Vispār jau šos produktus ar rītdienas termiņu netirgo ar baigo filozofisko domāšanu, bet gan tāpēc, ka veikals zaudē naudu, izmetot produktu. Pārdodot to ar zemāku uzcenojumu, tā tik un tā ir peļņa :D
Un produktu tirgošanai veikalā, kuriem drīz beigsies derīguma termiņš, ir mazs sakars ar pieminēto "batch cooking". Saldētavā neliek ēdienu, kurš tūliņ tūliņ saskābs, vai apkaltušus makaronus. Saldēts tiek svaigi gatavots ēdiens (vismaz tā būtu jābūt), kas nav sācis bojāties vai stāvējis piecas dienas ledusskapī. Piemērs, 13:00 Anna pabeidz vārīt zupu, 13:30 viņas ģimene šo zupu ir pabeigusi ēst, 14:00 Anna atdzesētu zupu liek saldētavā. Pēc komentāriem rodas priekšstats, ka daudziem šķiet, ka saldētavā liek tādu ēdienu, kurš jau ir saskābis vai tūdaļ saskābs.
Bet, ja par tēmu, tad es nesaldēju gatavus ēdienus, jo man vienkārši nepatīk to garša. Es vienkārši negatavoju tādus ēdienus, kurus nevaru apēst vienā dienā. Izņēmums ir atsevišķas zupas - pārsvarā dzidrās zupas, kuras sildu nākamajā dienā, pa nakti ieliekot ledusskapī. Man vienkārši nepatīk sildīta ēdiena garša.