Visus komentārus nelasīju, par narkotikām komentāru nebūs, taču par sākotnējo tēmu ir gan savs viedoklis, gan pieredze.
Biju kopā ar puisi gandrīz 3 gadus. Jāsaka gan, kādu vairs puisi - 26 gadus jauns vīrietis. Mūsu attiecību sākumā viņš strādāja izklaides vietā, kur arī abi iepazināmies. Man tolaik bija 19 gadi, pati vēl lidinājos mākoņos, tāpēc man šķita lieliski, ja arī otra pusīte ir tikpat aktīva kā es. Tolaik ar vārdu "aktīvs", sapratu regulāras ballītes un tusiņus, pasēdēšanas bāros vai mājas ballītes. Tā kā pati arī biju tajā visā iekšā, nemaz nemanīju, ka vīrietim būtu kādas problēmas ar alkohola lietošanu, man tā bija tāda kā vēlo tīņu gadu dauzīšanās. Pēc gada braukāšanas vienam pie otra ciemos (dzīvojām dažādās pilsētās) sākām dzīvot kopā. Es jutu, ka esmu jau izdauzījusies, biju atradusi stabilu darbu un ballīšu vietā labprātāk devu priekšroku mierīgai pasēdēšanai mājās. Tad sāku ievērot, ka viņa ik vakara rituāls ir pirms miega izdzert 2-3 aliņus, ko, protams, norakstīja uz vēlmi atslābināties. Sava darba dēļ viņš bieži naktīs nebija mājās. Tikai mazliet vēlāk sāku manīt, ka vēl ilgāku laiku pēc pasākuma beigām, viņš, tā vietā, lai brauktu mājās, pazuda ar draugu kompānijām. Vēl mazliet vēlāk manas ausis sasniedza ziņa, ka viņš darba laikā, veicot konkrētus darba pienākumus, bija tā piedzēries, ka tika atlaists. Es nezinu uz ko vēl cerēju, jo tālāk gāja vēl sliktāk - baudīdams bezdarbnieka dzīvi, alus pudeles tika vērtas vaļā jau 7:00-8:00 no rīta, kad atrada jaunu darbu, pēc nepilna mēneša vai diviem jau atkal tika atlaists, jo vai nu neieradās darbā vai ieradās tajā smirdošs pēc alkohola. Es biju tā, kura uzturēja mūs abus, maksāja rēķinus, centās viņu pierunāt meklēt palīdzību, taču viņš nesaskatīja nekādu problēmu, sakot, ka visu māk kontrolēt. Mūsu attiecību laikā viņš tika atlaists no 5 darba vietām, bet pēdējo pilienu pielika tas, ka viņš pazuda uz nedēļu, atslēdza telefonu un pēc tam, kad uzradās, paziņoja, ka nekas slikts jau nenotika... Tagad viņam ir pāri 30. Cik zinu, dzīvo kopā ar mammu un joprojām ir bez darba...
Manuprāt, šādās situācijās eksistē tikai divi varianti - vai nu cilvēkam jādodas ārstēties (bet tas jāgrib pašam, jo citādi jēga nekāda) vai nu jāšķiras, jo, diemžēl, pārspīlēta alkohola lietošana un laimīga ģimenes dzīve nav savienojami jēdzieni. Skumji, ka to sapratu par vēlu, kad biju zaudējusi tik daudz sava dārgā laika...
Lai izdodas pieņemt pareizo lēmumu!