Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vai vērts braukt uz IKEA?

Reitings 198
Reģ: 12.04.2016
Meklēju mēbeles. Vai ir vērts braukt uz IKEA Lietuvā - kāda izvēle un cenas tur? mājaslapā neatrodu.
27.07.2017 10:15 |

Reitings 132
Reģ: 29.05.2017
Lietuvā ir daaaaaaudz skaistu lietu :) Ja esi gatava tur atstāt savu dvēseli (kā es savulaik :-D ), tad go for it. Naudu arī tur atstāsi, it īpaši, ja jauna mājvieta, kas jāiekārto, un ja patīk tas stils. Cenas un piedāvājums plašs, lielā amplitūdā. Tur tajā veikalā var apmaldīties.
Bet ir tā - ja Tev vajag naktsskapīti un puķpodu, ej uz, piemēram, mebstore.lv. Viņiem ir arī veikals Dominā - tur visi tie nieciņi un štruntiņi ir, + var aptaustīt kādu kumodi, vēl kaut ko.
Tur ir arī uzcenojums (furni.lv ir lētāk, bet nav veikala, kur kko aptaustīt), bet nu tāds .. piem, ja Lietuvā kafijas galdiņš maksā 8EUR, tad Dominas veicī - 12. Bet, ja vajag tikai to galdiņu, lētāk ir pārmaksāt 4EUR, nekā sperties uz Lietuvu un maksāt ap 30-60EUR ceļā (nu, atkarībā no tā, ko lej mašīnā).
Uz Lietuvu ir vērts braukt tad, ja gribi kaut ko lielu (varbūt pat vairākas lietas) un vajag aptaustīt. Atkarībā no mašīnas, aprēķini, cik tev aizies ceļā un domā, vai tu to atpelnīsi - vai ir jēga. Plus, auto jābūt lielam, lai tās kastes savestu / jāņem piekabe, utt.
Es uz Lietuvu braucu pēc drēbju skapja un miljons mazām lietām, kad pirms 2g pārvācos - tad ir forši. Mašīna gan bija pilna līdz griestiem. Toties forši varēja tos skapjus izpētīt, aptaustīt, izdomāt, kādas iekšiņas gribu, savākties tos moduļus, utt; sapirkos traukus, gultas veļu, visādas mazās mēbeles - galdiņus, plauktiņus; paklājus ... man viss dzīvoklis basically ir IKEA :-D
Bet šobrīd, kad vajadzēja naktsskapīti / drēbju kumodi (kas bija veikalā aptaustāma) / jaunas smaržīgās sveces - nu, sīkumus globāli - tad eju uz Dominu.
Lietuva drīzāk tāds piedzīvojums - toreiz ar draudzeni braucām, ar visu dziedāšanu mašīnā un fastfood pitstopiem pa ceļam. Tam visa diena aiziet.
27.07.2017 10:32 |

Reitings 132
Un, protams, pašsaprotama lieta - kad (ja) brauc, izmēri mašīnas gabarītus kārtīgi, lai nav tā, ka nopērc skapi 230cm augstumā, bet mašīnā ielien vien 200. ;)
27.07.2017 10:34 |

Reitings 198
paldies par izsmeļošo komentu :) Tu izklausies pēc pazinējas :) A Kā ar LV veikaliem un mēbelēm piemēram JYSK? Lētas jau ir, bet vai nav tāds īstermiņa risinājums un drīz savu nokalpos?
27.07.2017 10:37 |

Reitings 132
Nezinu, cik pazinēja, bet, kā jau teicu - man viss dzīvoklis IKEA un sava pieredze to mēbeļu meklēšanā un pirkšanā ir :-)
Protams, subjektīvi, bet man JYSK mēbeles nepatīk - bieži vien liekas tiešām, tiešām nekvalitatīvas. izņēmums gan - tikko ar draugu meklējām TV galdiņu ļoti specifiskos izmēros (izskrējām cauri Dominai un Spice home, un visur bija vai nu par šauru, vai par īsu, vai par garu, vai par platu), un beigās atradām JYSKā, bet veicām savus uzlabojumus un izskatās super stilīgi, tāds retro stila. Bet nu, tā globāli, zinu gana daudz sliktos stāstus par JYSKu.
Papēti tās mājaslapas IKEA - tiešām, iesaku Furni.lv un Mebstore.lv , lai saprastu piedāvājumu in general, un vai Tev tas stils patīk. Ja patīk kaut kas cits - mums jau ir arī Berry Mēbeles (man personīgi nepatika, bet gaumes lieta), tas pats Spice Home un citi mēbeļu veikali, gan jau kāds cits mācēs pastāstīt sīkāk. Ā, man vienīgi gulta nav no IKEA. To, kopā ar matraci, pirku OR Mēbeles - pašmāju ražotāji. Tobrīd bija labas cenas un dabūju, manuprāt, super labu dīlu.
Ja Tev tas IKEA piedāvājums / skandināvu stils patīk, tad močī uz Lietuvu -ja zini, ka točna kko pirksi, bet nezini ko. Ja nauda nav milzīgs faktors (nu, tie 30-60EUR ceļā neko diži neizmaina), tad ņem tik lielo mašīnu un vīru/draudzeni/kompāniju (bet max 2 cilvēki, tevi ieskaitot, jo atpakaļceļā, vedot lielās kastes, kāds sēdeklis ir jānolaiž un družka man aiz muguras sēdēja :D ), un brauc. Vari pārnakšņot Viļņā, Vecpilsētu apskatīt ;-) Izstaigāsi, sapirksies, un tas ir vienkārši foršs piedzīvojums.
Kādas tieši mēbeles tu meklē?
27.07.2017 10:43 |

Reitings 198
Meklēju visu virtuvei. :) Tā kā vest sanāks daudz ko :-D
27.07.2017 10:45 |

Reitings 132
Virtuvei, ķipa galdi, trauki, etc, vai reāli virtuves iekārtu? Par virtuves iekārtu gan nemāku komentēt, neesmu pirkusi. negribu iebraukt auzās, solot brīnumus :-D
Bet skatos, ka viņi tur arī skapīšus u.c. tirgo, tā ka - go for it. :) Un noteikti paņem lieku naudu līdzi, tāpēc ka viņa tur tērējas gaismas ātrumā uz visādiem sīkumiem. :-D
27.07.2017 10:50 |

Reitings 198
Primārais ir iekārta, un tad arī galdi, krēsli utt. Trauku krājumus gan jau arī papildināt vajadzēs, bet to pēc tam. Tā jau kā izklaide būs pēc visa šī.:-D
27.07.2017 10:54 |

Reitings 132
Nu jā, par iekārtu teikt nevaru (bet papēti, ļoti iespējams, ka arī visu vari iepirkt), bet galdus, krēslus un arī traukus un visu, visu mierīgi tur vari dabūt.
27.07.2017 10:59 |

Reitings 428
Reģ: 05.02.2015
Kā - tu neatrodi mājaslapā? Skaties ikea Lietuvas lapu un tur ir viss, pat pieejamību var paskatīties.
Divreiz jau esmu braukusi, ja būs vajadzība, braukšu vēl.
27.07.2017 11:20 |

Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Iekomentēšu par JYSK un IKEA kvalitāti - man ir mēbeles no abiem šiem veikaliem un kvalitāti līdzīgā cenu līmenī arī ir stipri līdzīga. Nu nebūs tavs IKEA kafijas galdiņš par 8 eur atstājams mantojumā nākamajām paaudzēm :D IKEA piedāvā plašāku klāstu, bet budžeta mēbeles tur ir tieši tādā pašā kvalitātē kā budžeta mēbeles JYSK un visos citos mēbeļu veikalos. IKEA ir vērts izvēlēties tikai dizaina dēļ, negaidot kaut kādas citas ūber īpašības.
27.07.2017 11:44 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Iekomentēšu par JYSK un IKEA kvalitāti - man ir mēbeles no abiem šiem veikaliem un kvalitāti līdzīgā cenu līmenī arī ir stipri līdzīga. Nu nebūs tavs IKEA kafijas galdiņš par 8 eur atstājams mantojumā nākamajām paaudzēm

++
27.07.2017 11:47 |

Reitings 132
Nu, tad laikam dažādu mēbeļu pieredze. Zinu JYSK skapi, kas izjūk pēc pusgada, un IKEA skapi, kas stāv jau gadus 10. :-D
Protams,ka tās nav mantojamās mēbeles, neviens jau neapgalvo, ka ir.
27.07.2017 11:54 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Ikea ir dažādu cenu kategoriju mēbeles. Ir arī labas virtuves, bet laba virtuve man tomēr asociējas ar kvalitatīvu materiālu, dārgām vadotnēm. Un tur tāpat aizies pāris tūkstoši.
27.07.2017 12:05 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits