Versos pec ieteikumiem attiecibas.. Sarezgiti

Reitings 285
Reģ: 25.04.2010
Sveikas!
Biezi te neuzturos, tadel mans stasts isuma. Man ir 28 gadi, 2 gadus dzivoju arpus LV(sobrid ta ir Australija, bet ne uz ilgu laiku). Principa sekoju viriesa karjerai(vins strada internacionala uznemuma un ka departamenta vaditajam vinam nakas biezi parcelties), sobrid esmu atradusi darbinu ari sev, bet vienmer virietis bus musu attiecibas pelnitajs. Juku prata, jo skiet, ka nespeju neko sasniegt saviem spekiem un ka naudas izteiksme nespeju nekadu ieguldijumu veikt nakotne, es ari sava zina gribu braukt ar jaunakajam masinam un gerbties, ta ka nav kauns iziet ari uz smalkakam vietam.
PROTAMS man virietis mani atbalsta, ka majas nekas man nav jamaksa un sad tad ari man ko neperk, bet tik un ta man neliela greizirdiba, ka vinam ir viss taja pasa laika man uz darbu jadodas ar autobusu. Jaaa, viegli teikt tad cinies vairak, lai sasniegtu vairak, bet mana vecuma tadi istermina darbi(jo nekur nepavadam ilgak ka pus gadu-gadu) nelauj man izsisties mana joma.
Jutos, ka majas esmu negativisma iemiesojums, jo gribtos savu gimeni apciemot, savest sevi kartiba, palidzet savejiem ar naudinam, bet saprotu, ka isti nevaru, jo pati par sevi esmu sasniegusi 0.
Saku justies greizirdiga par vina komandejumiem, kur visi dodas ari atpusties(daudz jaunu sieviesu tur strada). Godigi sakot juku prata, jo agrak biju tik stipra un paspietiekama..
Neparprotiet milu savu virieti, priecajos par dzivi, bet sis kaut ka nositis velmi domat par nakotni...
04.08.2016 15:29 |

Reitings 109
Reģ: 19.07.2016
Man gan šķiet, ka ar bērnu, mainot valsti ik pēc pusgada, būs daudz galvassāpju par bērnudārzu, ārstu, bērnu pabalstu noformēšanu un saņemšanu, kā arī par to kā bērns ik pēc pusgada iejutīsies citā vidē. Un ne jau visiem vīriešiem pēc bērna piedzimšanas kaut kas pielec pēkšņi un viņi no karjeristiem kļūst par ģimeniskiem tēviem.
04.08.2016 18:10 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Pati tomeer uz to visu parakstiijies. Zinaaji, ka katru gadu naaksies pavadiit citaa valstii, liidz ar to, regulaari viss buus jaasaak no jauna. Vai ne taa? Un ne visi cilveeki tam ir radiiti.
Manupraat, ja man kaadreiz buutu jaapiekriit modelim, kad es nolieku karjeru malaa un esmu tikai sieva, tad viirietim buutu jaanodroshina man taads dziives veids, kaadu es dziivoju shobriid vai labaaks. Tas viss jau ir jaaizrunaa pirms tam, nevis tev pilniibaa jaaizmirst savas veelmes, kameer viirietis dziivo kaa karalis. Vairaak mees un mazaak mans vai tavs.
04.08.2016 18:10 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
Ja mamma sēž mājās, tad neredzu nepieciešamību pēc bērnudārza. Ja vīrs labi pelna, kas būtībā ir attaisnojums braukāšanai, bērnu pabalstu trūkums, nav liela problēma un kādi pabalsti, ja viņa pa pus gadam strādā?
Kad tad bērnu? Pēc 10 gadiem? Kad būs 38?
Turklāt, ja abi mīl viens otru, ja kopīga laika nav dēļ tā, ka abi strādā un nevar saplānot atvaļinājumu un tikai tur tā problēma.
Bet ja autorei vnk nu ļooooti gribās veidot karjeru, tad gan risinājumu neredzu.
04.08.2016 18:36 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Šajās attiecībās TU esi tā, kas uzupurējas. Ja par to, ka tu savu karjeras dzīvi "nolaid podā", tu saņem tikai sarakstu ar lietām, ko TU vari un nevari atļauties, tad rūgtuma sajūta ir pilnīgi saprotama.
Tu saki divas lietas: ka tava nozare ir loģistika, un ka nesen esi pabeigusi 2 augstāko izglītību. Ir skaidrs, ka loģistikas jomā tu tuvākajos 10 gados šādā režīmā sasniegsi precīzi to pašu 0, ko esi sasniegusi pašlaik.
Kādas ir tavas iespējas pārkvalificēties?
Freelancing fotogrāfe, tulks, datorgrafiķe, kāda cita radošā profesija? Blogo, Youtube-kanālo? Kaut kāda profesija, kurā var katru pusgadu mainīt valsti? (atkal jau, kaut kāda profesija, kur projektu tipa darbi ir standarts...?) Pasniedz krievu valodu caur Skype? Gan jau meitenēm būs kādas citas idejas, ko ieteikt, ja izveidosi atsevišķu diskusiju.
Ja kursi/papildizglītība nav problēma, atd dari to! (Online degree kļūst arvien akceptētāki, tā ka atkal - valsts maiņa nav problēma)
04.08.2016 19:04 |

Reitings 285
Reģ: 25.04.2010
Cik noprotu berniem gan vel nav gatavs, nakotne grib, bet ne tagad. Pati ari neesmu isti gatava, jo ipasi tada emocionala stavokli ka sobrid, kad pati knapi tieku gala ar sevi(t)
04.08.2016 19:05 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Atkal sākas murgi no sērijas "bērnu vajag pirms 30" (t) Kamēr sieviete ir auglīga, viņa var dzemdēt kaut vai 40, ja tā vēlas, tur nav nekā pretdabiska!
Bet problēma nav bērnos. Nestrādāt savā jomā nav nekas traks, traki ir darīt darbu, kurš nepatīk. Varbūt ir iespēja pārkvalificēties un strādāt bez piesaistes noteiktai vietai, attālināti? Kā frīlanceris, virzienu var izvēlēties pēc spējām.
Ja nē, ir jāmeklē kompromiss. Piedāvājums mācīties arī nav slikts.
04.08.2016 19:07 |

Reitings 2461
Re, 57days tāda pati ideja :)
Iespēju strādāt pašai sev ir pietiekoši, kaut kādam talantam taču jābūt :)
04.08.2016 19:09 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Nu nav tik traki meitenes, ja pasaku, ka gribu macities un nepietiek sobrid kursiem vins to naudinu parskaitis ar prieku, redzu cik loti sapina vinu ari tas, ka neesmu laimiga. Vins visu laiku man prasa ko, lai es ar Tevi daru? Ir piedevajis nestradat, lai tikai macos, bet nevaretu ta, irr piedavajis, lai braucu majas uz 2 gadiem izmacos ko gribu, vai lai braucu uz sveici un vins ciemosies cik vares.
Jutu, ka vins ari vairs nespej rast risinajumu un redzot manu idesanu ir teicis, ok Tu tagad vari izveleties kur lai eju stradat...bet es saprotu, ka racionali tas nebutu pateikt ej prom no si darba un braucam uz eiropu(kur es ari momenta nevaresu dabut labu algu) un vins neiegus ne tuvu tadu pieredzi un algu ka sobrid..

Tad varbūt vīrietis šajā situācijā nemaz nav vainīgs, bet pati nezini, ko gribi un vienkārši čīksti.
04.08.2016 19:16 |

Reitings 737
Reģ: 26.10.2014
Jums ir jāvienojas par finansu lietām! Kā tā var būt ka viņam ir labs darbs, mašīna un normāli ienākumi, bet tev saka ko tu vari un nevari atļauties... tas ka nevari atļauties uzaicināt vecākus, apģērbties atbilstoši sabiedrības slānim , braukšana ar autobusu, naudas dalīšana - viss ir mūsu, bet tomēr vairāk mans...protams tur rodas greizsirdība un negatīvisms...neizturas viņš pret tevi labi... tev nauda ja ko vēlies nopirkt no viņa bezmaz jāizlūdzas, ja kundziņam būs labs garastāvoklis, tad iedos, ja nē, tad tu to nevari atļauties.... zinu vairākas ģimenes, kur vīrs vai sieva pelna naudu, pārceļas no valsts uz valsti, bet vienmēr pelnītājs ir arī tas kurš nodrošina visu nepieciešamo, ja sieva/vīrs grib strādāt, tad tas ir vairāk izklaidei nevis dēļ naudas trūkuma pamatvajadzību apmierināšanai... padomā labi vai tev ar viņu ir vieglāk nekā bez viņa?
04.08.2016 19:32 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
Redz, ka rūpējas par tevi vīrietis. Gan par sievu apņēmis, gan naudu devis, uzturējis, gan ir ieinteresēts tavā labsajūtā. Maza trešdaļ-mūža krīze tev uznākusi.
Ja finanses atļauj, vienkārši nestrādā darbu, kas nepatīk. Pilnveido sevi citās jomās, un varbūt iegūsti vēl trešo, ceturto, piekto izglītību, kas ļautu strādāt no jebkuras pasaules malas, ja tā vēlies. Ja esi principiāla karjeriste, tad pašas vaina bija izvēties šādu vīrieti un dzīvesveidu, un tagad vienkārši čīksti, kā Annie saka.
04.08.2016 19:45 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Atkal sākas murgi no sērijas "bērnu vajag pirms 30" (t) Kamēr sieviete ir auglīga, viņa var dzemdēt kaut vai 40, ja tā vēlas, tur nav nekā pretdabiska!

Un fakts, ka liela daļa olšūnu ir ar ģenētiskām problēmā tajos 40 neko nenozīmē? Samazinās arī vīriešu spermas kvalitāte. Bet, protams, ja nebaidās no IVF (kas nav 100% garantija), hormonu terapijām utt., tad var arī pēc 40.
04.08.2016 19:46 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Raven, vismaz šo vienu reizīti, tu varētu savu sāpi un piespiedu kārtā iegūtās zināšanas ģenētikā paturēt pie sevis un svešās dzemdēs nelīst! ;-)
04.08.2016 19:56 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
Ziniet, man kā NordicBelle sacīja, nepatīk "līst citu dzemdēs", BET man apkārt zināmas tik daudz sievietes ap un pēc 30, kam nesanāk tikt pie bebjiem, tas liekas vnk neprāts!.. :'-(
Un lai vai kā, bet tomēr iesaku apdomāt, vai tiešām to ir vērts atstāt uz 40....
04.08.2016 20:03 |

Reitings 1321
Reģ: 03.11.2015
Mans komentārs īsti neatbilst visai tēmai. Tikai gribēju teikt, ka raven viedoklis man simpatizē gan te, gan daudzās citās diskusijās.:-D
04.08.2016 20:04 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manuprāt, ja vīrietis apņēmies būt ģimenē pelnītājs.. un tas ir tieši Tavs gadījums (jo viņa karjeras dēļ Tavas iepsējas IR ierobežotas).. tad vīrietim jāprotās radīt Tev vēlamais komforts (vismaz tādu, kādu izbauda Tava 2. pusīte).
Arī Tavus vecākus vīrietim vajadzētu prasties uzņemt, manuprāt..
Mans karjeras lauciņš tika uz laiku ''iesaldēts'', kad pārcēlos pie sava mīļotā. Tomēr viņš maksāja par visu.. sākot ar pārtiku. beidzot ar lupatām, smiņķi.. uzņēma manus vecākus, draudzenes ciemos utt.
Arī centās pierunāt uz mašīnu.. bet tas nav mans.
Es nesaku, ka visiem jādzīvo, kā man.. tomēr nevajadzētu attiecību vārdā izjust tādu diskomfortu, kuru Tu tēmas pieteikumā apraksti.. (t)
04.08.2016 20:05 |

Reitings 2461
Tas, ka ir 40, nenozīmē, ka būs nepieciešams IVF - olšūnu skaits samazinās, bet ap 40 to skaits joprojām ir gana liels, lai varētu pašas spēkiem palikt stāvoklī. Manā ģimenē vairākas sievietes ir dzemdējušas pēc 40, omīte arī 45 gadu vecumā, tālajos padomju laikos. Visi bērni izauguši par veselīgiem un gudriem cilvēkiem.
Un ģenētisko problēmu risks pēc 35 nemaz tik ļoti nepalielinās (nesen kaut kur lasīju, ka par ~10%), slimi bērni dzimst arī divdesmitgadniecēm.
04.08.2016 20:15 |

Reitings 1321
Reģ: 03.11.2015
Bet jēdziens "vecdzemdētāja" arī nav no zila gaisa ņemts.
04.08.2016 20:17 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Raven, vismaz šo vienu reizīti, tu varētu savu sāpi un piespiedu kārtā iegūtās zināšanas ģenētikā paturēt pie sevis un svešās dzemdēs nelīst!

Hmm... ok, tātad ir normāli, ka sievietes neizglītojas par savu veselību, bet pēc tam sūdzas, ka grūti palikt stāvoklī un iet cauri murgam, lai tiktu pie bērna? Tik daudzas jaunas meitenes, redzot slavenības, kas paliek stāvoklī ap 40, reāli domā, ka var mierīgi atlikt pirmo grūtniecību kaut līdz 40? Tas nekas, ka tas izmaksā ne tikai ļoti daudz naudas, bet arī sabojā sievietes veselību. Realitāte ignorēšana šajā jautājumā nepalīdzēs ;-)
Citādāk ir, ja sieviete vispār nevēlas bērnus, bet, ja dzīvo fantāzijās, tas ir maldīgs mierinājums, kas vienā mirklī var likt smagi vilties...
04.08.2016 20:19 |

Reitings 2461
Padomju laikos arī 24 gados saukāja par vecu dzemdētāju, tāpēc vien tā nebija taisnība. Laiki mainās, cilvēki dzīvo daudz ilgāk, medicīna attīstās un liela daļa sieviešu dzemdē pirmos bērnus ap 35 gadu vecumu un vēlāk. Ja vēl varētu sabiedrības aizspriedumus ar tableti izārstēt, vispār būtu labi.
04.08.2016 20:21 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Nu jau vairs nav saprotams, kas tad tevi dara nelaimīgu - vīrietis un mašīnas trūkums vai tu pati. Jāsaprot arī, ka visticamāk tu uz to parakstījies. Diez vai vīrietis tev piedziedāja pilnas ausis, ka ir sarunājis tev darbu tavā jomā katrā pasaules valstī, kur tev būs paaugstinājums katru pusgadu. Nu, nevar čīkstēt, ka tev nav karjeras, ja tu izvēlējies doties līdzi vīrietim uz citām valstīm. Pirms (PIRMS) tu aizbrauci - kā iedomājies to karjeras veidošanu? Vai arī nemaz negribēji veidot karjeru, bet ilgas pēc mājām tagad liek domāt, ka esi kaut ko upurējusi (kaut arī varbūt reālu karjeras plānu nav bijuši)? Man liekas, ka visas tās lietas, par kurām tu stāsti, bija iedomājamas pirms tu piekriti braukt. Citādāk būtu, ja, piemēram, pēkšņi vīrietis būtu mainījies, attiecības kļuvušas sliktākas, u.c. lietas, ko nevar tā prognozēt. Bet to, ka tu neizveidosi karjeru loģistikā no 0 katru gadu citā valstī - to taču var prognozēt. Es personīgi ļoti vēlētos tā ceļot, bet, jā, tad ir jābūt freelancerim, kā meitenes teica (vai arī jādzīvo uz vīrieša rēķina).
Un man atkal kaitina tie ieteikumi "aizlāpīt" attiecību problēmas un sevis mekējumu krīzes ar bērnu taisīšanu. Un ko tad, ja viņa sevī neatklāj dzīves misiju - būt par māti - un joprojām ilgojas pēc karjeras vai kā nu tur nebūt? Nabaga bērns un sievietei krīze vēl dziļāka, super, ne?
04.08.2016 20:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits