Saldētavā nelieku, vienkārši ledusskapī nākamajai dienai. Siltajā periodā, kad pusdienas var ieturēt parkā, mēdzu ar nolūku gatavoju vairāk, lai būtu ko paņemt līdzi. Kopumā nav tādu problēmu, jo porciju nosveru pirms gatavošanas, putramums, pupas, pastu, piemēram, mana porcija ir 70 g griķi un tad to gatavoju, pāri nekas nepaliek. Krāsnī gatavotas pastas nākamajā dienā ir vēl ļoti gardas :D
-
Neatceros kad pēdējo reizi būtu metusi pārtiku ārā. Nepērku daudzumus un neko lieku. Arī veikalos nevandos pēc produkta ar ilgāko termiņu, jo precīzi zinu cik ilgā laikā šo produktu patērēšu. Kā arī nebaidos no iebrūnējuša banāna vai iedauzīta ābola, paglābjot no iespējamas izmešanas. Tas ir neaptverami dzirot, ka ik gadu tiek izmesta pārtika 1,3 mld tonnas.(t)
-
Neesmu informēta kā ir ar bio atkritumu šķirošanu Latvijā, tik cik kompostā. Šeit zemnieku tirdziņos ir konteineri kompostam, kur var nodot savu spainīša saturu ar bio atkritumiem. Arī ir speciāli konteineri atsevišķās vietās. Vācijā no bio atkritumiem tiek iegūta bio gāze. Barselonā uz ielas var atrast bio atkritumu tvertnes. Ir vairāki pozitīvi piemēri un iespējas kļūst vairāk.
Esmu pievērsusies videi, tātad arī sev, draudzīgākam dzīvesveidam un pārmainījusi dažus savus paradumus un joprojām esmu dzažu izmaiņu ieviešanas stadijā, atrodot sev piemērotāko risinājumu :)