Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Trūkst skolotāju

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Latvijā visvairāk trūkst angļu valodas, mūzikas, fizikas, matemātikas, sākumskolas pedagogu un logopēdu, informēja Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD).
79 Latvijas pašvaldības arī sniegušas informāciju, ka izglītības iestādes ir nodrošinātas ar visiem nepieciešamajiem pedagogiem, savukārt 35 pašvaldībās pašlaik vēl trūkst viena vai vairāku pedagogu.

Mums skolās kā Maxima kasēs - tā maksā, ka nav gribētāju strādāt. Jāsāk laikam krāt naudiņa privātskolotāju algošanai :)
26.08.2016 21:45 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
NordicBelle
Teorētiskais pamats viņiem brīnišķīgs, tieši tāda arī ir izglītības nākotne, bet skumji, ka tas ir pasākums, kas tiek limitēts tikai tik nelielam sabiedrības slānim, jo ir bijusi vajadzība to iesaiņot kā luksusa preci un atttiecīgi uzcenot

Ir labas privatas skolas ar sapraatiigu skolas maksu, bet taadu ir maz un arii ar saviem zemuudens akmenjiem, mums privata skola ir laba un par sapraatiigu maksu, jo taa ir ar savu filosofiju- skola ar religisku novirzienu un taapeec straada bez peljnjas. Daudziem vecaakiem var buut nepienjemas, ka skola ir ar religisku ievirzi, zinu ka latvieshiem nepatiika ka anglju valsts skolas ir ar lielaaku kristiigo ievirzi kaa Latvijaa pienjemts.
29.08.2016 03:18 |

Reitings 569
Reģ: 01.08.2016
U.K labākajās valsts skolās neiet tikai turīgāko bērni vien. Tās ir līdzīgas R1VĢ, tikai ar lielāku konkursu. Privātskolas, kuras ir tendētas uz peļņu, ir ļoti dargas.
Ir vēl uz reliģiju tendētas priv skolas, lētākas un izcilu kvalitāti. Mājasdarbu daudz un konkurss liels. Tajās arī priekšmetu ir vairāk kā parasti dārgajās priv skolās. Turklāt padaudz t.s level A.
29.08.2016 07:57 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Lidz tai grammar skolai uz kuru ir konkurss vispirms ir jātiek. Pirms tam ir jaiet pamatskolā un ja tā nav laba tad pēc tās nespīd tikt labā izglītības iestādē, savukārt pamatskolas nem bernus pec pasta indeksa atlases attiecigi turīgā rajona skolā tikt mazturīgajam nav lielu izredžu. Turīgo vecaku berni pec skolas arī nodarbojas ar privātskolotājiem. Pārtikušajam slānim ir pieņemts biežāk grāmatas lasīt, daudz ceļot un vecākiem pašiem ir augstāks izglītības līmenis un vini paši var vairak dot bernam/iem. Un kam tur beigās ir lielākas izredzes tikt grammar skolā? Tiek jau protams arī daži mazturīgie, bet visumā ņemot UK skolas nav tik demokrātiskas kā Latvijā.
Visas skolas darbojas pēc vienota CV, tāpēc majas darbu skaits gan visur ir vienāds, doto md kvalitāte var atšķirties un var tikt doti md ko ir ieteicams pildīt, bet kas neskaitās obligāti.
29.08.2016 09:20 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
ShabbyEve, to cik te ir sūdīgi, bet UK forši mēs jau sen esam sapratuši! :-D
29.08.2016 09:53 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Atkāpjoties soli no Āzijas un UK un atgriežoties pie tēmas - trūkst skolotāju - kā "skrūvīšu piegriešana" risina problēmu, ka skolā reāli nav, teiksim, angļu valodas vai matemātikas skolotāja? Un es, starp citu, no personīgās pieredzes - man vidusskolā normālā Rīgas skolā jau padsmit gadus atpakaļ 2 gadus nebija viena priekšmeta skolotājas. Tagad, cik saprotu, tā problēma ir vēl nopietnāka, nekā bija "manos laikos".
29.08.2016 10:06 |

Reitings 704
Reģ: 21.12.2015
57days
Sadala stundas uz esošajiem. Ir daudzi, kam otrā un pat trešā specialitāte pēc likuma ļauj paņemt trūkstošā priekšmeta stundas klāt. Tas nozimē, ka ne tikai pārslodze iet pa virsu, bet vai tas skolotājs tiešām tik veiksmīgi darbosies tajā jaunajā priekšmetā? Reāli tas izklausās šādi, manis pašas gadījums - man ir iedotas 1.-7.klases angļu valodai + ja vajag, man drīkst dot jebkuru citu priekšmetu līdz 6.klasei, jo esmu arī sākumskolas skolotāja. Tā arī varu aizpildīt tā trūkstošā matemātiķa vietu, vismaz 1/3. Vai tur klasē kas jēdzīgs notiks? Nu varbūt 1.-4.klasē es saņemtos un cīnītos, bet pati lieliski saprotu, ka būtu idiotisms man likt mācīt 6. klasei matemātiku.
Skudrulāci, ja tev ir augstākā izglītība kādā atbilstošā nozarē (ekonomika, filoloģija, ķīmija etc.) tu vari divus gadus strādāt skolā un domāt vai iesi piemācīties pedagoģiju klāt vai nē. Tāpat pedagoģijas students drīkst mācīt JEBKURU priekšmetu.
29.08.2016 13:39 |

Reitings 569
Un kā gan savādāk? Vadība čakarē smadzeni, mammas čakarē smadzeni - vienas pieprasa stingrāk un vairāk mācīt, otras žēlojas ka skola par grūtu un prasības jāpazemina utt utml.
29.08.2016 13:43 |

Reitings 569
U.K masas līmenis tiešām neliels. Vairāki, kam kāda profesija, bet pēc 40it te pagrūti iekārtoties kaut kur, tur izsitušies diezgan labi. Viena pat ar teoloģijas bakalaura papīru uzkalpojusies līdz amatam HR ofisā, viena frizierene ar arodeni līdz salona vadītājai. Ārzemniekiem piederošos uzņēmumos vieglāk izsisties.
29.08.2016 17:22 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Varbūt nedaudz ārpus tēmas, bet, manuprāt, ir ļoti svarīgi publiskot pedagogu algas. Es domāju, ka plašāka sabiedrība, uzzinot to apmērus, piedzīvotu vieglu šoku, kā arī izdotos ne tikai apklusināt LIZDA, bet arī sašķelt to, turklāt pedagogu prasības pēc algas pielikuma negūtu ne mazāko atsaucību sabiedrībā.
29.08.2016 17:34 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Anglu skolaam ir loti lieli virspusee nenojaushami zemuudens aisbergi, kas dalju skolas absolveetaajus atstaaj par pusanalfabeetiem ar iluuziju, ka vinji ir puseteicamnieki un augstskolas studentiem ir spiestas maaciit dalju vidusskolas vielas, lai vispaar kaut kur uz priekshu tiktu.

++
Pati ar to saskāros, kad studēju UK, un mani kursa biedri bija šokā, ka augstskolā ir jāmācās patstāvīgi, un viss ir pilnīgi citādāk, nekā koledžā.
29.08.2016 17:38 |

Reitings 569
Jā, būtu interesanti tās salīdzināt ar algām VUGD, ārstu palīgu, medmāsu, sociālo aprūpētāju, sociālo rehabilitētāju, sociālo darbinieku utt algām. Tās vismaz mēs varam NVA vakanču lapā redzēt darba sludinājumos. Tās, uz papīra, pirms nodokļiem.
:-)
29.08.2016 18:28 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Tāpat pedagoģijas students drīkst mācīt JEBKURU priekšmetu.

kaut kādas muļķības :D
29.08.2016 18:32 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Skolotaju darbs nebut nav no vieglakajiem. Viss ir japlano no A lidz Z. Tur ne tikai izglitibai jabut,bet ari motivacijai un milzigai pacietibai. Mazo algu del daudziem nolaizas rokas + nevvaig aizmirst vel apr pecstundu darbiem un majas darbu labosanu.
29.08.2016 19:27 |

Reitings 569
Manis uzskaitītām citām profesijām arī ir mazas algas un arī vienmēr kādi neapmierinatie čakarē smadzeni. Nekad visiem nav labi utt. Nezinu, kā šobrīd ar soc darbiniekiem, bet tām nosauktajām ārstniecības personām vēl visādi kursi jāapmeklē utt. Un jāstrādā nereti ar defektīvu kontingentu utml.
29.08.2016 19:38 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)