Cik daudz jādara vīrietim?

Reitings 394
Reģ: 14.07.2012
Kā jūs uzskatāt, cik daudz:
*vīrietim jāpelna
*cik liela daļa maksājumu jāveic
*cik daudz jānodarbojas ar mājas darbiem
*cik daudz jāvelta laiks bērnu audzināšanai
Zinu, ka nav viens pareizais modelis, citās attiecībās vīrietis labi pelna un veic visus maksājumus, bet mājās neko nedara, citās atkal ņemās ar bērniem un dara mājasdarbus , bet maksājumus dala kopā ar sievieti. Varbūt kādai ir ideālais variants, ka visu maksā un vēl mājas darbus veic un aktīvi iesaistās bērnu daudzināšanā? Es te tā aizdomājos par to tēmu. Kā ir jums? Padalamies!
01.11.2016 18:48 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Esmu tā audzināta (vai tāda izaugusi), ka nespēju iedomāties sevi mājas dzīvē. Pusotru gadu pasēdēju mājās, kamēr bija bērna kopšanas atvaļinājums - nē, paldies, gandrīz sajuku prātā. Tāpēc es labāk strādāju, pašrealizējos, nopelnu un ļauju savai ģimenei dzīvot labāk. Ne es, ne vīrs tikai ar savu algu ģimeni uzturēt nevarētu, bet kopā mums tīri labi sanāk.
Ja par tēmu, tad vēlētos gan, lai vīrietis biežāk iesaistās mājas darbos, gatavo ēst, jo man pašai to ne visai patīk darīt. Ar bērnu... Nu, tur viņam citas domas - ka bērns, līdz iemācās runāt/iet uz poda, ir vairāk mātes pārziņā :D Es esmu to arī pati kaut kur lasījusi, ka bērnam līdz 3 gadiem māte ir izteikti primāra, bet nepiekrītu tam.
01.11.2016 21:01 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Manuprāt, autorei drīzāk būtu jāsaprot, kur tā nauda pazūd, nevis jādomā vai esošais draugs ir pietiekami labs. Ar kopēju budžetu 2000 eiro var gan apprecēties, gan uzturēt bērnu, gan paceļot ;-).
01.11.2016 21:02 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Vīrietim ir jādara kā minimums tik pat, cik man. Lai viss ir līdzsvarā, taču pa kategorijām var mainīties, atkarībā no indivīda. Es personīgi nekad neesmu satikusies ar kādu, kurš pelna mazāk par mani (un jā, es pelnu ļoti labi), bet ne jau naudā ir tā sāls, bet panākumos un ambīcijās.
01.11.2016 21:03 |

Reitings 263
Reģ: 20.07.2016
Mana vīra alga ir konfidenciāla, pelna ok,bet ja nebūtu mani uzkrājumi,tad mēs nevarētu atļauties to ko šobrīd, bet es mīlu savu vīru neatkarīgi no ienākumiem, viņš ir mans sirds cilvēks un viss. Visa situācija mani attiecībās apmierina.
Par kopīgo bērnu neko uzrskstīt nevaru - nav vēl piedzimis. Bet par mani rūpējas ļoti un ar naudu tam nav nekāda sakara.
01.11.2016 21:30 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Varbūt kādai ir ideālais variants, ka visu maksā un vēl mājas darbus veic un aktīvi iesaistās bērnu daudzināšanā? E

Un ko tad sieviete? Izspieda bèrnu un viss?
Manà skatījumà, ir jàbùt līdzsvaram, ja viens ilgàkas stundas pavada darbà, otrs vairàk laika velta darbiem màjàs, (es nemèru darbu naudas izteiksmè, tàpat kà padarītos darbus, vairàk laika izteiksmè) piem tagad esmu uz slimības lapas un uz darbu neeju, sakopju màju, sataisu èst utml, lai kad vīrs bùs màjàs, varam laiku pavadīt kopà. Tàpat ja vīram brīvs un es stràdàju, kad atbraucu màjàs viss ir izdarīts un ir laiks atpùtai abiem.
01.11.2016 21:42 |

Reitings 727
Reģ: 06.09.2016
+++ Miss Take
01.11.2016 21:50 |

Reitings 727
P.S. Tie laiki, kad vīram vienam bija jāuztur ģimene ir sen pagājuši. Protams labi, ja pelna vairāk, bet nekā slikta/pazemojoša nesaskatu, ja sieva pelna vairāk.

++++
01.11.2016 22:29 |

Reitings 112
Reģ: 22.08.2016
Varbūt kādai ir ideālais variants, ka visu maksā un vēl mājas darbus veic un aktīvi iesaistās bērnu daudzināšanā?

Tas tiešām ir ideālais variants? Vīrietis, kurš ne tikai uztur sievu, kura nestrādā, bet pie reizes vēl arī aktīvi veic mājas darbus un audzina bērnus? Respektīvi - vīrietis=supermens? Ja tā, tad jājautā - viņam ir atļauts gulēt vai arī miegs ir tāda milzu ekstra, ko šis vīrietis var atļauties izbaudīt starp visiem saviem n-tajiem pienākumiem?
Es personīgi nespēju iedomāties, ka jebkad dzīvē varētu ļaut vīrietim sevi uzturēt. Un, pat ja kaut kādu iemeslu dēļ es būtu materiāli atkarīga no vīrieša, vismaz censtos darīt visu pārējo. T.i. - rūpētos par mājas darbiem, gatavotu vakariņas un rūpētos par bērniem, ja man tādi būtu. Savukārt variants, kurā vīrietis ir ne tikai vienīgais apgādnieks, bet arī super tēvs un aktīvais mājas darbu darītājs, kamēr sieviete acīmredzot nedara neko, ir nevis ideāls, bet nožēlojams.
01.11.2016 23:44 |

Reitings 112
Reģ: 22.08.2016
bet citreiz gribētos vīrieti blakus, kas pelna ļoti labi un rada tādu drošības sajūtu.

Varbūt tiešām der apdomāt cita vīrieša meklēšanas iespēju. Ticu, ka būs pietiekami daudz sievietes, kuras būs laimīgas kopā ar tik brīnišķīgu vīrieti, kāds izklausās Tavs draugs, jo ne visām svarīgs ir vīrieša maciņa biezums. ;)
01.11.2016 23:46 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Uzskatu ka virietim ir japelna vairak vienozimigi seviski ja velas gimenes pieaugumu. Par majas darbiem viss atkarigs ja es sezu maajas tad pagatavotu vakarinas un rupetos par kartibu viennozimigi. Ja abi straada tad abi kopaa taisitu est taa butu jautraak.
Bernu nav un nespeeju sevi maates lomaa izteloties ,bet ja butu tad visticamaak sieviete vairaak saakumaa ar siiko nemas ne velti ar kruti barot utt..bet kopumaa normaalas attieciibas abi audzina bernu,jo bernam vajag gan teevu gan maati.
Bet galu galaa normaalam virietim ir jaauztur taa stabilitaate gan emocionaali gan ari nfinancu jomaa taa lai ja pienakaas beebis un sieviete aiziet dekreta lai speetu visu bernam sarupet.
Man gan nav svarigi cik virietis pelna (protams, ne minimaalo, bet taa lai pa lielam var kaut cik normaali dzivot) Galvenais jau ir ari lai emocionaali viss saskan nevis tikai ka virietis stiepj naudu maajas, bet pareeja laikaa izturas pret amni kaa pret tuksu vietu. Man loti vajag emocionaalo saikni ar cilveeku ja taadas nav tad nespeetu but ar taadu cilveeku ja nav taa harmonija , atbalsts. Pilnigi vienalga vai abi straadaa vai virietis uztur ja nav taa saikne tad nedomaaju ka ar cilveku butu laimiiga.
01.11.2016 23:57 |

Reitings 727
Savukārt variants, kurā vīrietis ir ne tikai vienīgais apgādnieks, bet arī super tēvs un aktīvais mājas darbu darītājs, kamēr sieviete acīmredzot nedara neko, ir nevis ideāls, bet nožēlojams.

Tieši tā. Tā itkā sieviete kaut kāda debīla parazīte vai invalīde. Noželojamāk nevar.
02.11.2016 00:16 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Baigās galējības jums te. It kā strādājošam vīrietim negribētos iesaistīties savu bērnu dzīvē un kaut ko sev apkārt sakopt. :-D Respektīvi, ja strādā, tad itin nekas cits nav jādara un sieva tik aptekalē? :)
02.11.2016 00:41 |

Reitings 727
Drīzāk te ir otra galējība, ka vīrietim jādara viss,ne tikai pat jamaksa par visu ka slaucamai govij, bet vel pat visi majasdarbi jadara un ap siko janemas, tas luk esot idealais variants.... Ne nu ja sievietei nav roku un kaaju, tad varbuut, vai kada cita fiziska nopietna kaite, kadel ir tik nevariga.... Pretigi lasit ka autore apruna savu virieti, ka vins nepelna pietiekami, jo noteikti liela dala nenopelna pat tik daudz, cerams vins izlasiis ko sii, neparpsileju KROPLE raksta te interneta par vinu un pametis tadu paraziitii.
Ophelia visu jau precīzi pateica,
02.11.2016 00:56 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Es nelielīšos :D
Bet vispār... normāli ir tā, kā abiem ir ērti un abi labi jūtas. Ja autore nejūtas labi attiecībās, tad ir jādomā.
Bet teikt, ka "jāņemas ap sīko", tā kā bērns nebūtu abu vēlme un izvēle, it kā normāls tēvs pats nevēlētos ar savu dēlu/meitu pavadīt laiku kopā. bērns taču nav nekāds paklājs, kas jāiztīra vai trauki, kas jānomazgā.
Bet vispār kopdzīves modeļi var būt tik dažādi! Nevajag tik ļoti skatīties, kas ir citām, bet domāt, kā tieši katra pati jūtas savā esošajā modelī un kādu reāli vēlētos.
02.11.2016 03:11 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Rīdziniek, tu kaut kā normāli izteikties arī māki, neaizskarot nevienu? Kaut kā sanācis, ka iepriekšējie visi komentāri tādi dažādi, bet mierīgi, un te baaam un aiziet tavi invalīdu uzbraucieni. Nu kāpēc tā vajag, vai tad tiešām labāk paliek dzīvē, ja forumā runā kā krupi apēdis..

Mans vīrietis uzskata par savu pienākumu maksāt par mūsu dzīvesvietu un ar to saistītajiem tēriņiem, un, ja šobrīd atrastos nedaudz augstāk, viņam arī nebūtu iebildumu mani uzturēt, taču es pati nevaru un negribu, manī ir 50% mājsaimnieces un tā arī savu dzīvi veidoju. Mūsu attiecībās nenotiek matu skaldīšana, kurš tagad iznesa miskasti un kurš maizi nopirka, tas viss notiek organiski - abi darām visu pēc savām vēlmēm, iespējām. Nedzīvojam perfektā vidē, bet mums ir labi un tas ir galvenais. Un es zinu, ka viņš varētu uzņemties visas lomas - pelnīt, rosīties pa māju un būt arī labs tēvs, kā arī būt labs, interesants cilvēks un partneris, tāpat kā es. Un tas nenozīmē, ka šādi cilvēki nenogurst un nepieļauj kļūdas, bet man jau liekas, ka tas tieši labi. :) Autorei - uztraukties par finansiālo pusi, kas saistās ar ģimenes plānošanu, ir normāli. Jo īpaši, ja tiek plānots bērniņš, galvenais ir nešaubīties savās attiecībās.
02.11.2016 07:30 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Mums ir tāds klasisks sieviete - mājsaimniece modelis. Vīrietis mūs abus nodrošina, es rūpejos par mājām. Pati gan studēju, līdz ar to man ir stipendija ar ko pilnībā pietiek savām lietām un vēl pāri paliek. Tagad, kad gaidām mazuli, vīrietis arī vairāk iesaistījies mājas darbos un biežāk ejam ēst ārpus mājām, jo man slinkums gatavot :D Zinu, ka viņš arī aktīvi iesaistīsies bērna audzināšanā.
Kopumā man ir svarīgi, lai vīrietis nopelna tik daudz, lai abi varam iztikt par viņa līdzekļiem konkrētās dzīves situācijās. Šobrīd dzīve tā izveidojusies, ka nevaru strādāt, tāpēc ir ļoti patīkami, ja ir aizmugure un man nav jāvelta sava enerģija domājot kā samaksāt par elektrību.
02.11.2016 08:33 |

Reitings 156
Reģ: 22.10.2015
Un ko tad lai es saku? Mums vispār ir tā, ka es pelnu vairāk par vīru un viņš mazāk par mani.
Viņš ir ļoti spējīgs un gudrs un arī augstā amatā, bet diemžēl valsts darbā un tās algas ir tādas, kādas ir, tur nevar sev algu paprasīt lielāku. Savukārt es esmu privātajā sektorā un pati prasu, kādu ciparu vēlos saņemt.
02.11.2016 08:39 |

Reitings 394
Reģ: 14.07.2012
Paldies par viedokļiem. Dažas mani pārprata. Pašlaik viss ir labi, es piedalos maksājumos un dzīvojam labi. Tas, ko es biju domajusi, ir vai ir svarīgi, lai vīrietis varētu uzturēt VIENS visu ģimeni, kad es būšu BKA utt. Varbūt precizēšu jautājumu - kādai jūsuprāt ir jābūt vīrieša algai, lai Jūs dotu zaļo gaismu bērniņa plānošanai un būtu gatavas sēdēt mājās ar bērnu?
Es neuzskatu, ka vīrietim ir mani jāuztur, es vienkārši domāju, kā mēs dzīvosim, kad būs bērns un es nepelnīšu, tas mani nedaudz baida. Bet nu es arī saprotu, ka LV tā situācija ir tāda kāda nu ir un visi vīrieši nepelna 2000+.
Un otra lieta, par to ideālo variantu, ka vīrietis maksā maksājumus un vēl dara mājasdarbus un ar bērnu ņemās, es to nebiju domājusi tā, ka es nedaru neko. Jūs mani pārpratāt. Es to biju domājusi tā, ka ideāls varētu būt modelis, ka vīrietis viens pelna, es sēžu mājās ar bērnu, protams padaru lielāko daļu mājasdarbus, bet vakaros vai brīvdienās vīrietis iesaistās mājasdarbos un pievēršas arī bērnam. Jo es vienkārši zinu daudzus tādus gadījumus, kad vīrietis pelna daudz, bet viņš strādā arī ļoti daudz, ir vienmēr pārguris un neko nepalīdz mājās darīt, kā arī bērnu audzināšanā iesaistās pavisam minimāli. Šādu modeli es noteikti negribētu, jo šaubos, ka tā var veidot laimīgas un veiksmīgas attiecības ģimenē, kad tēvs visu laiku strādā, pat brīvdienās neaizbrauc ar ģimeni nekur, vai arī vakaros pat nevar ar bērnu paspēlēties. Tā es negribētu dzīvot. Tad labāk, lai nav tās lielās naudas, bet vīrietim ir laiks sievietei, bērnam un kopīgiem ģimenes pasākumiem nedēļas nogalēs.
02.11.2016 08:58 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Kristel, bet BKA taču sieviete arī saņem naudiņu, ne pilnā algas apmērā bet pieklājīgi + vīrietis par apgādājamo 40 eiro pie algas. Manuprāt, nevar sūdzēties. Nabagāki nepaliksiet, ja vien visu algu nesaņem aploksnē.
02.11.2016 09:06 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Tu esi apsēsta ar to naudu, nopietni! Pati neoficiāli pelni 800 eur, bet sūdzies par to, ka džeks oficiāli ģimenē ienes 1000 eur. Varbūt padomā par saviem ienākumiem, par to, cik tev pašai būtu jāpelna, lai ietu BKA un varētu plānot bērnus? vismaz oficiāli varētu sākt strādāt, lai BKA nauda būtu (t)
02.11.2016 09:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits