Cik daudz jādara vīrietim?

Reitings 394
Reģ: 14.07.2012
Kā jūs uzskatāt, cik daudz:
*vīrietim jāpelna
*cik liela daļa maksājumu jāveic
*cik daudz jānodarbojas ar mājas darbiem
*cik daudz jāvelta laiks bērnu audzināšanai
Zinu, ka nav viens pareizais modelis, citās attiecībās vīrietis labi pelna un veic visus maksājumus, bet mājās neko nedara, citās atkal ņemās ar bērniem un dara mājasdarbus , bet maksājumus dala kopā ar sievieti. Varbūt kādai ir ideālais variants, ka visu maksā un vēl mājas darbus veic un aktīvi iesaistās bērnu daudzināšanā? Es te tā aizdomājos par to tēmu. Kā ir jums? Padalamies!
01.11.2016 18:48 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Man likaas, ka es dziivoju neslikti LV apstaakliem un, ka man ir diezgan augstas prasiibas, bet, palasot sho diskusiju, kaut kaa..bish noshokeejos..par sevi(t):-D:-D:-D
02.11.2016 10:49 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
P.S. Gribeetos arii izdomaat, ko lai izveido, lai ieripotu paaris iztruukstoshie tuukstoshi..(t)
Par teemu, mani audzinaaja taa, lai pati sevi vienmeer speetu uztureet. Bet tas nav viegli.
02.11.2016 11:00 |

10 gadi
Reitings 384
Reģ: 21.01.2013
Kā ir mums? Pelnam apmēram vienādi, nu vīram ir pa pāris simtiem vairāk. Maksājumi apmēram uz pusēm, vai arī reizēm, kuram nauda, tas arī maksā. Es vairāk maksāju, to, kas bērnam vajadzīgs-drēbes, privātais bērnudārzs utt. Ja godīgi, tad ir reizēm ienākusi tāda doma galvā, ka nebūtu slikti, ja vīrs pelnītu daudz vairāk un savu algu es varētu notriekt sev. Vairāk jau gan domāju, kā pati varētu nopelnīt vairāk.
Dažreiz es nesaprotu, ka daudzas sievietes, kas plāno bērnu satrauca, ka vīrietim nu būs jāuztur, un kā mēs dzīvosim. Ja ir normāla alga, un tiek maksāti nodokļi, tad pabalsts un māmiņalga ir algas apmērā. Man piemēram nekas nemainījās. Vienīgais, kad bērnam ir 1.5 gad un tu negribi laist privātajā dārziņā tik maziņu, tad sākas lieli izdevumi, jo jāmaksā auklei.
02.11.2016 11:14 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Nav tāds konkrēts modelis, kas derēs visām.
Manā ģirmenē ir tā, ka vīrieši maksā praktiski par visu. Sievietes vairāk iesaistās mājas labiekārtošanā, uzkopšanā, gatavo ēst utt. Ja paliktu bez otrās pusītes, badā nenomirtu, jo visas strādā.
Pati tagad esmu bka. Mana nauda tiek tērēta meitukam, kas paliek pāri - man. Pārējo visu nodrošina draugs. Pelna viņš man ļoti labi, bet nerukā 24/7, kā te dažiem labiem liekas.
Mājas darbi 90% ir man. Bērna audzināšanā iesaistamies abi, jo kādas 22 dienas mēnesī līdz ~18:00 viņš ir pilnā mūsu rīcībā :-) . Pēc bka vēl kādu laiku pasēdēšu mājās, negribam laist mazo tik ātri dārziņā (sanāktu uzreiz pēc bka).
Mums ir labi, pagaidām mainīt neko neplānojam.
02.11.2016 11:26 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
ka LV tā situācija ir tāda kāda nu ir un visi vīrieši nepelna 2000+.

Un ārzemēs ir savādāk? 2000+ nepelna vairākums.
Atkarīgs no bērnu dzimuma un vecuma.

Kāds sakars bērna dzimumam un vecumam?
...................
Kur ir problēma? Ja neapmierina kopējie ienākumi/vīra alga, un tas ir šķērslis, tad vnk šķiras. Ja apmierina, tad kāpēc jāveido tādas diskusijas.
Un atvainojiet lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju nesaņem tos 2000 eiro, bet dzīvo. Tāpat ārzemēs arī lielākoties nepelna tādas summas. Bet dzīvo.
.................
Cik es noprotu, tad autore grib dzīvot šiki, negrib no kādām šī brīža ērtībām atteikties, ja nestrādātu pati. Nu tad mans padoms ir: meklē bagātāku vīru. Vai arī uzsāc biznesu kur vajag maz pašam iesaistīties. Lieta darīta.
02.11.2016 11:51 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
http://www.saeima.lv/documents/b9a794fb9e93e441d64e59827a7a8ed542ee4e6d
Visiem zināms, ka saeimas deputāti saņem lielas algas. Bet kā redzams tad lielākā daļa tomēr saņem zem 2000 eiro. Tāpēc mani ļoti izbrīna visas šādas diskusijas cosmo forumā par n-tajiem tūkstošiem ko vīrietim būtu jāpelna. Laikam cosmietēm šīs deputātus algas skaitās paknapas?:-D
02.11.2016 11:55 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Nu bet skaidrs, ka visām nederēs viens modelis. Esmu BKA, man ir pieklājīgs pabalsts. Ar vīru mums ir konts, kur katrs ieskaitām vienādu summu ikdienas tēriņiem un maksājumiem. Kad tur nauda beidzas, maksājam katrs no savas kartes. Protams, ka vīrs pelna vairāk, jo ja ņem BKA uz 1.5 gadu, tad tas pabalsts nekādi nevar sasniegt algas apmērus. Bet vīrs, protams, ņem uz sevi lielos izdevumus, kas ir par remontu un tā tālāk. Es vairāk atbildu par pārtikas iepirkšanu un menedžēšanu. Izņemot to kopējo kontu mēs nedalām lietas tieši un pusēm un nav arī tā, ka vīram visas finanses jāvelk. Būtībā varētu teikt, ka nav mana un tava nauda, bet gan ģimenes nauda.
Par iesaistīšanos - vīrs remontē dzīvokli, uz kuru esam pārvākušies, tie ir viņa mājasdarbi šobrīd :D Ikdienas kārtību uzturu es. Bet principā gan māju izsūc, gan grīdas mazgā, gan traukus mazgā arī vīrs. Ar meitu arī pavada savu brīvo laiku. Palaiž mani uz dejošanu 2x nedēļā. Vai satikties ar draudzenēm, kad man gribas. Es nebūtu ar mieru ja viņš neiesaistītos bērna audzināšanā.
02.11.2016 12:02 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
> Elementāri - vīrietim būs vairāk kopēju interešu ar zēnu, nevis meiteni. Un ir starpība, vai bērnam ir vecums, kad interesē pokemoni, vai vecums, kad interesē dinozauri.
02.11.2016 12:27 |

Reitings 202
Reģ: 22.03.2015
> Elementāri - vīrietim būs vairāk kopēju interešu ar zēnu, nevis meiteni. Un ir starpība, vai bērnam ir vecums, kad interesē pokemoni, vai vecums, kad interesē dinozauri.

Atvaino, bet tas ir pilnīgs stereotipisks murgs. Daudz meitenes redzētas, kam interesē mašīnas un dinozauri un ir vairāk kopīga ar tēvu nekā ar māti.
Par tēmu- nekad nešķiroju viņa alga, mana alga- visa ir mūsu alga. Visu saliekam vienā kontā, kur katrs lietojam pēc saviem ieskatiem. Gribu nopirkt sev kosmētiku, eju un nopērku un neprasu atļauju, tāpat arī viņš pērk ,ko vajag pēc viņa ieskatiem. Ir bijuši periodi, kad viens vai otrs nestrādājam- tāpat vienmēr visu naudu uzskatam par kopīgo naudu nevis viena cilvēka naudu.
Par bērniem rūpējamies vienādi. Mājas darbus dalam pēc patikšanas- ir darbi,ko viņam nepatīk darīt, tos daru es, ir kas man nepatīk un tos viņš uzņemas.
Nedomāju, ka problēma ir līdzekļos vai nespējā atļauties bērnus. Zīdainis,kas tiek barots ar mātes pienu- izmaksā tikai tik cik pamperi un drēbes. Tur ne tuvu 300 eiro mēnesī nesanāk. (Lai gan tas atkarīgs no drēbju daudzuma un firmas, ratu izvēles utt laikam, ja ņem vērā pirmreizējos izdevumus). Nedomāju, ka problēma ir algā šoreiz.
02.11.2016 12:38 |

Reitings 1267
Daudz meitenes redzētas, kam interesē mašīnas un dinozauri un ir vairāk kopīga ar tēvu nekā ar māti.
> Pastāsti līdz galam - kādas profesijas vēlāk izvēlas šīs sievietes un kādas mēdz būt viņu vajadzības pēc pretējā dzimuma partnera?
02.11.2016 12:43 |

Reitings 727
Reģ: 06.09.2016
Un atkal kur naudas tēma tur aprobežotais v35 pēkšni uzradies :D Nu nav vīrietim jāmaksā par visu un jauztur sieviete, itkā vinai būtu kaut kāda nevarīga vai slima, ka nevar pati strādāt un pelnīt naudu. Tie maumutu nešanas laiki sen ir beigušies un vairs nav aktuāli. Šobrīd ir normāli, ja abi strāda, abi pelna naudu un abi iesaistās maksājumos, vienalga, vai viens pelna par 100 vai 1000 euro vairāk.
Un laba alga arī ir loti plašs jēdziens, jo tieši nesen pazina stāstija ka nopelna loti labi, jautāju cik? Sis saka 600 uz rokas...Jā, priekš Latvijas, tā jau ir loti laba alga.
02.11.2016 13:06 |

Reitings 727
Ne jau algas lielums nosaka vīrišķību un tas cik daudz vinš piedalās mājasdarbos, bet protams tādu absurdu hujnu ir iespējams TIKAI comso izlasīt...
02.11.2016 13:07 |

Reitings 1267
pazina stāstija ka nopelna loti labi, jautāju cik? Sis saka 600 uz rokas
> Pasaki man, kas ir Tavi paziņas, un es pateikšu, kas esi Tu.
02.11.2016 13:09 |

Reitings 202
Reģ: 22.03.2015
Daudz meitenes redzētas, kam interesē mašīnas un dinozauri un ir vairāk kopīga ar tēvu nekā ar māti.
> Pastāsti līdz galam - kādas profesijas vēlāk izvēlas šīs sievietes un kādas mēdz būt viņu vajadzības pēc pretējā dzimuma partnera?

Īsti nesaprotu tavu jautājumu jēgu
Kādas tad profesijas vajadzētu izvēlēties? Tev nešķiet,ka tādas sieviešu vīriešu profesijas jau sen ir zudušas? Vai meita,kurai ir tuvas kopīgas intereses ar tēvu nevar būt veselīgas attiecības?
Dzīve ir daudz vieglāka, ja atmet stereotipus. Un jā, man kā bērnam patika mašīnas vairāk kā bārbijas- izaugu par sievieti parasto,kas krāsojas un rūpējas par sevi, apprecējos, studēju- tikai nezinu gan vai profesija ir akceptēta kā sievietes profesija.
02.11.2016 13:10 |

Reitings 727
v35- Un ko tu ar to gribēji pateikt? Jā, man pazinu lokā gandrīz neviens nepelna vairāk par 1000 uz rokas. Jo Latvijā ar visām izglitibam un visu, tādu algu ir gandrīz nerēāļi nopelnīt, ko nu??? Man tagad būt jāsāk vēl kaunēties pasaki, ka gan es, gan gandrizi viss mans pazinu loks nopelna tik cik vidēji Latvijā cilvēki nopelna un pat vairāk??? Idiots tu esi tiešām (t)
02.11.2016 13:12 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Nu, nezinu gan, vai 600 EUR uz rokas var uzskatīt par labu algu, jo, ja būt vienam, tad, noīrējot dzīvokli un samaksājot komunālos, kā arī iekļaujot ceļa izdevumus, pārējam paliek gandrīz nekas. Slimot noteikti vairs atļauties nevar.

Reitings 1267
Tev nešķiet,ka tādas sieviešu vīriešu profesijas jau sen ir zudušas?
> Nē.

Reitings 1267
Un ko tu ar to gribēji pateikt?
> Es jau pateicu. Un Tu ļoti labi saprati, ko es pateicu.
02.11.2016 13:15 |

Reitings 727
Annie- Zini, lielākā dala Latvijas iedzīvotāju pat tos pašus 600 un 500 uz rokas nenopelna! Bet izlutinātajām princesītēm, kurām vinu puišelis visu apmaksā, jau neredz to patieso situačiju valstī un domā ka visi baigi labi pelna jo vinu virielītis tā nopelna, pretīgi.
02.11.2016 13:15 |

Reitings 727
v35- Jā, to ka tu esi aprobežots idiots ar pilnīgi absurdu domāšanu par naudas lietām ;-)
02.11.2016 13:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits