Iztieku ļoti labi bez draugiem - ar sevi un mīļoto cilvēku

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Labrīt dāmas,

šo tēmu paceļu laikam jau 2 reizi. Vakar ar draugu runājām par draugiem kā tādiem. Zinu, esmu savāds cilvēks, bet man nav vajadzīgas draudzenes un viņš man dažkārt to pārmet. Es viņam nepārmetu, ka viņš ar draugiem aiziet kaut kur. Es pati esmu spiedusi sevi aiziet ar savām citām studentēm uz bāriem utt. katru reizi domāju pie sevis "būtu labāk palikusi mājās, darījusi kaut ko lietderīgāku". Saprotu, ka liela daļa cilvēku mani nesaprastu, bet man nav vajadzības ar kādu tikties uz sarunām, man tas drīzāk atņem enerģiju un es būtu labāk gājusi viena padzert kafiju utt. (Izņēmums ir ja cilvēks ir ļoti interesants, runā par sabiedrību mūsdienās, dziļākām tēmām utt.) Bet tādu jau 4 gadu neesmu satikusi.
Domāju, gribu dzīvot tā kā man ir labi, bet sabiedrībā "pieņemtie rāmji" šajā ziņā dažkārt uzspiež, liekas citi saka es dzīvoju nepareizi, bet es jūtos labi tā. Sanāk, ka citi liek man manī meklēt problēmu, kuru es vairāk neuzskatu par problēmu.
Augstskolā esmu sabiedriska, vienmēr ir ar ko parunāt un man ar to pilnīgi pietiek.

Varbūte te ir kāda psiholoģijas studente :-D varētu man sniegt labu atbildi.

Varbūt te ir kāda, kurai ir tieši tāda pati situācija?

Novēlu jums visām foršu dienu!:-)
16.06.2016 09:34 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
*Neviens nesaka
16.06.2016 11:48 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
šī piebilde šķiet ļoti dīvaina-
(Izņēmums ir ja cilvēks ir ļoti interesants, runā par sabiedrību mūsdienās, dziļākām tēmām utt.) Bet tādu jau 4 gadu neesmu satikusi.

varbūt nav sanācis ar tiem parastajiem vienkāršajiem cilvēkiem parunāt par dziļajām tēmām, lai atklātu, ka arī viņi domā un iedziļinās un beigu beigās izrādās interesanti. nē, noteikti ir arī sabiedrības daļa, kas to vien dara kā staigā pa kafejnīcām, bāriem ar draudzenēm un runā par drēbēm, bet tik pat daudz ir cilvēku ar plašām interesēm un plašu redzējumu.
man arī nepatīk pavadīt laiku socializējoties ar "ne-maniem" cilvēkiem, tas tik tiešām atņem enerģiju un laiku. bet ir ļoti daudz interesantas lietas, ko darīt, pasākumi, ko apmeklēt.. un foršāk teātri apmeklēt ar draudzeni, ar kuru pēc tam var dalīties viedokļos, nekā vienai. kad būsi simtprocentīgi tu pati, runāsi par sev interesējošām lietām, tad atklāsies, ka arī tev ir domubiedri un arī tev apkārt ir interesanti cilvēki.
16.06.2016 12:03 |

Reitings 671
Reģ: 30.08.2014
Pašlaik neesmu attiecībās, bet draudzeņu man arī nav. Labi, ir viena, kura tagad dzīvo citā pilsētā tālu no manis, un kontaktējamies mēs labi, ja reizi mēnesī. Ir palikušas dažas paziņas no skolas, ar kurām satiekos 3-4 reizes gadā iedzert kafiju un parunāties par dzīvi, bet tā nav draudzība. Es perfekti jūtos viena pati, man nevajag draudzenes. Patīk iet vienai gan uz teātri, gan uz veikaliem iepirkties. Besī, ja kāds velkas līdzi. Tāpēc, sophies_world, noteikti neesi vienīgā ar tādu "problēmu"! :-D
16.06.2016 12:19 |

Reitings 443
Reģ: 25.01.2014
Es arī pievienojos introverto bariņam :-D Reizēm gan šķiet, ka tas nav īpaši labi.
Arī tuvie cilvēki ne vienmēr to kaut kā saprot un respektē, pat mamma to nesaprot. Bet nu ko darīt, jādzīvo kā ir, netaisos tēlot.
Draugs gan kaut kā šķiet ir apradis un pieņem to kāda es esmu :) Bet nu ļoti kaitina, ka cilvēki nesaprot introvertus cilvēkus, jo izskatās ka mēs esam daudz! :-D
16.06.2016 13:27 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Man liekas, mēs dzīvojam tādā laikā, kur ar labu runāšanas prasmi, ekspresivitāti var panākt vairāk nekā cītīgi darot uzliktos pienākumus un ar to apkārt īpaši nelieloties. Arī darba kolektīvā labāk iejutīsies un tiks pieņemts ārēji aktīvāks cilvēks, pat ja viņš savā darbā nebūs tik izcils.
16.06.2016 13:39 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ja jau Tu būtu izteikta vienpate.. tad arī mīļoto cilvēku droši vien nevajadzētu.. tāpēc es arī sliecos domāt, ka neesi atradusi sev sirdij tuvu cilvēku. Es domāju, ka atrast draudzeni ir īsta laimes spēle.. gluži kā ar otru pusīti.. ir jābūt garīgai sapratnei un komfortam komunicējot :)

Es uzskatu, ka labāk neviens nekā cilvēki, kas nesaista... Tomer ir nudien forši, ja tomēr eksistē kāds draugs/draudzene ar kuru var parunāt no sirds.. uzklausīt, saprast.. nu vienkārši mīlēt (l)
16.06.2016 13:50 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ir arī ikdienā sīkumi, kurus, manuprāt, ir foršāk pārrunāt ar draudzenēm..
16.06.2016 13:53 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Ja jau Tu būtu izteikta vienpate.. tad arī mīļoto cilvēku droši vien nevajadzētu.. tāpēc es arī sliecos domāt, ka neesi atradusi sev sirdij tuvu cilvēku. Es domāju, ka atrast draudzeni ir īsta laimes spēle
Tiesi ta!

Un vispar ne jau velti psihologi saka ka smaga bridi sievietem vieglak, ari pardzivot vieglak. Jo vians runa un izruna visu ar draudzeni. Virsiesi tomer mazak sudzas. Un labai pazinai ar dzivi nesudzesi vai problemas. Tas nav tas...
16.06.2016 13:55 |

10 gadi
Reitings 893
Reģ: 29.01.2009
Un man ir otrādāk, visu laiku gribu ar kādu satikties. Man daudz draudzeņu un gribas ar visām paspēt. Un tāpat beigās sanāk, ka kādu no viņām satieku apm 5 reizes gadā :D un es nezinu kā tikt no tā vaļā, ka man visu laiku gribas kādu satikt, pļāpāt...
16.06.2016 13:58 |

Reitings 125
Reģ: 01.07.2014
sophies_world, es Tevi ļoti labi saprotu, jo man šāda sajūta arī bieži piemeklē. Varu pateikt, ka man arī nav tādu riktīgo sirdsdraudzeņu, pie kurām diendienā dotos uz tēju, lai klačotos, mainītos ar drēbēm un bez maz vai gulētu vienā gultā. :D Man liekas, ka es no tā pārgurtu un uzreiz rodas sajūta, ka tiks atņemta mana personīgā telpa. Jā gan, man ir ļotiļoti labas paziņas, varētu teikt - arī draudzenes, kurām es uzticos, varam izrunāties arī par personīgām lietām un es sajūtu pozitīvu emociju lādiņu pēc komunikācijas. :) Protams, tikai tad, ja tu jūti, ka ar šo cilvēku tev ir brīvi un jūs it kā ar savām enerģijām mijiedarbojaties...
Ir man arī bijušas tādas "draudzenes", kuru klātbūtnē ir jāiespringst, ka tik kko nepasaku pa prātam un nu..pat pēc tikšanās ir bijusi tāda izpumpēta sajūta.. (t) Ar tādām ātri vien ceļi šķīrušies.
Arī runājot par brīvā laika pavadīšanu - man ne sevišķi patīk, ja esmu bariņā tikai tāds 5.ritenis, tpc labāk patīk, ja ir tikai viena draudzene vai nu arī mums visām ir ļoti cieša enerģētiskā saite. Nekur izklaidēties ar meitenēm arī tā baigi nav sanācis iet.
Reti ar kādām es vēlētos pavisam ciešu draudzību, jo vispār vairums meiteņu ir indīgas...Tāpēc es arī noteikti labāk vēlētos visu dzīvi baudīt kopā ar otro pusīti, kad man tāda būs un uzticēties tikai viņam kā vistuvākajam, nevis dalīties pārdzīvojumos ar kādu "draudzeni", kura drīz vien par tevi, iespējams, aizmirsīs. ;)
16.06.2016 14:04 |

Reitings 5954
Ja jau Tu būtu izteikta vienpate.. tad arī mīļoto cilvēku droši vien nevajadzētu..

Nepiekrītu. Mīļotais cilvēks izriet no citām vajadzībām (dzimumtieksmes). Var būt vienpatis attiecībās - tas izpaužas tā, ka patīk pavadīt laiku arī atsevišķi. Dažreiz vienpatis, piemēram, aiziet uz citu istabu, lai pabūtu viens. Ir arī tādi ekstrēmi gadījumi, kur vienpatis labprātāk ikdienā dzīvo atsevišķi no otras puses. Galvenais otram to saprast un pieņemt vai šķirties (ja nevar pieņemt) un neapvainoties. Tā ir dabiska vajadzība tāda tipa cilvēkam. Taču, ja otrs viņam pārmet šo te vajadzību pēc laika sev, attiecības sāk smacēt.
16.06.2016 15:01 |

Reitings 555
Effy

nē, visām ir draugs. Bet viņas tusējas bez otras pusītes.
16.06.2016 15:20 |

Reitings 555
Nerea

man patīk kā Tu apraksti introvertu cilvēku. Tas pilnīgi piemīt man. Arī es iegūstu enerģiju no vienkāršas atpūtas palasot grāmatu, paklausoties mūzinu, vannā :-)
16.06.2016 15:22 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Mīļotais cilvēks izriet no citām vajadzībām (dzimumtieksmes).
Vienpatim bus mialaka, bet tads nekad, nekad neveidos kopdzivi. Ikdiena kopa ar kadu katru vakaru tadiem riebjas.
16.06.2016 15:22 |

Reitings 555
Skatos, neesmu vienīgā ar šo "problēmu" :-D

Interesanti, ka sabiedrība dažkārt liek domāt, ka neesi kārtībā.

Vispār introvertam cilvēkam nav viegli, viņu parasti stigmatizē ar vārdiem: neinteresants, iedomīgs, pārāk kluss... taču līdz ko sanāk satikt kādu sev ļoti atbilstošu cilvēku (viņu ir ļoti maz, apmēŗam 1-3) tad var ilgi runāt un arī kopā mierīgi paklusēt (nekomentēt visu, ko dari, visas rīcības).
Bet laikam neesmu sastapusi tādu meiteni. Grupa pie kuras "it kā piederu" augstskolā, arī pilnīgi nav man, pilnīgi sveša manai personībai.
16.06.2016 15:27 |

Reitings 555
Šodien arī aizdomājos vispār cik dažādi ir cilvēki. Mums augstskola piedāvā no skolas apmaksātu ekskursiju uz 3 dienām. Es domāju braukt bet neesmu sajūsmā jo tajā vietā jau esmu bijusi un braukšana vilcienā 3 Stundas un pļāpāšana ar citiem mani tā nogurdinās. Meitenes no manas grupas jau ir tādā sajūsmā, par to vien runā.
Mans draugs teica"nu tās tavas meitenes ir gudrākas nekā tu, jo viņas izmanto šo iespēju".

Man viņa teiciens nepatika. Nu un kas tur tik gudrs? Es labāk piemaksāju 100 euro bet aizceļoju neatkarīgi ar partneri vai ģimeni. Cilvēki vienkārši ir dažādi. (nu labi, 100 euro arī nav tik maz ka katrs tā varētu pateikt).

Dzīvē bieži sanāk dzirdēt "muļķe, kapēc neaizgāji, kapēc neizmantoji iespēju??". Es vienkārši skatos, kas man ir vajadzīgs, kas nē. Ja aiziešana uz kaut kurieni ietekmē manas mācības, nākotni, studijas, zināšanas tad es to izmantotu, ja nebūtu citu iespēju. Bet ja bez tā avr iztikt, iztieku.
16.06.2016 15:33 |

Reitings 555
Un tāpat vēl: lai nerodas sliktas domas, ka mana ikdiena ir tukša :-D

nesēžu pie TV diendienā utt.
izeju viena ārā, padarbojos ar sportu, aizbraucam kaut kur ar draugu, labprāt mācos, kontaktējos ar vecākiem katru 2 dienu. Un man tā patīk :-)
16.06.2016 15:35 |

Reitings 5954
Vienpatim bus mialaka, bet tads nekad, nekad neveidos kopdzivi. Ikdiena kopa ar kadu katru vakaru tadiem riebjas.

Tas ir tāds galējs variants. Bet ir arī tādi mērenāki vienpaši, kuru vienpatība izpaužas tajā, kā raksta autore, ka nav nepieciešamības pēc draugu bara. Vienpatis, piemēram, jūtas labi, viens ejot pa ielu, sēžot kafejnīcā, braucot transportā, bet sabiedrisks cilvēks to nevar iedomāties - viņš vai nu meklē kompāniju vai nu zvana kādam, lai pļāpātu. Vienpaši arī mēdz izvairīties no paziņām, lai tikai nebūtu jāpļāpā pieklājības pēc. Toties ekstraverts ir priecīgs, ka ir ar ko parunāties.
16.06.2016 15:40 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Kad gribās kur braukt, bet negribās kontaktēties ar citiem vienkārši pasaku ka paklausīšos mūziku un nākamās 3 stundas pavadītu skatoties laukā pa logu :D
16.06.2016 15:43 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Vienpaši arī mēdz izvairīties no paziņām, lai tikai nebūtu jāpļāpā pieklājības pēc.

+++
16.06.2016 15:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits