Bet cik atceros, Lietuvā plastmasas pudelēm (vai stikla, toč neatceros) skaita klāt dzēriena cenu + 0,10 centus laikam par plastmaseni ...
Bet tur nav tā, ka pēc tam, aiznesot to pudeli atpakaļ (vai uz konkrētu punktu..whatever), to naudiņu atdod atpakaļ?
Aij, man tādas dalītas sajūtas. No vienas puses forši, tie, kas grābjas maisu kaudzes un pēc tam met parastajā atkritumu tvertnē, varbūt piedomās. Bet no otras puses - man, piemēram, ir tā, ka šķiroju atkritumus. Plastmasa pudeles salieku tajā maisiņā un tad attiecīgi izmetu gan pudeles, gan maisiņu tam paredzētajā konteinerī. Tagad man sanāk vienk lieki maksāt, jo nevarēšu paņemt to maisiņu, kurā pēc tam izmest, ar auduma kulīti uz miskastēm diezin vai iešu. :-D
Turklāt ir bijis tā, ka kasiere par k kādu produktu saka, ka varēju jau maisiņā ielikt. (t) Realitātē noteikti daļa tos maisiņus neņemtu (piem, pensionāri, kuriem tā par maisiņiem iztērētā summa būtu gana nozīmīga), kā rezultātā liktu slapjus, smērējošus produktus uz kases lentes, kas nozīmē papildus darbu kasierei.