Kas notiek ar tīņiem? Resnuma kults?

Reitings 276
Reģ: 05.01.2011
Sveikas! Nesen uzzināju un biju šokā par to, ka mūsdienās ir tīņi, kas apceļ dēļ tā, ja esi tieva. Konkrētā meitene manā skatījumā nebija tieva, bet vienkārši normālas miesasbūves (kā lielākā daļa tīņu deviņdesmitajos). Problēma ir tajā, ka viņas klasē vairums ir resnu meiteņu un ka resnums tagad skaitās normāli. Pavērojot apkārt jauniešus, esmu šokā - 15 gadīgas meitenes izskatās daudz, daudz sliktāk, nekā sievietes ap 30 un 40 gadiem. Es nesaprotu, kas tas par resnuma kultu un kopš kura laika tas tiek uzskatīts par pieņemamu. Nesaprotu arī, kā vecāki var kaut ko tādu nodarīt saviem bērniem, nerūpējoties par viņu uzturu un dzīvesveidu.
Līdz šim nebiju tam pievērsusi uzmanību, bet nu saistībā ar konkrēto apcelšanas gadījumu sāku iedziļināties un tiešām esmu šokā. Kā jums liekas - kādēļ ir iegrozījies tā, ka mūsdienās resnums tiek uzskatīts par normālu parādību, nevis problēmu?
07.08.2016 10:50 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Dažas meitenes, šķiet, ir pamatīgi iekarsušas sājā diskusijā. :-)
Ziniet, ja redzu resnu (šeit es patiešām domāju resnu, nevis apaļīgu) sievieti, man gribas vemt - saku to bez vēlmes kādu aizvainot. Savukārt, ja pamanu slimīgi tievu sievieti-ģindeni (tādu, ka ribas un iegurnis izspīlē ādu), mani pārņem šausmas un dziļa nepatika, pat riebums. Ko no tā varam secināt? Ka jebkura galējība ir atbaidoša. Resnajiem ieteiktu kādu pusgadu sadzīvot ar anoreksiju (bulīmija bojā zobus un kuņģi), bet ģindeņiem - vismaz pusgadu kārtīgi uzbaroties. Tad varbūt abi neradītu estētiskas dabas ciešanas apkārtējiem.
Saprotams, inteliģents cilvēks otram diez vai iepriekšminēto sacīs skaļi, tādēļ uzskatu, ka nav korekti resnajiem aizrādīt par viņu resnumu un tievajiem - par viņu tievumu, ja vien tie paši nav lūguši izteikt vērtējumu.
09.08.2016 16:32 |

Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Bulīmija bojā zobus un kuņģi, bet anoreksija laikam tā labā feja, neko nebojā, ne. :D
09.08.2016 16:40 |

Reitings 208
Reģ: 29.06.2016
kā kas notiek? Normāli bērni ēd cik var, kad kāds uztur(ģimene!) , un kad pats sāks studēt, strādāt varēs izbaudīt desu ar maizi ( vai arī bez desas).
nepatīk patiesība?

:-P:-P:-P
09.08.2016 16:42 |

Reitings 1868
K.C., protams, badošanās nav veselīga, bet padomā, kādu ļaunumu organismā nodara aptaukošanās (nerunāju par lieko svaru, bet aptaukošanos - tie nav sinonīmi).
09.08.2016 16:47 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Robert, inteliģents cilvēks ne tikai neteiktu skaļi, bet arī uz katru tādu galējību neskatītos ar tādu riebumu vai vemt gribēšanu vai nu ko tur tur minēji vēl.
09.08.2016 16:50 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Tad varbūt abi neradītu estētiskas dabas ciešanas apkārtējiem.

(t)(t)(t)
Es ceru, ka tu troļļo. Grūti noticēt, ka tik insufferable cilvēks var pastāvēt ārpus satīras.
09.08.2016 16:51 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Acīmredzami Roberts neizprot, ka arī badošanās nodara milzīgu ļaunumu, ne mazāku kā aptaukošanās. Arī aptaukošanās gadījumā badošanās nav risinājums, bet gan sabalansēts un pareizs uzturs, atbilstoši augumam, svaram un fiziskajai slodzei. Bija pat pētījums par ASV šova Biggest loser dalībniekiem. Nav noslēpums, ka šova laikā viņu uzturs ar 1000-1200 kcal bija konkrēta badošanās, ja ņem vērā, ka viņus pa dienu nodzenāja ar ļoti lielu slodzi. Nu ko, pēc diviem gadiem ne tikai viss svars plusā ir atpakaļ, bet arī vielmaiņa sabojāta tā, ka tagad viņu organisms patērē par vismaz 500 kcal mazāk nekā cits viņu vecuma, dzimuma un svara cilvēks. Attiecīgi, pat, lai saglabātu esošo milzīgo svaru, ir jāēd ļoti maz un notievēt atkal arī ir iespējams tikai ar badošanos. Tas, protams, atkal aizsāk apburto loku, kas reiz var novest vai nu pie tā, ka cilvēks atmetīs ar roku un nobarosies divreiz lielāks vai arī tāpat neatgriezeniski sabojās savus iekšējos orgānus, nepārtraukti badojoties.
09.08.2016 16:54 |

Reitings 208
Reģ: 29.06.2016
Spīdola omg vai tu zini, ka tas ir pilnigakais murgs ko uzrakstīji, par to ? Tu pati esi kadreiz to pieredzejusi ka ta spej muldet? TICI VAIRAK KO RAKSTA
09.08.2016 17:08 |

Reitings 1868
Robert, inteliģents cilvēks ne tikai neteiktu skaļi, bet arī uz katru tādu galējību neskatītos ar tādu riebumu vai vemt gribēšanu vai nu ko tur tur minēji vēl.

Pirmkārt, nekad neesmu sevi pozicionējis kā inteliģentu; otrkārt, ar megafonu pa ielu nemēdzu staigāt, izsakot savu viedokli par sastaptajiem cilvēkiem; tas, ko domāju klusībā, ir mana apziņas brīvība.
Acīmredzami Roberts neizprot, ka arī badošanās nodara milzīgu ļaunumu, ne mazāku kā aptaukošanās.

Piekrītu, ka badošanās ir kaitīga, bet šeit drīzāk ir jāizvēlas mazākais no ļaunumiem. Cilvēki mēdz pat veikt ķirurģisku kuņģa samazināšanu, lai novājētu. Personīgi es labāk izvēlētos badoties, nevis gulties zem skalpeļa.
09.08.2016 17:10 |

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Koks ar diviem galiem.Kad skolā gāju,biju resnākā (ja tā mēs te runāsim) meitene klasē.Mani apcēla katru dienu par to.Tievās un slaidās ļoti retu reizi apcēla,un ja apcēla,tad puiši par to,ka nav krūtis vai kas tāds.
Vajag kultivēt veselīgu dzīvesveidu,jo apaļīgās dāmas,kuras es zinu,smagi cieš jaunību kļūdu dēļ un ir ar sabojātu vielmaiņu (tajā skaitā arī es).Un ne tikai dzīvesveidu un ēšanas paradumus,vajag arī runāt par garīgo veselību,jo tas ir cēlonis gan emocionālai ēšanai,gan neēšanai vispār.Par to ir jārunā.Mūsdienās visi tiecas pēc kaut kā- nekā,jo viss ir tik mākslīgi veidots,ka jaunās meitenes tiecas pēc neiespējamā fotošopa rezultāta.
Ja ņemam par to,kādēļ apaļīgums nav aktuāla problēma - tā ir problēma līdz šim,mūsdienās spiež uz to,ka sevi ir jāmīl un par to es arī piekrītu.Neatkarīgi no tā,cik tu sver,ja tu nemīli sevi ar 50kg,tad nemīlēsi arī 70kg un otrādi!Cilvēki jūt prātā šī visa dēļ un man ir žēl noskatīties uz abām pusēm - gan to,ka kultivē tievumu kā "Veselīgu" izskatu,kaut gan tas tā nav- ir gan narkotikas,gan cigaretes kuras tās pašas modeles lieto,gan to,ka ēst neveselīgi un ēst visu ko gribi ir ok. Ļoti žēl,ka veselīgam dzīvesveidam ir jābūt ārēji,nevis iekšēji - labi analīžu rezultāti un tīrs organisms.
09.08.2016 17:18 |

Reitings 1868
Varu tikai piekrist, LedusTēja.
Starp citu, kā Tev izdevās cīnīties ar lieko svaru?
09.08.2016 17:22 |

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Roberts.I No visa mēģinātā man derēja tikai vegānisks uzturs.Tā pārvietojos pēc iespējas vairāk ar velo,ikdienā vēl joga un garas pastaigas,mājās arī pietupieni,izklūpieti,hantelītes.Nekas īpašs,bet pašai patīk un ir prieks.Galvenais nav ātrs rezultāts,bet pašam prieks kaut ko darīt.Lēnām un nesteidzoties.
09.08.2016 18:10 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Likteņa vēstnesis, man ļoti interesē, kas Tavā uztverē ir "normāls augums". Bildi studijā! Varu diezgan droši apgalvot, ka Tava kategorisms un mētāšanās ar "kaulu kambari" tekstiem ļoti daudzas meitenes šeit aizvaino. Es, iespējams, pat atbilstu Taviem auguma standartiem, jo dejoju, un mans augums ir sportisks, bet maniem standartiem neatbilst tik aprobežoti cilvēki.

Tā ir tava bilde? Tad es teikšu tā : Tu no tās iepriekšējās bildes atšķiries pat ļoti! Iepriekšējā bildē pilnīgi kauli, bet tev ir arī miesa.
Vienīgi no mana skatupunkta tev ir divi trūkumi: Rokas pa tievām (tev aptuveni tādas kā man:-D ) un augšstilbi prasītos lai nesaskaras. Bet labāk ar tādām kājām nekā ar tiem skaliem, kas tajā bildē...uz tām kājām skatoties liekas, ka tūlīt salūzīs...
Normāls augums? Jeb vidējs? Tāds kurš nav ne kārns (nespiežas kauli laukā, kājas/rokas normāla resnuma), ne resns. Vnk sakot slaids augums ar miesu un mazliet muskuļiem.
Ideāls augums? Tu kā reiz uzminēji, tad jā, manā skalā ideāls sieviešu augums ir sportiskais. Piemēram man personiski ļoti simpatizē mūsu pašu vieglatlēte
Augums ir slaids, ar muskuļiem, nevis kauli. Un kājas...esmu kritis uz viegli muskuļotām ne modeļtipa kārnajiem stabiem.
Bet nu tev visumā ir labs augums, tikai derētu augšstilbi tvirtāki un rokas mazliet muskuļotākas.
Kas attiecas uz apvainojumu mētāšanu...ja tu lasīji manis rakstīto, tad redzēji, ka es skaidri norādu uz to, ka kaulu kambari ir tās, kas neatzīst, ka viņas ir pārāk tievas. Tajā bildē ir vnk briesmīgs gadījums...dabīgi tāds tievums nevar būt, ja vien kāda slimība nav.
Un es tev un citām ieteiktu darīt tāpat kā es daru: neņemt vērā ko citi komentē par tavu augumu. Padomājiet, kas ir sliktāk, ja vnk nosauc meiteni par kaulukambaru vai meitene džekam saka, ka grib būt tik tieva kā viņš?
Gēnus, kaulu izbūvi nevar izmainīt, bet domāšanu gan. Nonāciet līdz tādam līmenim, ka jums ir vienalga ko citi par jums domā. Es esmu nonācis līdz tam. Uzreiz vieglāka dzīve:-)
Ja gribas būt tik tievam, tad uz priekšu badojaties, tikai kad nākotnē tas atsauksies uz veselību vainojiet pašas sevi + cik esmu dzirdējis, tad tievajām grūtāk dzemdēt.
Negribu nevienu aizskart. Tāpēc dzīvosim visi mierā!
09.08.2016 20:57 |

Reitings 1126
Reģ: 09.04.2016
Resnajiem ieteiktu kādu pusgadu sadzīvot ar anoreksiju (bulīmija bojā zobus un kuņģi), bet ģindeņiem - vismaz pusgadu kārtīgi uzbaroties

Tu kādreiz aizdomājies par saviem teikumiem? Svars ir jāzaudē veselīgā ceļā, nevis pusgadu neko neēdot. Ko tu domā, kultivējot anoreksiju? (t) Anoreksija, Tavai zināšanai, ir viena no nāvējošākajām saslimšanām, vadoties pēc veiktajiem pētījumiem. Turklāt pēc pusgada badošanās ķermenis izplūdīs divreiz lielāks nekā pirms tam. Saku vēlreiz - padomā, pirms raksti! (t)
Tajā bildē ir vnk briesmīgs gadījums...dabīgi tāds tievums nevar būt, ja vien kāda slimība nav.

Ja runā par manis ielikto bildi, tad varētu teikt, ka man ir gandrīz identiska figūra (kājas nedaudz lielākas kā tajā bildē). Nē, es neesmu slima. Nē, es nebadojos. Manā ēdienkartē ir diezgan daudz ēdiena, arī neveselīga. Tāda nu man ir vielmaiņa. 176cm un 53.5kg ir mana norma. ;)
09.08.2016 22:11 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Adventi, palabo, ja klūdos, bet tu neesi tievētāju grupā?
09.08.2016 22:19 |

Reitings 1126
gabijagabija, es biju tievētāju grupā, jā.
09.08.2016 22:22 |

Reitings 1868
Adventi, manuprāt, 6 mēnešu badošanās patoloģiski resnam cilvēkam noteikti ir mazāk destruktīva nekā, teiksim, kuņģa ķirurģiska samazināšana. Protams, šeit es runāju par ļoti resniem cilvēkiem. Ja meitenei ir 20 kg liekā svara, tad nav jāizmanto tik drastiskas metodes.
09.08.2016 22:32 |

Reitings 421
Reģ: 29.01.2009
Likteņa vēstnesis, drīkst oficiāli paziņot, ka Tu mani besī?
Loti jau nu nasks uz citu kritizēšanu esi. Arī ar lasītā uztveri tā, pasūdīgāk. Tā bilde nav mana. Ieliku kā aptuvenu uzskates materiālu, lai parādītu, ka neietilpstu Tevis noliktajā kategorijā. Kā jau teicu, ja dusmas par šo uzstādījumu ir pat man, iedomājies, kā jūtas meitenes, kuras ir tieviņas, bet neko lietas labā nevar darīt, ir taču sāpīgi šo visu lasīt. Nu, fui... Ieteiktu nepozicionēt savu viedokli kā vienīgo pareizo. Piesieties pie detaļām, apsaukāties, fui...
Laiku atpakaļ, veselības problēmu dēļ, ļoti nokritos svarā un nācās dzirdēt daudzus līdzīgus komentārus šeit izskanējušajiem. Nenovēlu tās sajūtas nevienam no balamutēm.
09.08.2016 22:37 |

Reitings 1126
Robert, esi padomājis par to, kā šāda badošanās var ietekmēt psihi? Acīmredzot nē, tāpēc izteikšu vienu no versijām: cilvēks vienmēr domās, ka ir resns, kaut arī būs nometis pietiekami daudz ķermeņa masas, lai vairs nebūtu jāiepērkas "big size" veikalos. Beigās tas var novest arī pie anoreksijas tā, ka cilvēks no pataloģiskas aptaukošanās nonāk līdz kritiski zemam svaram. Rezultātā sabeigta visa dzīve.
Mans uzskats ir šāds: ja cilvēks sevi mīl, tad, saprotot, ka ir pārāk liels un virzās uz nopietnām slimībām, kuras rodas aptaukošanās dēļ, zaudēs svaru, nebojājot savu veselību. Tavi ieteikumi par "anoreksijas kūri" ir galīgi garām, jo acīmredzami Tev nav ne jausmas, ko īsti nozīmē anoreksija un ko tā nodara gan organismam, gan psihei.
09.08.2016 22:47 |

Reitings 1868
Adventi, ja es pēkšņi pamostos vienā rītā un svērtu 300 kg, nekavējoties sāktu badoties un to darītu tik ilgi, līdz būtu sasniedzis savu "normālo" svaru. Nedomāju, ka nespētu objektīvi novērtēt savu svaru un ārieni.
Mans uzskats ir šāds: gan patoloģiska ēšana, gan anoreksija un bulīmija būtībā ir līdzīgi psihiskie traucējumi. Tiesa, daudz vairāk cilvēku pasaulē ik gadu mirst no aptaukošanās, nevis badošanās.
09.08.2016 22:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits