Ko domājat par Latvijas nākotni?

Reitings 979
Reģ: 03.01.2015
Kad palasu ziņas, komentārus kaut tai pašā TVnet, facebook. Sliktais VID, politiķi zog, nodokļi. Nekas labāk jau nepaliek.
Mums pagaidām viss ir labi. Pagaidām! Ģimenē esam 3 un par naudām nesūdzamies, ir pašiem savs īpašums, abi strādājam, bērns apmeklē pirmsskolas iestādi, atļaujamies ceļot, auto, visu vienmēr no'maksājam, nav kredīti un parādi. Esam pie labas veselības. Tad,kad tā dzīvojam savā pasaulītē viss jau liekas,ka ir labi, bet kad lasu,kas notiek apkārt bail iedomāties kas būs pēc gada,diviem.
Kā jūs domājat,kas saigaida Latviju nākotnē? Es domāju tuvākos 5 gadus.
Ja godīgi, man reizēm gribas aizbraukt. Esmu darbojusies arī citās valstīs Latvijā un ja godīgi, tad tieši man kā pašnodarbinātājam visgrūtāk ir Latvijā, savā dzimtenē. :-/
Vai esat domājušas par aizbraukšanu, jo nesaskatat labāku nākotni LV?
03.01.2017 20:04 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Wee - skatoties kādā sfērā/amatā. Man, daļēji, mana ārzemju pieredze te nenoderēja īsti, jo šeit vienkārši tā sfēra nav pat ne uz 10% tik attīstīta, bet amata pieredze kā tāda noderēja gan. Un arī uzņēmumos strādāju labos un atpazīstamos, kas arī bija kā plusiņš. Man liekas, ka te ir tāda attieksme pret "ex ārzemniekiem" nejau tādēļ,ka viņu pieredze nav noderīga šeit, bet gan tādēļ, ka latvietis pa lielam ir kā tārps, kuram visi aizbraukušie liekas kā nodevēji. Sorry, bet ja sfēra un amats īsti neatšķiras, tad kāda starpība tu esi strādājis te vai tur? 8-)
04.01.2017 12:54 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Hellish - :D
Nu man te nav vairāk piebilstams kā citā diskusijā - sliktāk kā pirms 7 gadiem te noteikti nav un arī nebūs, lēnām uz priekšu iet viss, bet cilvēki grib visu un uzreiz. Nodokļi tiek uzskatīti par bubuli, lai gan tas galvenais budžeta ieņēmumu avots, tas mums ir jāsaprot. Arī es domāju, ka mazais cilvēciņš tiek spiests pārāk daudz, kā arī mazie uzņēmēji tiem tramdīti,tas laikam tāpēc, ka tas viss ir diezgan caurredzams, lielie miljonu rausēji prasa plašākus resursus, lielāku darbu un arī zināšanas. Ir jomas, kurās nepieciešami lieli uzlabojumi, bet, piemēram, no šī gada ir jaunais modelis iekšlietu sistēmas darbinieku algām - algas būs lielākas, bet par to neviens nerunā (un nē, tie nebūs 3 eur kā no 380 minimālās algas).
Man šķiet, ka mums biežāk jādomā par to, kas ir labs un ko mēs paši sev varam labu darīt, ko varam dot līdzcilvēkiem. Ja grib, tad arī LV var labi dzīvot. Un katram arī vēlmes ir citas, vienam ceļojumi 2x gadā ir ierasta lieta, citam tā būs ekstra, atkarībā no šīm vēlmēm tad ir arī jārīkojas.
04.01.2017 14:17 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Pielika pie minimālas algas 10 euro, lai cilveki kuri to saņem, priecājas
(maximā pie kases - maisiņš vajag? Jā, dodiet divus, man 10 euro pie algas pielika)
05.01.2017 11:55 |

Reitings 37
Reģ: 22.11.2016
Neko labu nedomāju, tāpēc jau sen esmu prom no Latvijas. Sauciet to par bēgšanu, bet dzīve man dota tikai 1, gribu dzīvot, nevis izdzīvot, arī pensijas gados.
05.01.2017 17:39 |

Reitings 429
Reģ: 03.01.2017
cilvēki tik čīkst cik viss ir slikti , bet neko nedara :( nu labs te ne , kas nebūs :)
05.01.2017 23:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits