Es noteikti pateiktu, mēs viens par otra panākumiem priecājamies.
-
Un mums ir katram sava nauda. Es vispār nespēju iztēloties, ka varētu būt kopīgs budžets - maniem vecākiem tāds nebija, vecvecākiem arī tāds nebija, man tas šķiet šausmīgi nepareizi, es nepiekristu. Mums ir tā, ka ir kopīgie maksājumi, kurus maksājam uz pusēm, bet to nav daudz - tikai īre un visi rēķini par un ap dzīvokli. Pārējo katrs maksā no savas naudas. Mums ir katram sava mašīna, līdz ar to loģiski, ka katrs savu arī uztur.
-
Mēdzam kopīgi krāt kaut kādam mērķim, piemēram, ceļojumam, tagad - kāzām, varētu krāt lielākas lietas iegādei (piem. laba gulta ar matraci maksā ~1500). Tādas lietas kā pārtikas iegāde, restorāna rēķina apmaksa, taksis uz kādu pasākumu, ieejas biļetes, trauki, tekstils - neskaitām, lietas zem 100 eiro apmaksājam randomā, kādreiz viņš, kādreiz es. Es biežāk pērku sadzīves ķīmiju, dvieļus, traukus, draugs gandrīz vienmēr maksā par restorāniem. Ļoti negribētos, lai precoties kaut kas mainītos.
-
Nespēju iztēloties, ka vīrietis varētu no mūsu kopīgās naudas nopirkt sev Hugo Boss uzvalku pa 600 eur un pārmest man, ka es gribēju balināt zobus par tādu pašu summu. :-D Un es nemūžam nepieļautu, ka vīrietis man nopērk tur ziemas zābakus vai apmaksā ceļojumu, pat, ja tas būtu mans vīrs - man tas nav pieņemami, es justos kā totāla liekēde. Ja tā ir dāvana uz dzimšanas dienu, tad OK, bet ikdienā - nē, nē un vēlreiz nē. Pa kluso uz kontu pārskaitītu naudu, ja ne citādi.
-
Bet atbalstu kopīgu budžetu gadījumos, ja ir kopīgi bērni, sevišķi mazi, sevišķi, ja viens vecāks ir BKA, jo tad gan varētu būt problemātiski sadalīt, ko kurš maksā un no kuras naudas.