Vēlos ieteikumu

Reitings 673
Reģ: 25.12.2012
Sveikas!
Esmu nonākusi neapskaužamā situācijā.
Aizgāju no darba un pēc pāris dienām draugs mani pameta, ne dēļ iemesla, ka aizgāju no darba. Nācās izvākties no dzīvokļa un atgriezties dzimtajā pilsētā Kuldīgā. Palikt nevarēju, jo tas bija drauga drauga dzīvoklis. Esmu pie mamma, jo citur nav kur dzīvot. Kā arī esmu bez darba. Tā teikt dzīve sabruka vienā mirklī un nu jācenšas atgūties. Jāsāk viss no sākuma.
Problēma ir tā, ka ne tikai esmu zaudējusi cilvēku, kuru mīlu, bet man arī vairs nav mājas, kuras biju iemīlējusi.
Kuldīgā sev iespējas neredzu. Šeit darbu atrast nevarēšu un laikam nemaz negribu. Nespēju vairs iedomāties savu dzīvi šeit. Gribu dzīvot Liepājā, kur dzīvoju jau labu laiku. Tikai nezinu kā, lai to panāk. Kā, lai atrod darbu nezinot, kur dzīvošu? Un kā, lai atrod dzīvesvietu nezinot, kad atradīšu darbu? Esmu domājusi, ka varbūt sākumā prātīgāk būtu meklēt kādu, kurš vēlētos ar mani kopā īrēt, bet, kur, lai kādu atrod? Kā jūs rīkotos manā vietā?
06.08.2016 12:31 |

Reitings 420
Reģ: 06.03.2016
tur nav, ko zināt vai nezināt.
ar papīriem uz sev tuvāko nodaļu. http://www.vsaa.lv/lv/pakalpojumi/stradajosajiem/bezdarbnieka-pabalsts
06.08.2016 13:56 |

Reitings 673
Blanša, par studijām esmu domājusi, bet, ja netieku budžetā, tad nebūtu par ko studijas atmaksāt. Un kredītu negribu ņemt
06.08.2016 13:56 |

Reitings 184
Reģ: 10.07.2016
Vai tad vēl notiek papilduzņemšana?... LiepU palika pat pāri budžeta vietas + ej par bezdarbnieku, būs papildus naudiņa.
06.08.2016 14:00 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Tavā vietā es ietu uz bezdarbniekiem un meklētu kādu haltūru. Ja galīgi nekā nevari, varbūt vēlies aizbraukt Aupair programmā?
Blanšas gadījums liekas skumjšs, ar bijušo vēl būt dzīvoklī, bet tajā pašā laikā 8 h būt vienai. Jācer, kad viņš tad draudzeni neveda uz dzīvokli.(t)
06.08.2016 14:08 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
Kur es teicu, ka es ar viņu vēl dzīvoju dzīvoklī?!(t) jāsaka kā Rīdziniecei "lasīt mākam?"
06.08.2016 14:15 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Bija domāts, kad vēl nebiji izvākusies. :D
06.08.2016 14:19 |

10 gadi
Reitings 2083
es neizvācos, izvācās viņš, bet turpināja maksāt arī par šo dzīvokli.
06.08.2016 14:21 |

Reitings 673
Man šobrīd ir ļoti grūti domāt par dzīvi Kuldīgā. Esmu šeit dzīvojusi gandrīz visu savu mūžu. Tad pārcēlos uz Zviedriju, tad uz Liepāju. Liepāju esmu iemīļojusi un gribu būt tur. Kuldīga liek man skumt daudz vairāk. Laikam jau tādēļ, ka nācās šeit braukt piespiedu kārtā
06.08.2016 14:25 |

Reitings 673
Man vienkārši ir sajūta, ja palikšu Kuldīgā, tad neko nesasniegšu.
06.08.2016 14:27 |

10 gadi
Reitings 267
Reģ: 29.01.2009
Es ieteiktu šādu variantu:
1. Ja esi strādājusi vismaz gadu un par Tevi ir maksāti nodokļi - ņem pasi un, ja ir, nodokļu grāmatiņu (darba grāmatiņu, kur ierakstītas Tavas darba vietas, ja tādas nav, tad arī nav ko satraukties, jo jau pāris gadus tās ir elektroniski un viss ir sistēmā). Dodies uz tuvāko NVA(Nodarbinātības valsts aģentūra) un piesakies bezdarbnieka statusam.
Darbinieki apskatīsies savā sistēmā vai Tev pienākas bezdarbnieka statuss un tad arī izstāstīs kādas ir Tavas iespējas, vari apmeklēt arī apmācības un kursus.
Ja piešķirs statusu, tad Tev pirmos 9 mēn maksās pabalstu.
2. Tad tālāk skaties pēc savām iespējām - mēģini atrast darbu Kuldīgā un sākumā iekrāt starta kapitālu.
3. Vai arī atrodi darbu Liepājā, un sākumā vari padzīvot kopmītnēs vai sameklēt kādu istabu.
4. Arī studijām LiepU vari pieteikties, jo viņiem šogad maz studentu un arī reālas iespējas tikt budžetā.
Uzskatu, ka Tev šis pagrieziens dzīvē ir jāuzskata par sākumu kam vēl labākam, galvenais nenolaist rokas.
Veiksmi!

10 gadi
Reitings 2083
Es ietu uz bezdarbniekiem, noīrētu istabiņu un laika gaitā pārvāktos, kad atrastu darbu.

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Liepājā daži dzīvokļi par 80 eur mēnesī un nav čuhņas, bet viņus ātri izķer, bet ar darbu te pagrūti. Pati esmu no Kuldīgas, bet dzīvoju Liepājā. Labi saprotu to, ka Kuldīga nav tas vairs. Un izbraukāt ar busu... Tad jāmeklē darbs, kas sākas normālos laikos un beidzas arī - pēdējais autobuss uz Kuldīgu 6'os vakarā. Es pat īsti nezinu, ko ieteikt, jo var gadīties atrast dzīvokli, bet neatrast darbu. Nu vienīgi Maxima bieži meklē darbiniekus un kaut kāda konditoreja Puķītes-2. Iečeko liepajniekiem.lv
06.08.2016 14:30 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Saprotu autori. Pati dazus menesus dzivoju Kuldiga un darbu te atrast ir nereali. Viss vairak tiesam notiek caur pazinam. Pasai ir divi darbi piespeleti, bet nebiju ar mieru stradat 5 dienas nedela, katru dienu 12h un sanemt par to minimalo. Nu nafik
06.08.2016 15:03 |

Reitings 55
Reģ: 02.04.2016
Kāda ir tava izglītība?
06.08.2016 15:16 |

Reitings 673
Manuprāt, man cītīgi jāmeklē darbs Liepājā. Gan jau dzīvesvietu atrastu. Jebkurā gadījumā man tur dzīvo māsa ar savu draugu, viena istabiņa viņiem, bet gan jau ārā nedzītu.
06.08.2016 15:18 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Šobrīd gan vairs neesmu Latvijā, taču joprojām spilgti atceros laiku, kad man gāja tieši tāpat. Mazpilsētās tiešām darba nav. Viss notiek caur pazīšanos, turklāt uz vienu vakanci nereti piesakās ļoti liels skaits cilvēku. Vīriešiem darbu atrast vēl ir iespējams, bet sievietēm, jaunām meitenēm jo īpaši, tas ir tikpat kā nereāli. Ja ir iespējams tikt pie bezdarbnieka pabalsta, tas būtu ļoti labs atspēriena punkts. Vēl varu ieteikt pameklēt tieši istabiņas, ne dzīvokļus. Attiecīgi pirmā iemaksa būtu mazāka, kā arī pašam sākumam, kamēr izdotos atrast darbu un pašai savu dzīvoklīti, tas būtu labs variants. Domāju, ka caur dažādām interneta domubiedru grupām var kaut ko atrast. Pati savulaik esmu meklējusi variantus arī portālā e-students.lv, kur tieši studenti un gados jauni cilvēki meklē ar ko kopā īrēt dzīvokļus.
Zinu, ka uz doto brīdi viss rādās tumšās krāsās. Pati esmu pat divreiz atgriezusies no Rīgas dzimtajā pilsētā, un abas no tām reizēm domāju, ka sliktāk vairs nevar būt, un ka tā arī dzīvi pavadīšu, dzīvodama savā mazpilsētā. Tomēr, ar pozitīvāku skatu uz dzīvi un lielu apņēmību sasniegt to, ko vēlos, kaut kā izkārpījos cauri visām neveiksmēm un izdevās atrast kāroto. Jā, sākumā nācās pieciest neērtības, dzīvojot komunālajā dzīvoklī kopā ar vēl astoņiem cilvēkiem, un strādājot mazkvalificētos darbos, kuriem nebija nekāda sakara ar to, kas interesētu konkrēti mani, taču tas bija tā vērts, jo biju sasniegusi galveno - biju atgriezusies Rīgā! Pēc tam viss tikai sāka iet uz augšu. Galvenais nezaudēt optimismu! Skaties sludinājumus, interesējies par īres iespējām, varbūt izdodas atrast kādu ar ko sākumā īrēt kaut ko kopā. Vārdu sakot - nenolaid rokas! Tev ir šis mērķis - atgriezties un uzsākt jaunu dzīvi pilsētā, kuru mīli! Ar šo mērķi savā prātā, arī dodies uz priekšu! Lai izdodas! :)
06.08.2016 15:20 |

Reitings 673
Pavediens, man ir tikai vidējā. Mācījos tālāk, bet mācības pametu, jo ļoti nepatika
06.08.2016 15:20 |

Reitings 673
Ophelia, paldies par uzmundrinājumu. Grūti ir ļoti, bet saprotu, ka vīrieša dēļ nevaru sevi pazaudēt. Nav tā vērts!
06.08.2016 15:26 |

Reitings 55
Reģ: 02.04.2016
Es pati esmu no Kuldīgas. Manuprāt, šeit darbu dabūt nav grūti, taču ar ļoti zemu atalgojumu un reizēm nākas saskarties ar nepatīkamu darba kolektīvu. Iesaku aiziet uz bezdarbniekiem. Pirmkārt, ja esi nostrādājusi attiecīgu laika posmu, saņemsi pabalatu. Iespējams, tev tiks dota iespēja apgūt dažādus kursus, par kuriem maksā stipendiju.
Paskaties vakances internetā, bezdarbniekos arī tev varēs kaut ko ieteikt, vari pieteikties uz bezmaksas karjeras konsultāciju.
06.08.2016 15:30 |

Reitings 790
Reģ: 05.01.2016
Beidz čīkstēt :) Esmu bijusi stipri līdzīgā situācijā, tik no Kuldīgas pārcēlos uz Rīgu. Atradu darbu, tad pirmo mēnesi nodzīvoju kojās, un pēc tam pārcēlos uz dzīvokli. Nebija viegli, itsevišķi ja pusi ienākumus atdot par dzīvokli. Pēc pusgada nomainīju darbu un arī dzīvesvietu. Liepājā noteikti ir vieglāk tikt pie lēta dzīvokļa, tik darbs tik viegli nemeklējas. Mans brālis agrāk īrēja 3 istabu dzīvokli labā stāvoklī maksājot tik komunālos. Mazie dzīvokļi jau nav dārgi :) Lai izdodās!!! ;)
06.08.2016 15:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits