Kas notiek ar tīņiem? Resnuma kults?

Reitings 276
Reģ: 05.01.2011
Sveikas! Nesen uzzināju un biju šokā par to, ka mūsdienās ir tīņi, kas apceļ dēļ tā, ja esi tieva. Konkrētā meitene manā skatījumā nebija tieva, bet vienkārši normālas miesasbūves (kā lielākā daļa tīņu deviņdesmitajos). Problēma ir tajā, ka viņas klasē vairums ir resnu meiteņu un ka resnums tagad skaitās normāli. Pavērojot apkārt jauniešus, esmu šokā - 15 gadīgas meitenes izskatās daudz, daudz sliktāk, nekā sievietes ap 30 un 40 gadiem. Es nesaprotu, kas tas par resnuma kultu un kopš kura laika tas tiek uzskatīts par pieņemamu. Nesaprotu arī, kā vecāki var kaut ko tādu nodarīt saviem bērniem, nerūpējoties par viņu uzturu un dzīvesveidu.
Līdz šim nebiju tam pievērsusi uzmanību, bet nu saistībā ar konkrēto apcelšanas gadījumu sāku iedziļināties un tiešām esmu šokā. Kā jums liekas - kādēļ ir iegrozījies tā, ka mūsdienās resnums tiek uzskatīts par normālu parādību, nevis problēmu?
07.08.2016 10:50 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Robert, kā tu tā, tik gudrs būdams, liec vienādības zīmi starp UK un Angliju? :-D
07.08.2016 23:45 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Agresīvā Grūtniece, ieteiktu Tev atkārtot ģeogrāfiju un vēsturi. Dzīvojot UK, redzēju ne tikai anglietes, bet arī skotietes, velsietes un ziemeļīrietes, taču apzīmēju visus šos cilvēkus kā angļus.
P. S. Kādēļ kāds uzskata, ka esmu "tik gudrs"? Daudzās jomās esmu ļoti nezinošs.
07.08.2016 23:57 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Ieteiktu tev pašam pamācīties, vari UK iedzīvotājus saukt par britiem, ne tā?

P. S. Kādēļ kāds uzskata, ka esmu "tik gudrs"? Daudzās jomās esmu ļoti nezinošs.
Par zeķubiksēm taču zini kaut ko. :D
08.08.2016 00:14 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Es arī nesaprotu kāpēc sabiedrībā ir normāli apsaukāt tievus cilvēkus, atklāti norādot uz to, ka derētu pieņemties svarā un uzņemt kādu kilogramu, taču tad, ja runa iet par cilvēkiem, kuriem acīmredzami ir liekais svars, tas ir kā slikts tonis - kaut ko aizskarošu pateikt vai ieteikt nomest svaru.

Es jau varu iztēloties kā mani noraktu, ja apaļīgajiem teiktu tādas frāzes kā "beidz rīt", "tu vispār neēd arī kaut kad" un "vairāk neliec uz šķīvja, tu jau tā resna" :-D
Kā te iepriekš minēja, ir kam piestāv vairāk, kam mazāk kg. Pārbaudīju uz sevi, ka man, manuprāt, piestāv liekie kg. Vienmēr esmu bijusi ļoti tieva. Ēdu, ko gribu, bet labumā nenāca. Pateicoties tam esmu atklausījusies daudz nepatīkamus komentārus gan skolas laikos, gan tagad. Laikam skauž, jo es nekad nevarētu iedomāties, ka es kādam, kura ķermenis man nesimpatizē, pamācītu kā to uzlabot pēc maniem uzskatiem (t)
08.08.2016 00:41 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
Tīņi nav resni. Tomēr mani šokē kad 15 gadīgas hipsteru meitenes staigā tām vaip iekārtām. Tad jau labāk, lai manējo mazo uzvaipo.
08.08.2016 06:28 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Cik manits, skiet, ka tiesi pirmskolas berni paliek arvien apalaki un apalaki. Sausmas reiz acis gandriz pazaudeju, bernam neskita vairak ka gadi 4, bet tada bochka, atvainojos. Blakus mammite tada pati, lai nestasta, ka gimene nav slikti esanas paradumi.
08.08.2016 07:32 |

Reitings 1126
Reģ: 09.04.2016
Uzskatu, ka drīzāk pastāv tievuma, ne resnuma, kults.
Internets ir pilns ar meitenēm, kuras vēlas izskatīties aptuveni šādi

kaut gan pašas parasti ietilpst "normālajos" parametros. Un tādas meitenes ir ne tikai ārzemēs, bet arī LV, cik man nācies sastapties.
Atliek vien kaut vai tajā pašā google ierakstīt thinspiration, lai saprastu, ka vairums meiteņu gan ārvalstīs, gan Latvijā vēlas būt tievas kā skaliņi.
08.08.2016 10:39 |

Reitings 478
Reģ: 24.01.2014
Vispirms jāpaskatās uz jaunajiem vecākiem - lielākā daļa paši (īpaši vīrieši) ir pufīgi un uzblīduši. Cilvēki daudz strādā - sēdošs darbs, nav laika fiziskām aktivitātēm, bet vakarā grib kaut ko ātri pagatavojamu (pusfabrikāti, desiņas, makaroni, pelmeņi utt) - tas ir ikdienas ēdiens. + cik daudziem ir bērnības traumas par putrām, zupām utt, ko spieda ēst - protams viņi tās vairs neēd un negatavos arī saviem bērniem. Un šo ēšanas modeli pārņem arī bērni
Pasaule mainās. Manuprāt, nevar salīdzināt kā bija ''mūsu laikos'' un kā ir tagad. Mums bija arī vairāk izkustēšanās, nevis planšetes un TV. Tagad viss neveselīgais ir vēl pieejamāks, vecāki ir aizņemti darbā - viņiem vieglāk iedot līdzi 8 actimelus, nekā lauzīt galvu par veselīgām uzkodām.
Vairums cilvēku vienkārši neiespringst par pareizu ēšanu. Ja vecāki paši to nemāk,arī bērni ēdīs tāpat un uzbarosies
08.08.2016 12:29 |

Reitings 334
Reģ: 02.07.2016
Interesanti. Man gan tieši pēdējos gadus liekas (cik novērots apkārt skatoties), ka tagad daudz vairāk ir tievu, sportisku meiteņu/sieviešu it visos vecumos. Liekas, ka tagad vairāk piedomā pie 'pārtikas un sportiskām aktivitātēm. Apaļos reti redzu apkārt.
08.08.2016 12:35 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Es arī esmu ievērojusi, cik daudz resnu bērniņu ir vecumposmā 3-6 gadi :-O. No savas bērnības atceros vienu resnu meiteni, bet viņai bija veselības problēmas. Viss. Pārējie bija tievi vai normāli. Traki vispār...
08.08.2016 17:15 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Es pirms kādas nedēļas redzēju vienu jaunieti tievāku nekā tajā bildē...gara auguma (ap 1.88 varētu būt). Augšdaļa aptuveni kā tajā bildē, bet kājas...tikai pavisam nedaudz resnākas par manām rokām. Un man ir ļoti tievas rokas...
Es saprotu, ka var būt tā ka man ir, kad problemātiski pieņemties svarā, bet tad vismaz vajag sportot. Kājas vismaz resnākas var iegūt...
Un ja ir tik tieva kā manis redzētā + šajā bildē, tad kāpēc vel tas tievums jāizceļ? Tas tak ir šausmīgs skats...vai viņas domā ka ar tādu izskatu ir seksīgas?
Un jā, mazie bērni gan daudzi ir ļoti resni...tāda tendence novērota tieši pēdējos gados.
Un vel...dīvaini, bet mani gan neviens skolas laikā nav apsaukājis par manu tievumu. Tiesa visticamāk mans izskats (tievums) pamudināja vairākus indivīdus man visu laiku ''kasīties''; klāt, bet neviens ar vārdiem nav neko teicis par manu tievumu. Tāpēc mani izbrīna, ka te citiem tā ir...
Darbā tur gan man piesienas, neapzināti visticamāk.
Vnk sakot...dzīve ir skarba, tāpēc pieņemiet sevi tādus kādi esat. Ja gribat atbilst sabiedrības priekšstatiem kā jāizskatās, tad dariet ko lietas labā.
Būsim viens pret otru iecietīgi!
P.S. Viss sākas ar ģimeni. Kā audzināsiet bērnus, tādi izaugs.
08.08.2016 19:17 |

Reitings 201
Reģ: 11.07.2016
Piekriitu Adventi...
Tieshaam daudzas malaljetkas taa veelas izskatiities, cik esmu redzeejusi un dzirdeejusi..bet atljaushos teikt- tas augums ir negliits, bez formaam, bez nekaa..diivaini, ka kaadam tas var arii likties skaisti..
Man skiet, ka ir mums diezgan daudz taadu apaljiigo meitenju, resno taa pamazaak, bet ir. Paarsvaraa jau var redzeet vazaajoties apkaart taas skinny fat meichas...
tas, ka cilveeks ir tievs, nenoziimee, ka vinja augums automaatiski buus skaists, tas viss atkariigs no formaam, proporcijaam un auguma liinijaam...
08.08.2016 19:37 |

Reitings 208
Reģ: 29.06.2016
man gan ADVENTI ieliktā bildē meitene patīk
08.08.2016 20:00 |

Reitings 421
Reģ: 29.01.2009
Mans augums ir gandrīz identisks kā bildē (tikai bez strijām), un es mēdzu saņemt komentārus, ka esmu pārāk tieva. Tas nav normāli!

Tiešām pārmērīgs svars tiek kultivēts. Visi tik ļoti baidās aizvainot, pasakot, ka cilvēks ir apaļīgs, resns utt. Redz, teikt, ka resns nedrīkst, jo tas aizvaino, bet pateikt, ka tievs, kārns, kaulu kambaris var, aizmirstot, ka tas sāp tikpat ļoti!
Tāpat internetā sāk parādīties teksti, ka "kauli domāti suņiem", "apaļīgās ir skaistas" utt.
Likteņa vēstnesis, man ļoti interesē, kas Tavā uztverē ir "normāls augums". Bildi studijā! Varu diezgan droši apgalvot, ka Tava kategorisms un mētāšanās ar "kaulu kambari" tekstiem ļoti daudzas meitenes šeit aizvaino. Es, iespējams, pat atbilstu Taviem auguma standartiem, jo dejoju, un mans augums ir sportisks, bet maniem standartiem neatbilst tik aprobežoti cilvēki.
09.08.2016 12:36 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Nav nekāda resnuma kulta. Vai tad modeles, aktrises, dziedātājas ir resnas? Parasti nav. Bet viņas arī nosaka to skaistuma etalonu. Drīzāk tagad ir fitnesa kults.
09.08.2016 12:52 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Es te jau vairākkārt komentēju, bet tiešām nesaprotu, par kādu resnuma kultu ir runa. :D Es arī esmu ievērojusi, ka ļoti daudzas grib izskatīties kā Adventi bildē jeb kā anoreksiķes, tādām tiešām arī es ieteiktu paēst, bet viņas visticamāk ļoti badojās vai izvemj visu apēsto. Pazīstu vairākas meitenes ar bulīmiju, viņas sver normāli (pieņemsim, 50 kg), bet viņu mērķis ir lielākais 40kg, tā nu ļoti maz ēd un pat tad, kad apēsts cepums iet izvemties.
09.08.2016 13:15 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Redz, teikt, ka resns nedrīkst, jo tas aizvaino, bet pateikt, ka tievs, kārns, kaulu kambaris var, aizmirstot, ka tas sāp tikpat ļoti!

Ņemot vērā, ka būt tievam daudziem ir mērķis, neredzu neko baigi aizvainojošu tajos izteikumos. Mna tas liekas drīzāk kā tāda liekulība tagad teikt, ka kādu nu nereāli apvaino, ka viņam pasaka, ka ir tievs, jo visi taču labi saprot, ka būt resnam ir daudz trakāk, citādi nebūtu nto diētu un visādu citādu veidu, kā samazināt svaru. Atgādina situāciju, kad tieva meitene kādam saka, ka ir ar lieko svaru tikai tāpēc, lai dzirdētu pretī "nu nēee, tu taču esi tieva!!!"
Protams, varētu būt kaitinoši, ja saka "paēd", bet tas jau tāds sīkums, ka nesaprotu, kā var ņemt galvā.
09.08.2016 13:22 |

Reitings 326
Reģ: 12.06.2016
Vienu laiku jau tas pluss size modeles bija topā. Godīgi sakot,jā, ir daži tīņi,kas izskatās sliktāk nekā viņiem vajadzētu, ar to es domāju pielikt var pluss gadus klāt. Protams,ka viss atkarīgs no ēšanas paradumiem, sporta aktivitātēm, vēl nāk plusā telefona bakstīšana. Īstenībā tik neaktīvi paliek jaunieši, bet nu jā, ne visi protams, bet problēma ir padziļinātāka nekā bija agrāk.
Agrāk tiešām bija vismaz bērnība, tagad ir yolo un jaunieši grib pa ātru pieaugt ..
Neesmu nekāda vecmodīga uzskata, bet apskatoties apkārt, liekas ir pa traku palicis.
09.08.2016 13:22 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Mna tas liekas drīzāk kā tāda liekulība tagad teikt, ka kādu nu nereāli apvaino, ka viņam pasaka, ka ir tievs, jo visi taču labi saprot, ka būt resnam ir daudz trakāk, citādi nebūtu nto diētu un visādu citādu veidu, kā samazināt svaru.

trekni +++++
09.08.2016 13:24 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Es arī uzskatu, ka aizrādīšana par tievumu nav nekas aizvainojošs, katrā ziņā ne tikpat aizvainojoši kā aizrādīt par resnumu. Vismaz, ja man saka, ka es tieva, es priecājos :D
09.08.2016 13:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits