Latvija - iespēju zeme?

Reitings 80
Reģ: 10.12.2016
Kā tad īsti ir? Ir tā Latvija iespēju zeme vai nav? Citi saka, ka ir, daudzi saka, ka bedre. Kur slēpjas patiesība? Pameklējam pārmaiņas pēc kādu gaismas stariņu? Var uzskaitīt jebkuras jomas, lietas utt.
Personīgi iespējas redzu darba tirgū, saistībā ar demogrāfisko bedri kkā darba trūkumu nejūtu, un man kā jaunam cilvēkam dabūt solīdu darbu neliekas grūti, kas ārzemēs cik dzirdēts varētu būt kosmoss, tajā pašā Amerikā cik dzirdēts kā cilvēki rukā vaiga sviedros, lai sistos cauri utt. utt. strādā gadiem, lai tiktu uz ko normālu utt., bet šeit liekas, ja cilvēks ir kaut cik sakarīgs darbs viegli nāk. Piemēram, tāpat ir sanācis pastrādāt Rimi kādu laiku zemākajā pozīcijā, lai gan nepārbaudīju praksē, bet tajā laikā radās priekšstats, ka tur tikt uz augšu var gana ātri & labi, JA vien ir VĒLME sisties uz augšu... tas tā piemēram. Paturpinām?
29.12.2016 23:37 |

10 gadi
Reitings 1319
Reģ: 30.06.2013
Iespēju zeme būs tad, kad cilvēkiem nebūs problēmu īstenot savas ieceres, piemēram, biznesā. Tikko man valsts pierādīja, ka Latvija ne tikai nav iespēju zeme, bet ir riktīga maita un spļauj sejā tiem, kas ir atraduši savu iespēju un to realizējuši. tas tā, piemēram. :D
Bet ''man ir labi, man labs darbs'' nenozīmē, ka Latvija ir baigi foršā valsts ar plašām iespējām. Tad kad būs iespēju zeme, tad nebūs jāreģistrē savs uzņēmums Igaunijā :D
30.12.2016 21:25 |

Reitings 226
Reģ: 20.11.2016
Personīgā māja un mašīna nav pašsaprotama pamatlieta, kuru jāspēj atļauties pat sētniekam.

Par privātmāju neko nesaku (nejau visiem ir vēlme dzīvot mājā), bet sava mājvieta kā tāda un mašīna (ne luksus, bet arī ne pēdējais mēsls) IR jābūt normai. Piekrītu iepriekš izskanējušam viedoklim, ka mēs nedzīvojam kaut kādā badu cietēju Āfrikā, kur savu mājvietu un mašīnu būtu jāuzskata par kaut ko "pārāk daudz prasīts". Es uzskatu, ka norma būtu tāda situācija, kur ir visas vajadzības, tostarp, mājvieta, mašīna, ēdiens utt. nodrošināts un nevis tā, ka mašīna jāpērk razvaļuha, ēdiens jāmedī pa akcijām un mājvieta - komunaļniks.
30.12.2016 21:38 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/240485/nekauniba-arzemes-stradajosie-sasutusi-ka-jamaksa-nodoklis-par-naudu-ko-vini-suta-uz-latviju
Ko jus par so domaajat runaajot ?? Sanak ka VID vel piesieties var ja suta naudu uz LV. Pilnigs tizluma kalngals!
30.12.2016 21:38 |

10 gadi
Reitings 85
Reģ: 23.03.2012
Manuprāt, jebkura zeme var būt iespēju zeme, un Latvija nav izņēmums. Viss atkarīgs no cilvēka. Es pati nekad neesmu gaidījusi kaut ko no valsts. Toties patiesi un no sirds domāju par to, ko ES varētu dot valstij (neredzu īpašu jēgu savai dzīvei, ja nevaru kaut ko darīt sabiedrības labā). Man ir ļoti specifiska profesija ļoti šaurā nozarē, pie tam man ir arī ļoti specifiska personība, kas iespēju loku sašaurina vēl vairāk (dažādu mentālu problēmu dēļ tā arī neesmu spējusi un patiesībā pat neesmu īsti gribējusi desmit karjeras gadu laikā izveidot, piemēram, paziņu vai kontaktu loku, lai nodrošinātu sev kādas privilēģijas). Tomēr vienmēr esmu meklējusi augstāku mērķi un dziļāku jēgu visā, ko daru un kas man notiek apkārt. Naudu citu makos neskaitu, un mani īpaši neuztrauc citu cilvēku (ne)spēja atbildīgi rīkoties ar finansēm, vienalga valsts vai personiskā līmenī, jo ir svarīgākas lietas, par ko uztraukties un kuras reāli varu ietekmēt, lai justu, ka manis ieguldītais darbs un enerģija reāli izmaina situāciju uz labo pusi. Latviju ļoti mīlu, un te ir manas mājas – labas vai sliktas, bet manas. Vienmēr, kad esmu prom, ilgojos nokļūt atpakaļ. Un nauda atnāk pati. Mistiskā veidā, negaidot rodas dažādas iespējas, un man vienmēr visa ir pieticis, lai justos labi un droši pat tad, kad visi runā par krīzi. Varbūt man ir “paveicies” ar to, ka materiālās lietas, lai arī svarīgas, man nav prioritāte (piemēram, māja un mašīna man būtu lieks apgrūtinājums un enerģijas nosūcējs). Es redzu ļoti daudz bagātības un pārpilnības sevī un ap sevi. Uz to arī koncentrējos, un tā vienmēr vairojas. Katru dienu ir simtiem iespēju kaut ko mainīt uz labo pusi. Es cenšos tās izmantot, cik labi vien varu, un par iespēju trūkumu tiešām nesūdzos par spīti manai savdabīgajai psiholoģiskajai uzbūvei, kas vidusmēra cilvēkam pašsaprotamas lietas man reizēm padara par teju nepārvaramām.
30.12.2016 21:52 |

Reitings 803
Reģ: 15.12.2015
Starpcitu, Latvijai nācās pieņemt jaunus likumus par mikrouzņēmumiem, jo lielie uzņēmumi, piem, lattelecom brutāli krāpa valsti, katru darbinieku reģistrējot kā mikro, lai būtu mazāki nodokļi. Nu lai ar šādiem cīnītos diemžēl cieš visi.
30.12.2016 22:00 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Iespēju zeme var būt jebkur, ja galva strādā. Arī tajā pašā UK ir paziņas, kas dzīvo ļoti labi un ir tādi, kas nīd, ka nevar darbu atrast, arī ar lielajiem pabalstiem nepietiek un kuļās tur tāpat, kā mūsu minimālās algas pelnītāji šeit. Tas ir atkarīgs no domāšanas veida. Ir jābūt mērķtiecīgam un ar spēju izvērtēt prioritātes, lai kaut ko sasniegtu.
Tiesa, Latvija ir bēda. Bet tas nav tikai valdības nopelns. Mēs esam postpadomju valsts un vairumam cilvēku ir padomju domāšana. Nodokļus nemaksāsim, bet pabalstus prasīsim. A par kādu naudu, mīļie? No kurienes mums budžets? Es maksāju nodokļus, vēl daži maksā, vairums nemaksā. Lamājas, ka mums nodrošinājuma nav, bet kur tam rasties, ja egoisms iet pa priekšu kopējai izaugsmei? Kāda tauta, tāda valdība. Izmetīsim šos, nomainīsim ar šajā diskusijā zinošajām, kā valsti jāvada un nekas nemainīsies, jo te dažas saka, ka nodokļus citai valstij maksā (Lai pārbauda, uzņēmums, kam fiziska LV filiāle ir, maksā tepat), un, ja tādus priekšā palaidīs, tas pats egoisms arī strādās.
Kamēr mums nebūs cilvēku, kas ir gatavi legāli, juridiski mainīt sistēmu, te iespēju zeme būs retajiem. Es esmu paēdusi, es spēju apmaksāt bezmaksas bērnu medicīnu. Dzīvot Latvijā ir dārgs hobijs, bet tikai 50% pie tā ir vainīga valdība. Otri 50 ir mūsu egoistiskā un stulbā tauta, kas sāks maksāt nodokļus, kad redzēs atdevi. Ja nodokļus maksā 20% strādājošo, no kā to atdevi dabūt?
Nu kāda velna pēc es maksāju 300eur ceļa nodokli gadā, ja man mašinai ik gadu tad riepas ir jāremontē, tad atsaites, tad sliekšņi un vēl kas.. un visi mehāniķi kā viens saka, ka tas ir pateicoties Latvijas superīgajiem ceļiem.

Ar ko Tu brauc? Man Citroen C3 2005 gada metināts nav ne reizi. Atsaites un viss pārējais - mehi no Tevis slauc balstoties uz stereotipu un Tu, kā dura, maksā. Pēc nodokļa secinot, brauc ar lielmotoru, jo Citroen ceļa nodoklis nav pat 50€, man opelim bija 74 (Tas ar 1.8 benzīnu) un nekādas atsaites ne tam ne otram nebija jāmaina. Pirms tam Mazdai mainīju. Tur apakšā savs stāsts, bet šitā "metināšana un atsaites, jo mehs teica" norāda uz to, ka kāda ir slaucama aita. Dārgs ceļa nodoklis ir lielmotoriem. Atsaites uz mūsu ceļiem :D Vēl laikos, kad es ar šrotiem braucu, es tikai vienu reizi tās mainīju. Ja kādai liekas, ka viss ir slikti un mehi tā teica, cieniet mehus - viņi atrada sev iespēju zemi.
Ja dievs nav devis, biezpiens arī neiedos.
30.12.2016 22:04 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Alexxa, atvaino, bet vai tu mēgini pateikt, ka kāds/-a ir aita, jo uzticās mehānikju viedoklim?
30.12.2016 22:24 |

Reitings 243
Reģ: 02.10.2015
Ta man ari neviens neatbildeja konkreti to ko es velejos izlasit, kads brinums :-D
30.12.2016 23:46 |

Reitings 243
Ja cilvekam ir kads kas atbalsta finansiali, tad jau iespejas ir lielakas iegut un merkjtiecigi iet uz to, bet ja tev nav neviens, kas to var nodrosinat un palidzet un tev ir konkreti tikai ar saviem spekiem jatiek gala, tad tas bus pasmags cels, domaju, kad vairumam kliedzeju kads palidz istenot to ko vins velas ;) kvai ta pati wee visulaiku kko tur pa naudu, kad nav tas vinjai svarigi, vinjai ir cik tur tas izglitibas, nu protams nauda nav svariga un viss ir tik iespejams, ja tev to ir nodrosinajusi un nav bijusi vajadziba smagi stradat :-D:-D:-D
30.12.2016 23:51 |

Reitings 243
Tapec isti nav interesanti lasit to cilveku viedoklus par to vai ir vai nav Latvija iespeju zeme, ja vinjiem ir bijusi palidziba no malas, tiesi finansiala.
30.12.2016 23:52 |

Reitings 10987
Jonce, tagad jau bus jamaksaa nodoklis ja arpus LV suta naudu (e)
Palasi kasjauns linkaa!
30.12.2016 23:53 |

Reitings 243
Nopietni? he, dazkart man gribas, lai visi izbrauc no sis valstis, jo tas ko vinji izdoma, tas vienkarsi nav izturams, vienigais kas ir labs pie mums ta ir daba, mes esam drosiba, bet viss parejais? ... Kas zin, varbut tad ari pienjems lemumu, likumu, kad pec 25 jamaksa bezbernu nodoklis :D un varbut driz akademisko gadu vares panjemt tikai par samaksu :D :D
30.12.2016 23:57 |

Reitings 286
Reģ: 15.12.2016
dabūt solīdu darbu neliekas grūti, kas ārzemēs cik dzirdēts varētu būt kosmoss, tajā pašā Amerikā cik dzirdēts kā cilvēki rukā vaiga sviedros, lai sistos cauri utt. utt. strādā gadiem, lai tiktu uz ko normālu utt., bet šeit liekas, ja cilvēks ir kaut cik sakarīgs darbs viegli nāk. Piemēram, tāpat ir sanācis pastrādāt Rimi kādu laiku zemākajā pozīcijā, lai gan nepārbaudīju praksē, bet tajā laikā radās priekšstats, ka tur tikt uz augšu var gana ātri & labi

Precīzi. Vienīgā atšķirība - ārzemēs augstāk kāpt ir grūtāk, jo sarežģītāki un vairāk pienākumu, bet arī algas lielākas. Kad studēju UK, piestrādāju veikalā. Mans menedžeris pelnīja 35 tūkstošus gadā. Veikala vadītājs 60 tūkstošus gadā. Runa ir par nelielu pārtikas veikalu. Vai ir vērts priecāties, ka Latvijā var daudz ātrāk tikt Rimi menedžmentā nekā, piemēram, UK? Manuprāt, nē. Tas pats attiecas uz lielāko daļu citu profesiju. Latvijā tiksi augšā ātri, tas tiesa, bet arī naudas par to saņemsi salīdzinoši ļoti maz. Daļēji arī tādēļ, ka UK vai tajā pašā USA vidusmēra ierēdņi bieži dara vairāk un ir labāki jomas eksperti nekā dažādi vadošus amatus ieņemoši cilvēki Latvijā. Šajās valstīs konkurence ir milzīga, kamēr Latvijā vajag tikai ļoti viduvējas spējas, lai izsistos. No vienas puses tas varbūt ir izdevīgi, bet no otras, protams, bremzē valsts attīstību.
30.12.2016 23:58 |

Reitings 243
Ne, Latvija vajag tikai kontaktus :D
31.12.2016 00:00 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
Jonce, piemēram par palīdzību studiju laikā, tā taču ir visur, ne tikai LV - vecākiem ir tieksme palīdzēt saviem bērniem. arī, ja bērns mācās budžetā un strādā pusslodzē, vecāki mēdz ieslidināt kabatā banknotīti vai atvest no laukiem ievārījuma burku ;)
tā man vecāki mēdza palīdzēt studiju laikā, bet strādāju, kredītu maksāju pati un nevienu darbu man nav palīdzējuši atrast nekādi gali, nevienam uz kakla neesmu dzīvojusi. un nepazīstu nemaz tik daudz cilvēku "slaucēju" :D , parasti jau tie, kas tikuši siltā vietiņā, tur ir dēļ savas uzņēmības un asā prāta. lai gan neizslēdzu, ka var būt arī no malas bīdīti un sarunāti, bet ne jau vairums.
31.12.2016 00:01 |

Reitings 269
Reģ: 21.11.2016
Nu baigi jau forši - to valdošo idiotu dēļ valstī bija tāda krīze, visu nesakārtoto lietu, mazo algu dēļ šie cilvēki bēga paši no savas valsts. No valsts, kuras valdība nespēja viņiem un viņu bērniem nodrošināt normālu dzīvi. Tagad tiem cilvēkiem, kuri tur, ārzemēs, arī nestrādā nekādus vieglos darbus, no savas sūri un grūti nopelnītās naudiņas ar kuru viņi atbalsta savus vecākus, bērnus un citus radiniekus, sūtot to uz Latviju, vēl būs daļa jāatdod valstij - tai pašai, kuras nesakārtotības un haosa dēļ viņiem nācās doties prom labākas dzīves meklējumos. Kas notiek!? Absurds absurda galā!!!
31.12.2016 00:03 |

Reitings 10987
Jonce apr to bezbernu nodokli jau gaaja runa, bet taa ari neieviesa. Cerams ar so bus tas pats.. Kadel man jamaksaa jau taa zinot ka man nav seviski daudz naudas vel maksaat par bezbernu nodokli + man draugs suta no arzemem naudu tad vins to suta man nevis kaut kaadiem augstaakajiem ministriem un VID...un vel sodu uzlikt ja nemaksaaa. Cik sapratu 4000gadaaa , attiecigi katru menesi 300eiro uzskaita tad taa summa ari salecas tikpat..visvairak zel jau pensionari kuriem bus jacies no taa jo ar smieklu pensiju ja mazberni vai ebrni no arzemem suta naudinu vel jaamaksaa apr to..kretinisma kalngals.
31.12.2016 00:09 |

Reitings 243
Nu ir ta, kad ka jau teicu, ir iznjemumi kas pasi visu un es nerunaju, par to ka tu saki, kad tur kadu naudinju iedod vai kkadu partiku tu dabu, bet konkreti, kad vecaki apmaksa, tas ir normali, bet ne visiem ir tadas iespejas, tapec tiem cilvekiem kuriem ir bijusi tada palidziba, par kuru es runaju, tad labak paklusetu, jo tas ir ljoti liels plus, ja tev ir sis atvieglojums, bet ja tev ir ta, kad jastrada lai apmaksatu studijas, dzivosanu un vel kadam japalidz, jo ne visiem tik spidosi iet, tad tas ir daudz daudz grutak ka tiem, kuriem ir tada palidzibu no kada.. Mana pazinju loka, vecaki visu izdara, vai nu iebida sava uznjemuma jau, vai iedod iespeju uzsakt bez visparejam zinasanam savu uznjemumu, vai ari visu apmaksa un tad ir gadijies dzirdet, bet vins jau gribetu maksat pats par savam studijam ar pasa spekiem, bet baac? kurs tev liedz? sasmejos :D ne ir labi, ja ir tada iespeja, to ari ir jaizmanto, bet tad tiem cilvekiem vajadzetu jau nu mazak runat sadas diskusijas cik superiga si zeme ir, ka jau saka, students strada, lai apmaksatu studijas uz kuram nemaz netiek delj darba, he :D
31.12.2016 00:11 |

Reitings 10987
Par to bernu nodokli a ko darit ja financiali nevar to bernu atlauties un grib saakumaa iekrat savam dzivoklim, appreceties (vai ari vnk nav taa otraa pusite vai taupa nevainibu savam istajam un parsnsiedz to 25gadu slieksni uzreiz jaamaksaa via jaaskrien uz baaru lai tik staavokli paliktu?)
Stulbaakais kas dzirdets biju jau aizmirsusi pa so fignu.
31.12.2016 00:15 |

Reitings 243
Nu es nemaz nebrinisos, kad ieviesis so nodokli un vel citus, cilvekiem nav pat tiesibu jau vairs izlemt grib bernus vai ne, jo es domaju, kad agrak vai velak bus sis jautajums atkal pacelts, un tad logjiski kad maksataju bus daudz, baigi izdevigi, vares sev pacelt atkal algas un iebazt sev kabata.. Jo logjiski ir ta, kad vairums izdzivo un dzivo labi tie, kur nosmaukt ir iespeja ;)
31.12.2016 00:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits