sanāca ar lieko svaru vai vispār aptaukojušies. Lieki teikt, ka tiem cilvēkiem līdz "resnam" kā līdz mēnesim.

Jā, jo tas ir pēc vispārpieņemtām normām, ĶMI ja svars ir stipri virs tas netiek traktēts kā kas veselībai nelabvēlīgs, bet muskuļu gadijumā tas nestrādā jo muskuļaudi ir ķermeņa funkcionējošais elements, bet ar taukiem savukārt neka sads nesanāk tie nav ne šķiersa ne vel kas cits ar ko vispār ko varētu veikt , tikai lieka apgrūtinoša bezfunkcijas kārta uz miesas ja lielā apmērā!
06.08.2017 16:35 |

Reitings 2244
ĶMI ja svars ir stipri virs tas netiek traktēts kā kas veselībai nelabvēlīgs

Kļūda - otrādāk tiek traktēts!
06.08.2017 16:38 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tu gribi teikt, ka taisi ēst to, kas Tev negaršo? Vai kā?

Caloo, starp "garšo" un "negaršo" ir plaša gamma - "ir ok", "ar garšvielām būtu labāks", "pagarlaicīgs, bet ēst var", utml. Vairums pārtikas ir OK, bet ne obligāti tiešam garšīgi.
06.08.2017 16:38 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Visa diskusija likās ļoti samākslota.
Kāds tam video mērķis vispār? Par ''īstajām sievietēm'' nemaz nekomentēšu.
Tas video atstāja tādu pēcgaršu kā pāris izplūdušu, iedomīgu sieviešu diskusiju par resnuma propagandēšanu.
06.08.2017 16:42 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
57days
Nu labi, tad kādi apsvērumi Tev liek taisīt to kushatj mozno, no na vkus @#$% vai pagarlaicīgo ēdienu? :D
06.08.2017 16:43 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Noskatījos un reāli nesapratu diskusijas jēgu, sapratu tikai to, ka viņas lepojas ar savu izmēru un nod*** visus, kas viņām kaut ko iesaka (visticamāk labu gribēdami). Ok, man arī neliekas normāli kaut ko aizrādīt ne resniem, ne tieviem.
Ja viņām patiesi šķiet, ka viņas jūtas patiesi skaistas un labas, viss ok, bet vai padomā par locītavu, asinsvadu un sirds simībām? Ja nē, diezgan sūdīgi.
06.08.2017 16:48 |

Reitings 17280
Caloo, kāpēc tu domā, ka to taisu es? Darba kafejnīca nez vai sāks gatavot savādāk. Rimi arī nav super kreatīvi. Es praktiski vispār negatavoju. Kafija un konfektes ir garšīgas, vot no tā arī pārtieku. Un siera.
06.08.2017 16:51 |

Reitings 901
Reģ: 17.03.2016
Eh. Palasot komentārus, liekas, ka visas bezmazvai ekspertes šajos jautājumus. Jā, protams, ka daudziem liekais svars tā arī rodas - mazkustība, slikta ēdienu izvēle, utt. Bet ne visiem. Mana māsīca ir aktīva dzīvesveida piekritēja, no rītiem dejo, vakaros atkal iet uz trenežieru zāli, bet ir ļoti apaļīga. Un neēd draņķus vispār (paliktu vēl apaļīgāka). Dzer daudz ūdeni. Ir pat uzstājusies karalienes Elizabetes II priekšā, jo tiešām - dejot viņa māk. Pie uztura speciālista sakārtojusi ēdienkarti.
Bet svars neiet nost. Sākumā pāris kg nogāja, tagad vispār nekas. Veselības pārbaudes iziet katru gadu, nevar atrast iemeslu tam, kāpēc. Šogad vēl ies pie speciālistiem.
Nu ne visi rij "Cielaviņas" un 50 cm picas. Bet, protams, visiem liekas, ka viņa to dara - kā gan savādāk, jo viņa taču ir resna. Cita iemesla taču nav.
Nevar visi būt pēc viena standarta, vienas mēramauklas, mēs visi esam savādāki, ķermeņi tāpat.
06.08.2017 16:53 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Callmetwisted.
Vai cilvēks nav kādreiz aizrāvies ar ātrajām diētām un badošanos? Iespējams, ka vielmaiņa ir ļoti nobremzējusies. Ja tā, tad, varbūt ir vērts palasīt par Reverse dieting, kurā kalorijas nevis tiek ņemtas nost, bet pakāpeniski liktas klāt, lai pirmkārt, sakārtotu vielmaiņu un tad domātu par notievēšanu.
06.08.2017 17:00 |

Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Man zināma meitene ar gadiem ilgi cīnās ar lieko svaru, iet uz zāli, staigā daudz, ēd veselīgi,bet svars gandrīz stāv uz vietas. Tīņu gados bija ļoti tieva, tad sākās veselības problēmas, ja pareizi sapratu tad bija kāda operācija(kautkādas vēdera problēmas) ,baidos samelot,bet vai tā nebija bruka, pēc tam sākās, pusgada laikā viņa no 47-50kg pieņēmăs par 20kg, un viņa nesēdēja dīvānā ar picu rokās vai cielaviņu, kā pirms operācija tā arī pēc operācijas bija aktīvas dzīves piekritēja. Staigāja pie ārstiem, veica analīzes,bet neviens tā ar nevarēja saprast,kādēļ svars neiet nost. Tad kādu laiku atpakaļ bija pie endokrinologa un kā sapratu viņai dakteris pateica,ka viņas organisms neatpazist insulīnu, organisms viņu ražo,bet nevar atpazīt un rezultātā viņa jebko ko apēd tas pārvēršas taukos . Un tas ir tas iemesls,kāpēc svars stāv uz vietas.
Es arī te uzmetu aci un nesaprotu,kāpēc daudzas domā,ka tās apaļās,resnās meitenes tik sēž dīvānā un rij picas vai cielaviņas, un tievas grauž salat lapas un ēd bezgaršīgu vārītu vistu un to vien dara kā trenējas zālē.
Tā nebūt nav, darba kolēģe man, ēd picas, bulkas, saldumus,mīļākais dzēriens ir coca cola ,uz zāli neiet,mājās nevingro,bet ir tieva kā skalins.
Tak pastāv arī tāda lieta kā gēni!
06.08.2017 17:38 |

Reitings 408
Reģ: 29.09.2015
Stereotipi par cilvēkiem ar virssvaru.
Šādi paši stereoptipi ir visās citās formās, jomās u.c - zemsvars, normālsvars, pieliktais svars, noņemtais svars, balta ādas krāsa, melna ādas krāsa, hetero, homo, vientuļā mamma, precētās sievietes, pēc 30 bez bērniem, pēc 20 ar 5 pieciem bērniem utt..... vienīgais kam visā diskusijas laikā piekritu bija, katrs mēģina savus personīgos kompleksus segt uz iedomātā stereotipa rēķina... arī šīs pašas virssvara sievietes.
06.08.2017 17:40 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Kopumā man patika video,tikai viņām ir liels virssvars. Par Ilzi nemaz nerunājot,jā,viņš svars tiešām nav norma. Nepatika,ka nepastāstīja,kāpēc tad viņām ir liekie kilogrami.
06.08.2017 17:43 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Rimi arī nav super kreatīvi. Es praktiski vispār negatavoju. Kafija un konfektes ir garšīgas, vot no tā arī pārtieku. Un siera.

Tā arī ir sākuma stadijas atbilde.
*
Labojiet, ja kļūdos, bet ilgāku laiku - ne raustoties un pieņemot/atmetot - diētu, kuņģis taču ar laiku saprot, ka jāsaraujas, pielāgojas un neprasītu arī tik daudz ēst, cik pats esi aizlaidis. Tāpat, kad vajag uzbaroties, lēnām pieņem, nu paplašinās, jo saprot, ka barība, ko jāapstrādā, nāk arvien vairāk. Nu tā nemedicīniski izteicos, bet ceru, ka domu var saprast.
*
Tas gan var attiekties arī uz pilnīgu bērnību - nekvalitatīva, ātro ēdienu, ne dažādības pārtika un mazkustīgs dzīvesveids, nu paliek bērni apaļāki, ja vecāki dod nekontrolētas normas ēdienreizēs un pa starpām, tas arī var atsaukties uz nākotni, pēc maniem novērojumiem.
06.08.2017 18:13 |

Reitings 17280
Dūja, man var pārmest kalorijām bagātu ēdienu, bet konkrēti apjoma ziņā (un kuņģis taču izstaipās no apēstā apjoma, nevis kaloriju daudzuma) jau nu gan nekādi milzu kvantumi netiek patērēti.
06.08.2017 18:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits