Brexit

Reitings 103
Reģ: 23.11.2015
Brinos, ka neviena nav uzcepusi temu par sho vesturisko notikumi, kas aizsak Eiropas Savienibas beigas.
24.06.2016 10:23 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
KitijaK, es saprotu, ka Tu aprgrozies Latvijā un lielākotiess arī latviešu lokā, tad, protams, ka lielākotiess arī dzirdēsi/ lasīsi viņu viedokļus.

Es dzīvoju vienā no Vācijas Bundeslandēm un arī te cilvēki ir šokā. Šodien, braucot auto radio ēterai zvanīja vairāki iedzīvotāji, lai padiskutētu par izvēli. Cilvēki ir šokā par šādu rezultātu. Kaimiņš, kurš strādā bankā un ir cieši saistīts arī ar Angliju gan profesionāli, gan privāti šorīt, pie mašīnas satiekoties arī teica, ka līdz pēdējam neticēja, ka rezultāts būs šāds, tāpat arī viņa britu draugi.
24.06.2016 18:06 |

Reitings 465
Reģ: 27.04.2015
Favel, protams, ka Vācijā cilvēki ir šokā, jo ES darbojas Vācijas un Francijas interesēs, iepludina Eiropā melno varzu.

Lielākie zaudētāji no šī visa būs tieši Vācija. :-)
24.06.2016 18:22 |

Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Vakar jau pasekoju līdzi kā valūtas kurss eiro un pound lēkāja.
Vēl nav īsti zināms kādas izmaiņas šis iznākums nesīs. Vai Skotija un Īrija vēlēsies atdalīties, jo bija izteikti par palikšana. Lielā skaitā gados vecāki cilvēki balsoja par izstāšanos un jaunajiem būs nākotnē jādzīvo ar šī lēmuma iznākumu. UK strādā apmēram 1 miljons eiropiešu, ja nemaldos. Tas nav reāli visus ar bomi dzīt prom. Ja vajadzēs darba devēji lai sagatato darba atļaujas, nokārto papīrus un varēs turpināt strādāt.
Kaut kur lasīju ieteikumu, lai atsakās no karaļnama uzturēšanas, kas no nodokļu maksātāju naudas izmaksā kādus 40 milj. gadā. :D
Lai viņiem izdodas tagad veiksmīgi savā valstī saimniekot, pieņemt savus lēmumus un attīstīties.

Līdz novembrim vēl jāizcieš ņemšanās ap Amerikas prezidenta vēlēšanaām. Smadzenes negrib pieņemt, ka Trump tiks ievēlēts.
24.06.2016 18:50 |

10 gadi
Reitings 2670
Reģ: 20.04.2014

Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
Manuprāt, nav jēgas diskutēt par to, vai UK būs vai nebūs ieguvēja, būtība ir tajā, ka Eiropas Savienība sabruks, un tā tam bija jānotiek, to varēja paredzēt jau daudz agrāk. Globālu problēmu nebūs nevienai ES lielvalstij, cietīs tādi sīkpirži kā LV, tas gan ir 10000%. Vēl pāris gadiņus pazags, cik varēs izspiest no ES fondu atliekām, un tad no LV nepaliks pāris pilnīgi NEKAS.
24.06.2016 20:27 |

Reitings 312
Reģ: 22.07.2015
Mani tik ļoti fascinē dažu latviešu kārtējais aprobežotais viedoklis par globālām problēmām. Jo, varu uzsvērt, tā ir problēma, kas tieši vai netieši skars arī mūs, mūsu ekonomiku, eksportu un tml. Protams, diemžēl, daudziem, arī šeit, nav nekādas saprašanas, ko ES dod, - ne jau mēs par savu finansējumu vien, uzlabojam infrastruktūru, remontējam skolas, atbalstām un nodrošinām fondus Latvijas necilajai, bet esošajai saimnieciskajai darbībai, - tie ir ES fondi, kas ļāvuši realizēt lielu daļu projektu un pacelt mūs mazliet tuvāk Eiropas līmenim.
Pirms skaļi kliegt, kas atbalstīja vai neatbalstīja izstāšanos no ES, der palasīt arī UK ziņas, painteresēties, kam tieši tika dotas balsstiesības un tml. Es konkrēti zinu vidējo "par palikšanu" balsojošo kontingentu un redzu piemērus no "pret palikšanu" kampaņas/propogandas veicinātājiem. Pie pirmajiem pieder lielākoies jaunie, inteliģentie un izglītotie, kam svarīga stabila nākotne, stabilā valstī. Pie otrajiem pieder, vidējās šķiras strādieki, kam ikdienā patīk žēloties par situāciju valstī, un vecā gada gājuma cilvēki, kas īsti neizprot ES jēdzienu, jo varbūt viņus tiešā mērā tas nav ietekmējis, vai arī, nav bijusi konkrēta saskarsme, kā arī, to varētu nosaukt, par vājo, viegli iespaidojamo masu, ko pierāda bijusī, izvērstā, visnotaļ skaļā propaganda, kā, piemēram, par NHS, kas protams, šorīt tika interpretēts jau pilnīgi citādi no lielākajiem kampaņas pārstāvjiem.
Negribu raisīt strīdus/strīdēties, bet ierosināt domāt līdzi, - katrai monētai ir divas puses, dažiem tas liekas smieklīgi un nesaistoši, bet ir jēga citreiz izprast cēloņus un iespējamos neveiksmīgos politiskos scenārijus, ne vien kliegt un atstāstīt, kas fb bijis rakstīts. Tas pagaidām viss, un jā, piekrītu Visions.
24.06.2016 21:05 |

Reitings 1586
Reģ: 28.06.2015
Piekrītu Visions un fantasy007
24.06.2016 21:12 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nepareizs lēmums. Paši viņi cietīs vairāk kā jebkura cita ES valsts. Un pēc statistikas jau varēja redzēt, ka par izstāšanos sabalsoja pensionāri, no kuriem daudziem gan jau pat nesagaidīs šo "burvīgo" notikumu, kamēr 70% no jauniem cilvēkiem nobalsoja par palikšanu!!! ES ir daudz problēmu, bet tas ir labākais veidojums, kas mums ir pēckara Eiropā. Lielbritānija cietīs ļoti, lai gan ne īpaši izglītotiem vidusmēra iedzīvotājiem tā liekas super lieta - nu tik dzīs ārā visus pabalstu saņēmējus. (t)
24.06.2016 21:21 |

Reitings 1653
Reģ: 25.05.2016
LAIKS TEV, LETIŅ, IESLĒGT GALVU,
ATGŪT LATVI - DIEVA BALVU!
Veltījums britviešiem,
lai atkal kļūst par latviešiem…

Negaidīti, veidā smalkā,
Dievs mums atkal steidzas talkā -
Eiropas kirdik ir sācies,
Britiem valsti atgūt nācies.

Sekos viņiem "briti" citi,
Valstīm tīrot asinsriti.
Sekos austrieši un franči,
Un mēs - jaunie eiro kranči.

Bijām vergi māņu elkam -
Knapi dzīvošanu velkam.
Varas aizduļķotu skatu,
Upurējām tautu, latu.

Patiesību nenoklusēt -
Tauta mītiņos sāks tusēt.
Nebūs mūsu starpā strīdu -
Spriedīsim par genocīdu.

Visi visos sasaukumos
Apmuļķoja tikai dum'os.
Tas nekas, ka dum'o grēdām -
Lai aust jēga nu pār bēdām.

Tauta pieveiks bezsamaņu,
Attēls atkal būs ar skaņu.
Tribunālu analīzē
Nosauks vainīgos tās krīzē.

Tautas mērs sen pilns kā vadzis,
Sodīs katru, kas te zadzis -
Būros ieslodzīs kā zvērus,
Augstākos dos soda mērus.

Feministēm, dibenrastiem
Tīties laiks no mūsu krastiem.
Gana perverso mums spaidu -
Ellē lai sev rīko praidu!

Jauna Atjēga mūs liedēs
Atgriezt tēvu zemi sliedēs.
Nost ar mantas, varas kāri!
Laid lai zied tai tauta pāri!

Savu zemi ņemsim svešiem,
Bankas tīrīsim no bešiem,
Sauksim trimdas tautu mājās,
Tēvzemē lai rušinājas.

Bērnu bendes malā vāksim -
Bērnus beidzot atgūt sāksim.
Ministrijās vai uz ielas
Tīrīšanas sāksies lielas.

Tauta zina savu kaunu,
Atceras ik varas klaunu,
Izslēgs sīkos, aizvāks brangos,
Priekšgalā kas zog vai flangos.

Būs mums atkal brīvvalsts vaļa,
Sava zeme, maize, gaļa.
Ģimenes būs atkal forti...
Cepsim paši savu torti.

Gods ir savu zemi godāt,
Ne pa svešām ārēm lodāt.
Laiks tev, letiņ, ieslēgt galvu,
Atgūt Latvi – Dieva balvu.
24.06.2016 21:27 |

Reitings 170
Reģ: 16.03.2016
Kas ir apsveikuši UK ar izstāšanos - cars Vlaģiks Putins, radikāle Lepēna, klauns Tramps un dažādi margināli labā spārna ekstrēmisti Eiropā. Nu un vēl dažas kosmietes. Tas visu izsaka. Pirmkārt jau to, ka jābaidās nevis no kaut kādiem muslimiem, gejiem, bēgļiem, Briseles utt. bet visiem lohiem un radikāļiem kas dzīvo mums visapkārt un pie mazākās izdevības sadirsīs valsti tā, ka vajadzēs vairākas paaudzes, lai to dabūtu uz kājām. Atliek tikai novēlēt britu valdībai mest jebkādu kaunu pie malas, atbalstīt petīciju un pieteikt otru referendumu, kurā milzīgs skaits pašreizējo 'leave' skries balsot 'remain', jo tiem lohiem lēnu pielec un tikai tagad 'reality starts to set in, facts are coming in.'
24.06.2016 22:13 |

Reitings 170
Visvairāk mani izbrīna, ka nevienu tas nepiš. Eiropā ir haoss, labējie radikāļi bez jebkādas reālas vīzijas tikai ar ksenofobiju vien reitingos iet uz augšu, bet nevienu tas reāli nepiš. Izņemot tad, kad tas jau ir noticis. Kā Ungārijā, Čehijā, Polijā, tagad UK.
24.06.2016 22:25 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Visions, tā jau arī nav, ka nep*š! Tajā pat laikā, pastāsti man kā ar loģiskiem argumentiem pārliecināt kaut kādu eiropiešu redneku, ka viņa nelaimes neceļas no tā, ka "imigranti atņem darbu", "valsts visu nozog" un "uzmanību, sazvērestība!". Mēs jau pat te savus vietējos foruma idiņus nevaram pārliecināt ar visu to, ka viņi mums te velta čupām uzmanības un laika. Tepat tas viens, kas te uzstājas ar Attāla stila politisko dzeju - nu, kādus argumentus mēs varam lietot pret populismu, bezjēdzīgiem saukļiem un ignoranci? Un tā katrā politiskajā tēmā (t)

Problēma jau ir tajā, ka ksenofobiem un pārējiem kretīniem ir uz idiotiem mērķēti saukļi un ideoloģija. No kā izriet, ka vienkārši par daudz ar savu galvu nedomājošu muļķu savairojies. Es personīgi to vismaz daļēji saistu ar sabiedrībā valdošo toleranci pret "patiesības relativitāti". Cilvēkiem nezin kapēc šķiet, ka "bet man tā šķiet un es tam ticu" ir leģitīms iemesls, lai ļautu kādam p*st sev un citiem smadzenes, kaut gan ir labi redzams, zinātniski pierādīts un objektīvi patiess pretējais. Piemēram, visa tā bulšita ideoloģija par rasi, kur redneki joprojām bļauj, ka viņi ir pārāki, jo ir balti, lai gan objektīvi tam nekad nekāda pamatojuma nav bijis.
24.06.2016 22:51 |

Reitings 375
Reģ: 13.06.2016
UK noteikti kaut ko ir izskaitļojuši, viņiem noteikti ir no tā kāds labums. Ja viņi zinātu, ka izstāšanās tikai pasliktinās situāciji, viņi nebūtu izstājušies. Nez, ko viņi vēlējās panākt vai panāks ar izstāšanos.
24.06.2016 23:07 |

Reitings 103
Reģ: 23.11.2015
Vel, protams, pastav variants, ka parlaments nenobalso par izstasanos. bret ES lideru retorika un darbibas liecina, ka grib pie iespejas atrak atkratities no UK
24.06.2016 23:12 |

Reitings 5533
Ozore, tu saproti kā darbojas tiešā demokrātija?:-|
24.06.2016 23:13 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
flower_21342, paņem burkānu un iebāz sev kaut kur. Izlasa teikumu un krīt virsū. Ne es zinu, kas tur notiek, neko. Tik to, ko saka tur dzīvojošie, kurus pazīstu. Bet nopietni, paņem burkānu vai gurķi.
24.06.2016 23:15 |

Reitings 170
Visions, tā jau arī nav, ka nep*š! Tajā pat laikā, pastāsti man kā ar loģiskiem argumentiem pārliecināt kaut kādu eiropiešu redneku, ka viņa nelaimes neceļas no tā, ka "imigranti atņem darbu", "valsts visu nozog" un "uzmanību, sazvērestība!".

Redneku nepārliecināsi, bet viņu ir maz. Pārējie ir lētticīgi lohi, kuri noticēs jebkam. Liela UK problēma bija tas, ka ziemeļi ilgu laiku bija pamesti ekonomiskā novārtā, apmēram kā tagad Latgale. Pārliecināšana nav 1 mēneša vai 1 dienas jautājums. Kamēr visi ir mierā ar to, ka liela daļa tautas ilgu laiku tiek valdības appista, tikmēr var gaidīt redneku apokalipsi arī pie savām durvīm.

UK noteikti kaut ko ir izskaitļojuši, viņiem noteikti ir no tā kāds labums.

jā bļe Kamerons un konservatīvie sev izsita ekstra gadu valdībā, bet tagad tas ir pagājis un referenduma labumi apsīkuši, vsjo, nekā cita vairs nav. no valdības varbūt kādi 10% atbalstīja brexitu, pārējie - penši, working class, neizglītotie, rasisti, un vienkārši lohi kas noticēja naudas pārpilnības fantāzijai
24.06.2016 23:16 |

Reitings 5533
Ok, mērķauditorija lētticīgi lohi, tātad. Un ko darīt, mēģināt pārspēt populistus solīšanā? Tak cilvēki ir politiski neaktīvi, mazizglītoti un bezatbildīgi, bet kā uzlabot politisko kultūru pūlim - ilgtermiņa projekts, kuru šis pūlis padara arvien sarežģītāku. (t)
24.06.2016 23:27 |

Reitings 375
Reģ: 13.06.2016
Nordic Belle, es domāju, ka viņi vispār nebūtu iedomājušies par izstāšanos, ja viņi negūtu no tā kādu labumu
24.06.2016 23:30 |

Reitings 1653
Reģ: 25.05.2016
Iespējams UK gribēja parādīt ka ir normāla neatkarīga valsts, kas ir pati par sevi nevis lien pakalā ES.
24.06.2016 23:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits