Dzīvnieku vakcinācija. Ja es aizvedīšu savu dzīvnieku uz vakcināciju pāris dienas vēlāk nekā tas norādīts lolojumdzīvnieka pasē, vai man uzliks par to sodu?

Reitings 76
Reģ: 10.05.2017
pasē norādīts nākamais nopēšanas datums kā 13.jūn, bet ja es aizvedīšu 15. jūnijā vai tas daudz ko mainīs?
09.06.2017 07:27 |

Reitings 220
Reģ: 24.08.2016
Ja laiž ārā, nu nav tikai istabas kaķis, tad jau laikam skaitās, ka vajag arī.

Kaķim, neatkarīgi no tā, vai iet ārā, čipēšana un reģistrācija NAV obligāta. Vedot uz citu valsti gan vajag, tas ir kā pierādījums, ka dzīvnieks ir tas pats, kam ir pase, un ka dzīvnieks ir tavs.
09.06.2017 17:12 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Paldies par atbildēm, meitenes :)
09.06.2017 17:17 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Dažu dienu nobīde vakcinācijas programmā neko nenozīmē, tā teikt, labāk vēlāk, nekā nekad!
Par vakcinēšanas "nevajadzību" nepiekrītu, es esmu pārliecināta vakcīnu atbalstītāja un pati regulāri vakcinējos. Ne gluži pret gripu, bet piem. šogad pati revakcinējos pret trakumsērgu. Komplikācijas ir ļoti reta parādība, bet drošība ir pirmajā vietā.
Par revakcinēšanas biežumu - tas atkarīgs no izvēlētās vakcīnas. To pateiks vetārsts.
-
Kaķis NAV obligāti jāčipo un jāreģistrē. Ja kaķi laid ārā, tam ir obligāti jābūt sterilizētam/kastrētam, vakcinētam pret trakumsērgu un tam jābūt kakla siksniņa vai nocirptam auss galiņam (ja ir siksniņa, auss var palikt neskarta). Noteikums darbojas no 6 mēn. vecuma, tāpat suņiem no 6 mēn vecuma jābūt vakcinētiem un, atšķirībā no kaķiem, arī čipotiem.
-
Es savu kaķi savakcinēju pret visu + sačipoju, cerēju, ka ies ārā, bet viņai ārā riebjas. Tomēr neuzskatu to par lieku investīciju - logs stāv vaļā, kaķis var pārbīties un izkrist. Neesmu no paranoiķēm, kas kaķa dēļ nevēdinās telpas (man ir tādas paziņas). Par vakcīnām runājot, man ir arī suns, tāpēc nav slikti, ka kaķis vakcinēts - ja nu suns ar ķepām ko atstiepj.
09.06.2017 17:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits