Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kāpēc sāp sirds rajonā?

Reitings 125
Reģ: 01.07.2014
Cik nopietni tas varētu būt? :-/ Pēdējā laikā, jau kādus 2 mēn. dienas laikā vairākkārt izjūtu tādus mazus smeldzīgus dūrieniņus, kā pulsveidīgus. Papulsē un tad atiet. Citreiz pat jūtas viss krūškurvis kā nožmiegts...
Parādījušās arī spazmas, piemēram, pēc fiziskas slodzes, piecelšanās no gultas utml. kreisās ribas aizmugurē.

Biju uztaisīt kardiogrammu - teica, ka viss esot labi (nezinu, vai tik tiešām), vēl vajadzēšot arī eho, taču rinda jāgaida vēl ilgi. Gribas sportot, cik vien vēlos un dzīvot bez uztraukuma, bet ja šitā...bail ko uz savu galvu darīt. :(
18.06.2016 14:55 |

Reitings 380
Reģ: 16.02.2011
Expression, to jau tikai ārsti zinās teikt, cik nopietni tas ir. Man pašai ar jau gada sākumā bija vairākas reizes sajūta, ka duras sirds rajonā, vienreiz vispār nodrebēja viss ķermenis un bija dīvaina sajūta, man to izskaidroja kā pārsitienus. Man arī gada sākumā bija uztaisīta kardiogramma, neko sliktu neteica, ka bīstami būtu, bet teica, ka man tur ritms par ātru, neprotu izskaidrot medicīniski. Un tad izdomāju aiziet pie kardiologa, tur arī uztaisīja kardiogrammu, bet teica, ka bez tās eho kardiogrammas un holtera monitorēšanas neko nevarot pateikt, no parastās kardiogrammas vien. Es pieteicos uz to eho, rindas ir, tiesa, bet painteresējies vairākās vietās, es pieteicos uz citu pilsētu. Man vēl priekšā vizīte uz to eho kardiogrammu, kas būs nākamnedēļ un jūlijā uz holtera monitorēšanu, tur pieliek tādus vadiņus, cik saprotu, sirds rajonā, un diennakti ar viņiem jāstaigā, ej, guli, strādā, dari,visu kā līdz šim, pēc tam tur analizē rezultātus un tad man jāiet pie kardiologa, tad tikai varēšot pateikt, kas un kā. Mani jau nomierināja, ka man nekas bīstams neesot, neko tādu patreiz nesaskata, bet es gribu pārliecināties un zināt, ka man viss ir kārtībā un kas jāievēro, ja nu kaut kas nav īsti kā vajag. Kā jau rakstīji, ka lai var sportot un darīt visu ar mierīgu sirdi. Iesaku aiziet pie ģimenes ārsta, pieteikties uz tiem eho un holtera monitorēšanu,bet ar ģimenes ārsta nosūtījumu,lai lētāk. Lai veicas un lai laba veselība! :-)
18.06.2016 15:06 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Tas var būt kāds nervs, kas iesmeldzas, var būt kaut kas saistībā ar sirdi. Jeb kurā gadījumā, bez ārsta apskates skaidrībā netiksi.
18.06.2016 15:21 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
ir tik ļooti daudz variantu, kapēc var sāpēt sirds rajonā, ne tikai sirds problēmas. tāpat kā sāpes citur var būt radītas no sirds.
tā kā ieteiktu sākt ar ģimenes ārstu (ja sakarīgs), izstāstīt visus simptomus kārtīgi, pieraksti kaut vai, lai uztraukumā nepiemirstas un spiest uz to, lai max raksta Tev izmeklējumus.
18.06.2016 16:19 |

Reitings 421
Reģ: 26.09.2013
Uztaisi holteri, eho, tad varēs pateikt vai tas tiešām no sirds. Vel jau ja neko neatrod, tad varbūt, ka vienkārši pie slodzes vai satraukuma sirds asinsvadi uz kādu brītiņu spazmējas. Jauniem cilvēkiem tā var būt, nekas nopietns, bet lai tā teiktu, vispirms ir jāpārpaudās. Vēl jau varbūt sirds nemaz pie vainas nav, variantu daudz.
23.06.2016 21:36 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits