Ar vājiem nerviem nelasīt. Vienkārši tāds wtf?! Kāpēc pēdējā laikā tik ļoti tiek sheroti video ar dzivnieku mokošu nāvi kamēr viņi vēl ir dzīvi? Esmu atteikusies pat no gaļas ēdieniem. Facebook pārtraucu draudzību ar visiem kas to dara, drīz palikšu viena un varēšu skatīties pati savas aktivitātes un reklāmas. Atkal šodien redzēju ka dzīvi govi griež kkadā aparāta un viņai asinis šķīst pa visām malām ,nabadzīte spirinās. NeZinu ko no jums gribu, laikam jau padalīties savās sajūtas.
Lai vai kā, interesanti būtu uzzināt, ja man cepjot šašļiku sariešas mutē siekalas, vai vegāniem mutē sariešas siekalas pļaujot zāli?
Šeit tad korektāks salīdzinājums būtu šāds - "vai vegānam mutē sariešas siekalas pļaujot zāli tikpat daudz, cik man, kad ar cirvi rokās kauju nost govi un mans priekšsauts apšlakstās ar viņas asinīm?" Šašliks, ko tu cep, neradās no zila gaisa. Zāli, ko pļauj vegāni, viņi arī tā kā neņem saujām un neēd. Ja salīdzina normālu, gatavu ēdienu - tad ir šašliks un ir jebkurš cits veģetārs ēdiens, raw kūkas utt., kas bieži vien var būt daudz garšīgāks par šašliku vai kotleti. Tiesa, kā kuram, gaumes jautājums.
Manā facebook ir otrādi, es esmu miermīlīgs vegāns,neko nešēroju un nepostoju, bet pēdējā laikā gandrīz katru dienu ir kāds posts par to,ka vegāni ir tādi un šitādi, dažādi nu tiešām pastulbi joki, lūk tas gan ir kaitinoši. Ēd savu gaļu un priecājies, bet kāpēc tik sāpīgi jāuztver tas, ka kāds to nedara. Liekas,ka cilvēks pats nav apmierināts ar savu izvēli, ja tā rīkojas.
Liekas,ka cilvēks pats nav apmierināts ar savu izvēli, ja tā rīkojas.
Nē, tā dara tie, kuriem pilnu timeline piemētā ar tiem pašiem beigto lopu video - tā ir tāda, kā aizsargreakcija, ko daļa izmanto - jūs man beigtus lopus, es jums šo. Man ik pa laikam uzpeld kaut kas gan no vienas, gan otras frontes un, izskatās, ka gudrākā šajā "karā" nav - piekāpties un likt mierā citus un viņu izvēles, nav gatava neviena puse.
Paldies Dievam, ka manu draugu vidū šitādu duraku nav. Ir pāris veģetārieši zināmi, bet tie neko neposto. Man gan ir gana daudz mednieku draugu lokā un manā taimlainā parādījās jau iepriekš minētā rinda ar nošautajiem vilkiem pēc medībām, tāpat mēdz parādīties visādas mežacūkas, aļņi, brieži, stirnas, bebri un citi brīnumi, ko kāds dabūjis pēc veiksmīgām medībām, taču man tas aboslūti neliekas nekas šausmīgs.
Pēc šīs diskusijas es aizdomājos kāpēc mana draudzene - nesenā vegāne vairs nešēro postus pardzīvniekiem un vegānu ēdieniem. Izrādās, ka biju viņai atsekojusi, kkā biju aizmirsusi par to un domāju, ka viņa nomierinājusies
Grūti ieskatīties savam ēdienam acīs? Nevajag būt naivām un domāt, ka lielajās kompānijās (kurupiegādāto GAĻU Jūs pērkat lielveikalos) dzīvnieki tiek turēti humānos apstākļos vai nogalināti bez sāpēm.