Latvijā visvairāk trūkst angļu valodas, mūzikas, fizikas, matemātikas, sākumskolas pedagogu un logopēdu, informēja Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD).
79 Latvijas pašvaldības arī sniegušas informāciju, ka izglītības iestādes ir nodrošinātas ar visiem nepieciešamajiem pedagogiem, savukārt 35 pašvaldībās pašlaik vēl trūkst viena vai vairāku pedagogu.
Kā arī, ja es zinu, ka mani interesē vizuālā māksla un vēsture, kāda vella pēc man vidusskolā ir jāmācās ķimija un fizika?
Robert, man šķiet, ka jāmaina sistēma pati par sevi, nu bērnu uzmanību vairs nenoturēsi ar melnu tāfeli un krītu. Jāiesaista mūsdienīgas tehnoloģijas, interesanti mājas darbi un galu galā jāiesaista vecāki.
Es neuzskatu, ka 16-19 gadus vecus jauniešus ir pareizi uzskatīt par bērniem,
Es ceru, ka tu 16 gados sēdēji pirmajā solā un klauījies visu ko Tev teica?
Jā, es rūpīgi mācījos gan 8, gan 18 gadu vecumā.
Reālajā dzīvē karjeru, arī privātsektorā, ne mazāk kā izglītība, ietekmē pazīšanās un radniecība.
Ar prieku atceros viena pasniedzēja vārdus - ja cilvēku interesē tikai nauda, retos gadījumos viņš kļūst par doktoru, bet akadēmiķi - nekad.
Pat valsts izglītība Somijā tiek galā bez MD un rezultāts ir priecīgi un izglitoti bērni.
Drīz atkal jāiet uz skolu, tāpēc nolēmu atkārtot dažus uzdevumus ......, un tagad sēžu ....
(x+5)^2=(x-1)^2+48
Zinu, izskatās jau viegls, bet pa trim mēnešiem viss aizmirsts!
Robert, nav domāts kā personisks aizvainojums, bet tevis teiktās izmaiņas norāda cik maz tu patiešām saproti no pedagoģijas, it īpaši pirmo klašu bērniem.
... bet minētā rakstīšana sīkās motorikas treniņam neder tādos kvantumos kā tu pasniedz, ir ļoti daudz citu variantu kā to darīt un bērnos neradīt riebumu pret figūru vilkšanu n-to lapu garumā.
Mājasdarbu palielināšana - aizej, lūdzu, paseko līdzi skolēniem sākumskolā.
Pat valsts izglītība Somijā tiek galā bez MD un rezultāts ir priecīgi un izglitoti bērni.