Mani tik ļoti fascinē dažu latviešu kārtējais aprobežotais viedoklis par globālām problēmām. Jo, varu uzsvērt, tā ir problēma, kas tieši vai netieši skars arī mūs, mūsu ekonomiku, eksportu un tml. Protams, diemžēl, daudziem, arī šeit, nav nekādas saprašanas, ko ES dod, - ne jau mēs par savu finansējumu vien, uzlabojam infrastruktūru, remontējam skolas, atbalstām un nodrošinām fondus Latvijas necilajai, bet esošajai saimnieciskajai darbībai, - tie ir ES fondi, kas ļāvuši realizēt lielu daļu projektu un pacelt mūs mazliet tuvāk Eiropas līmenim.
Pirms skaļi kliegt, kas atbalstīja vai neatbalstīja izstāšanos no ES, der palasīt arī UK ziņas, painteresēties, kam tieši tika dotas balsstiesības un tml. Es konkrēti zinu vidējo "par palikšanu" balsojošo kontingentu un redzu piemērus no "pret palikšanu" kampaņas/propogandas veicinātājiem. Pie pirmajiem pieder lielākoies jaunie, inteliģentie un izglītotie, kam svarīga stabila nākotne, stabilā valstī. Pie otrajiem pieder, vidējās šķiras strādieki, kam ikdienā patīk žēloties par situāciju valstī, un vecā gada gājuma cilvēki, kas īsti neizprot ES jēdzienu, jo varbūt viņus tiešā mērā tas nav ietekmējis, vai arī, nav bijusi konkrēta saskarsme, kā arī, to varētu nosaukt, par vājo, viegli iespaidojamo masu, ko pierāda bijusī, izvērstā, visnotaļ skaļā propaganda, kā, piemēram, par NHS, kas protams, šorīt tika interpretēts jau pilnīgi citādi no lielākajiem kampaņas pārstāvjiem.
Negribu raisīt strīdus/strīdēties, bet ierosināt domāt līdzi, - katrai monētai ir divas puses, dažiem tas liekas smieklīgi un nesaistoši, bet ir jēga citreiz izprast cēloņus un iespējamos neveiksmīgos politiskos scenārijus, ne vien kliegt un atstāstīt, kas fb bijis rakstīts. Tas pagaidām viss, un jā, piekrītu Visions.