Paldies par viedokļiem. Dažas mani pārprata. Pašlaik viss ir labi, es piedalos maksājumos un dzīvojam labi. Tas, ko es biju domajusi, ir vai ir svarīgi, lai vīrietis varētu uzturēt VIENS visu ģimeni, kad es būšu BKA utt. Varbūt precizēšu jautājumu - kādai jūsuprāt ir jābūt vīrieša algai, lai Jūs dotu zaļo gaismu bērniņa plānošanai un būtu gatavas sēdēt mājās ar bērnu?
Es neuzskatu, ka vīrietim ir mani jāuztur, es vienkārši domāju, kā mēs dzīvosim, kad būs bērns un es nepelnīšu, tas mani nedaudz baida. Bet nu es arī saprotu, ka LV tā situācija ir tāda kāda nu ir un visi vīrieši nepelna 2000+.
Un otra lieta, par to ideālo variantu, ka vīrietis maksā maksājumus un vēl dara mājasdarbus un ar bērnu ņemās, es to nebiju domājusi tā, ka es nedaru neko. Jūs mani pārpratāt. Es to biju domājusi tā, ka ideāls varētu būt modelis, ka vīrietis viens pelna, es sēžu mājās ar bērnu, protams padaru lielāko daļu mājasdarbus, bet vakaros vai brīvdienās vīrietis iesaistās mājasdarbos un pievēršas arī bērnam. Jo es vienkārši zinu daudzus tādus gadījumus, kad vīrietis pelna daudz, bet viņš strādā arī ļoti daudz, ir vienmēr pārguris un neko nepalīdz mājās darīt, kā arī bērnu audzināšanā iesaistās pavisam minimāli. Šādu modeli es noteikti negribētu, jo šaubos, ka tā var veidot laimīgas un veiksmīgas attiecības ģimenē, kad tēvs visu laiku strādā, pat brīvdienās neaizbrauc ar ģimeni nekur, vai arī vakaros pat nevar ar bērnu paspēlēties. Tā es negribētu dzīvot. Tad labāk, lai nav tās lielās naudas, bet vīrietim ir laiks sievietei, bērnam un kopīgiem ģimenes pasākumiem nedēļas nogalēs.