Versos pec ieteikumiem attiecibas.. Sarezgiti

Reitings 285
Reģ: 25.04.2010
Sveikas!
Biezi te neuzturos, tadel mans stasts isuma. Man ir 28 gadi, 2 gadus dzivoju arpus LV(sobrid ta ir Australija, bet ne uz ilgu laiku). Principa sekoju viriesa karjerai(vins strada internacionala uznemuma un ka departamenta vaditajam vinam nakas biezi parcelties), sobrid esmu atradusi darbinu ari sev, bet vienmer virietis bus musu attiecibas pelnitajs. Juku prata, jo skiet, ka nespeju neko sasniegt saviem spekiem un ka naudas izteiksme nespeju nekadu ieguldijumu veikt nakotne, es ari sava zina gribu braukt ar jaunakajam masinam un gerbties, ta ka nav kauns iziet ari uz smalkakam vietam.
PROTAMS man virietis mani atbalsta, ka majas nekas man nav jamaksa un sad tad ari man ko neperk, bet tik un ta man neliela greizirdiba, ka vinam ir viss taja pasa laika man uz darbu jadodas ar autobusu. Jaaa, viegli teikt tad cinies vairak, lai sasniegtu vairak, bet mana vecuma tadi istermina darbi(jo nekur nepavadam ilgak ka pus gadu-gadu) nelauj man izsisties mana joma.
Jutos, ka majas esmu negativisma iemiesojums, jo gribtos savu gimeni apciemot, savest sevi kartiba, palidzet savejiem ar naudinam, bet saprotu, ka isti nevaru, jo pati par sevi esmu sasniegusi 0.
Saku justies greizirdiga par vina komandejumiem, kur visi dodas ari atpusties(daudz jaunu sieviesu tur strada). Godigi sakot juku prata, jo agrak biju tik stipra un paspietiekama..
Neparprotiet milu savu virieti, priecajos par dzivi, bet sis kaut ka nositis velmi domat par nakotni...
04.08.2016 15:29 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Manā ģimenē vairākas sievietes ir dzemdējušas pēc 40, omīte arī 45 gadu vecumā, tālajos padomju laikos. Visi bērni izauguši par veselīgiem un gudriem cilvēkiem.

Tajos laikos pārtikā netika likti mākslīgie hormoni un ne uz pusi tik daudz ķimikāliju. Šaubos, vai tava vecmamma lietoja hormonālo kontracepciju ;-)
04.08.2016 20:32 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Es arī nelietoju hormonālo kontracepciju un pērku pēc iespējas bioloģiskāku, dabiskāku pārtiku.
Tā ka..paliksim vien katra pie sava viedokļa.
04.08.2016 20:38 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
...tagad tikai "ieraudzīju" komentāra daļu par ķimikāliju mazo daudzumu veco laiku pārtikā :D Tu jocīga? :D PSRS lauksaimniecībā lietoja tādas indes, ka maz nelikās, tas pats DDT kaut vai :D
04.08.2016 20:41 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ok es (kā arī zinātnieki) piekrītu tam, ka ar vecumu riski palielinās dzemdētājām..
Tomēr, manuprāt, diskusijas autore šobrīd nejūtas attiecībās isti laimīga (vismaz tāds iespaids radies).. tāpēc bērnu taisīšana šajā situācijā nez vai ir tik ļoti aktuāla :D
04.08.2016 20:47 |

Reitings 202
Reģ: 22.03.2015
Ja godigi lasot nepamet sajuta, ka lasu par pari, kas ir randinu perioda nevis viru un sievu.
Tada parak dalita dzive sanak- tavs un mans. Varbut nav nemaz viss tik traki tikai jaiemacas kartigi ar viru izrunaties un dzivot kopigi nedalot lietas. Tomer esat gimene- vienalga kazas ir vai nav svinetas.
Kadel vispar esat izlemusi nevienam neteikt, ka esat sarakstijusies?
04.08.2016 20:47 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
_mia, karjera tev jāatliek, kāzas, kopīgi atvaļinājumi, ģimene arī.. tev nerodas sajūta, ka tu atliec dzīvi? Un kad tu plāno sākt dzīvot? Pēc pensijas?
-
Ja tas atstāj pēdas uz tavu izskatu un veselību, tad iesaku apdomāt, kas tev ir svarīgāks - nopelnīt nedaudz naudas darbā, kas nepatīk, bet toties justies, ka nevienam "nedzīvo uz kakla" un nejūties parādā, bet iespējams sabojāt sev veselību, vai tomēr studēt, atrast darbu, kur tik daudz nepelnīsi, bet jutīsies laimīgāka?
-
Varbūt apmeklē psihoterapeitu? Tev, šķiet, no sākuma jāsakārto to, kas notiekas tev galvā un tad vari sākt kalt plānus nākotnei. Varbūt kāds speciālists palīdzēs tev paskatīties uz savu dzīvi no cita skatu punkta un izvērtēt svarīgāko?
04.08.2016 20:57 |

Reitings 525
Reģ: 05.01.2016
Man liekas autorei tiešām ir tāda maza eksistenciāla krīzīte, tas arī viss. Cik no viņas var saprast- vīrietis atbalsta un rūpējas. Ja vajag Tev auto, lai justos laimīga, nu pasaki viņam tā. Ja vajag, lai vecāki atbrauc ciemos, pasaki, gan jau nesēdēs uz naudas maisa, bet palīdzēs apmaksāt lidojumus. Un ej prom no tā nožēlojamā darba, atpūties, baudi dzīvi un varbūt atklāsies jauni horizonti arī profesionālajai izaugsmei.
04.08.2016 21:11 |

Reitings 525
Reģ: 05.01.2016
Un par- "OMG jau 30 un nav bērnu"- nu tā ir tikai un vienīgi katra paša darīšana. Neesmu nekad dzirdējusi, ka kāda no šīm neapbērnotajām 30gadniecēm prasītu kāda viedokli par tādu faktu. Uztraucaties par savām dzemdēt un lieciet mierā svešas!
04.08.2016 21:12 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Tiesam atkal sakas par to dzemdesanu vai tiesam neapnik? Taa ir katras sievietes pasas izvele. Ne visas grib but mates vai jutas gatavas berniem. Kur nu vel dzemdet tadam virietim ar kuru nav stabilas attiecibas?
04.08.2016 21:17 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
Ja paskatās no citas puses... pirkt mašīnu Austrālijā uz pus gadu... Aicināt vecākus uz Austrāliju ciemos, kur pat nav pastāvīgas dzīvesvietas, apmaksāt visu - ceļu, dzīvošanu... ja būsiet tur vēl tikai pusgadu... priekš kam? Jūs to varat atļauties?
Kapēc nevar paciesties un, kad atkal pārcelsieties (tālāk par Austrāliju jau vairs nav kur) tuvāk un uz ilgāku laiku, varat arī paši aizbraukt, vai tad aicināt.
Bet kā jau te meitenes teica, problēma ir tajā, ka figurē nevis "mēs" un "mūsu", bet - es, viņš, mana alga, viņa ienākumi, es varu/nevaru atļauties, viņš var/nevar atļauties.
04.08.2016 21:24 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Man izklausās, ka nevis vīrietis nevar nodrošināt savai mīļotai komfortu, bet sieviete vnk spītējas pretī un ir kaszinko ieņēmusi savā paurī, ka tagad pati nav nemaz laimīga ar savu izvēli.
Nepatīk darbs un braukšana ar autobusu - nu tad nestrādā un nebrauc ar autobusu! Ej mācies kursos, realizē kādu hobiju, vai izdomā citas nodarbes. Galu galā, spriežot pēc tekstiem, tev būtu nopietni jāpadomā pie tā, lai mājās radītu mājīgu atmosfēru, sakārtotu savu iekšējo pasauli un rastu harmoniju ar sevi un mīļoto, izkoptu attiecības un piestrādātu pie kvalitatīvi pavadīta laika kopā. Viss, ko tu šobrīd dari - dusmojies, spītējies un virzies pavisam greizā virzienā...
Nafig vecākus paciemot katru pusgadu??? Tev viņi jau pensijas vecumā? Slimi vai invalīdi? Tu tak Austrālijā esi. Nu nav tā kaimiņvalsts - ceļš ir ne viens ļoti dārgs, bet arī ilgs un nogurdinošs. Nav nepieciešams tik bieži apciemot vecākus vai aicināt viņus ciemos, ņemot vērā, ka drīz iespējams pārcelsieties uz kādu tuvāku valsti. Tev būtu jāsparot, ka tava ģimene tagad ir tavs vīrietis - tev jākoncentrējas pirmāmkārtām uz to!
Pagaidām izskatās, ka esi apbižojusies un tavs lepnums ir aizskarts par totālākiem sīkumiem. Maini savu skatījumu uz savu dzīvi! Tev viss ir kolosāli! Beidz to sadirst ar savu čīkstēšanu!
04.08.2016 21:51 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
Man ir aizdomas, ka autore pati uzstāda vai veicina šo mans/tavs. Nu apmēram: "Es tik daudz nepelnu, un ××× nevaru pati sev nopirkt, bet gribu būt pati spējīga to izdarīt." Viņai gribas ļoti lielu patstāvību, un tas nav slikti, bet izvēlētais ģimenes modelis īsti nesaskan ar šo vēlmi. Rodas dusma, ka vīra alga savukārt ir pieklājīga, un viņam ir šie līdzekļi realizēt visas vēlmes, bet autorei negribas daudz prasīt un sēdēt vecim uz kakla, tāpēc cenšas iztikt ar savu naudu.
Bet varu protams kļūdīties, un vecis patiesībā ir kapeiku p**ējs.
04.08.2016 21:54 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Pilnīgi piekrītu Cormeum. Plus, _mia, Tavi komentāri sūta miksētus mesidžus, varbūt ievelc elpu, novērtē esošo situāciju, pamēgini sevi ieraudzīt 5 gadu tālā nākotnē (zinu, banāli, bet var dažreiz palīdzēt sakārtot domas) un kādu šo nākotni vēlies. Starp citu, home sickness var būt diezgan nopietna sajūta (es gan nemēginu diagnosticēt, vienkārši apskatīt kā variantu).
04.08.2016 22:26 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
manam vīram tagad būs auto, bet es braukšu ar sabiedrisko, jo es nevaru atļauties auto

Kas tas par sviestu? Kamdēļ Tev pašai ir jāpērk sev auto? Saprastu, ja dzīvotu viena, bet ja esi precējusies...
05.08.2016 13:58 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
Uz viņa jautājumiem - ko Tu vēlies, lai es daru, kā varu Tev palīdzēt? Jāseko KONKRĒTAI atbildei - vēlos mašīnu. Tiesības man ir, esmu izpētījusi ceļu satiksmes noteikumus, man komfortam vajag mašīnu.

Bāc... normāls vīrietis konkrētajā situācijā sen to būtu nokārtojis bez speciālas prasīšanas.
05.08.2016 14:02 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Paņem šo pašu tekstu, iztulko angliski un parādi savam čalim. TIeši tik vienkārši.
05.08.2016 20:34 |

Reitings 9
Reģ: 24.02.2013
Pārtrauc uzupurēties, esi sieviete, sieva. Tev nav akli viņam jāseko, jāizdabā un papildus tam vēl jāraujas vienai pašai pa savu dzīvi, ja esat kopā, tad kopā veidojat savu komfortu un laimi. Nedrīkst būt tā, ka viņš ir satriecoši veiksmīgs, bet tu pelēka nelaimīga pele. Saņemies un izdomā, ko tu vēlies. Pats no sevis nekas neatrisināsies.:-(
10.08.2016 14:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits