Pārdevējas attieksme

Reitings 190
Reģ: 06.09.2015
Čau!
Garlaicīgā darbadienā sagribējās pacepties par vienu pretīgu pārdevēju no Maximas :-/
Vakar biju veikalā, meklēju apaļās maizītes hamburgeriem (zinu, zinu - veselīgi :-D ), biju jau 4 (!!!) veikalus apstaigājusi, bet kā nav, tā nav. Aizgāju uz Maximu, arī neatradu, domāju, ka nevar tā būt, pajautāju pārdevējai pie salātu stenda, vai nav apaļo maizīšu, viņa atteica, ka Mantingas apalo maizīšu nav, es pateicu paldies par info un palūdzu salātiņus. Viņa nosver, iedod bez vārdiem, un es domāju - bet ir taču citas firmas, ne tikai Mantinga... varbūt es vienkārši neredzēju, kaut kur nobāztas?
Pajautāju - varbūt ir kādas citas firmas apaļās maizītes? Viņa pacēla balsi un sāka ļoti asi skaldīt, ka neesot viņiem tādu maizīšu, sāka skriet uz priekšu un māt katra groziņa virzienā, ka tur esot ar spinātiem un kruasāni un ar ķiplokiem un viss kas, ko man vēl vajagot?! Es saku - parastas, apaļas maizites. Viņa izbolīja acis un uzbrēca - ko es varu izdarīt, ka mums viņas neatveda, nu? Ja neesot, tad neesot, lai es paņemot acis rokās.

es mierīgi atbildēju ka tas nekas, un aizgāju prom. Dzirdēju tikai to, ka jauniņais praktikants viņai prasīja, kāpēc tā atbild un ko tik kašķīga.

Pirmo reizi sastapos ar tādu attieksmi, un ja godīgi, sajutos drausmīgi un pazemoti. reāli - nebija nekādas rindas, neviena pircēja uz to brīdi... Godīgi - vakar tā vien gribēju aiziet pie vadītājas un pasūdzēties par to maitu.
14.06.2016 13:15 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Ar savu komentāru neaataisnoju. Bet saprast, no cilvēcīgās puses, ka - visticamāk - tik nīgrai (un pat ne klaji rupjai .. necenzētus vārdus taču nelietoja, ne?) rīcībai varētu būt gadījuma raksturs un izskaidrojums taču varam pacensties? Nē nu, protams, varam rakstīt sūdzības. Vnm un visur un par visiem. Man gan šķiet, ka ātrāk un ērtāk ir risināt uz vietas - sekojoši - palūgt pārtraukt neadekvāto rīcību, iespējami noskaidrot tās iemeslus saglabājot neitralitāti (es laipnību saglabāju teju līdz pēdējam, pat, ja kāds bļauj virsū :D ) un ja pārdevēja tiešām ar putniem, saukt vadītāju, menedžeri vai ko tur.
Bet nu - kā bļauj, tā atskan (?). Manas nīgrās pārdevējas beigās parasti smaida un novēl jauku dienu :D
14.06.2016 13:56 |

Reitings 522
Reģ: 28.11.2013
Izrādās Rvis ir Maximas pārdevējs :-D, kas pat garumzīmes lietot nemāk. Vienā vardā nožēlojami.:-D
14.06.2016 13:56 |

Reitings 638
Nu nav jau arī viņai jāskrien pa visiem plauktiem tās sasodītās maizītes meklēt. Ja vajag kko specifisku - vnm eju un vaicāiju - vai ir un ja pieejams, kur. Attieksme, parasti, neitrāla un pārvēršas laipnā, kad arī pasaku paldies par palīdzību u.t.t. Ietupa laiku ne pa jokam un beigās divi smaidīgi cilvēki ;)
14.06.2016 13:58 |

Reitings 2104
Reģ: 22.03.2015
Rvis te izceļas ar solījumiem citas lietotājas nospārdīt, citu lietotāju apsaukāšanu par pretīgām žurkām, un mūžīgo vaimanāšanu par pretīgajām gold digger latviešu sievietēm. :-D Domāju, ka Maximas darbinieki nav pelnījuši tādu salīdzinājumu. :-D
14.06.2016 13:59 |

Reitings 646
Reģ: 23.02.2015
Es reiz biju praksē vienā pārtikas veikalā RIMI.
Pats interesantākais bija tas, ka viņi vakarpusē paņem pārtraukumu, kad visvairāk ir klientu veikalā. Pircēji pēc darba. Aiz vitrīnas neviens nestāvēja, un kasē ar bija maz kasieres.
Iespējams konkrētajā gadījumā pārdevējai grūta diena. Jo, kurš katrs diezin vai varētu tā nostāvēt aiz vitrīnas 12 stundas dienā.
Varbūt tagad kas mainījies ir.
Bet, tas man jocīgi likās.
14.06.2016 13:59 |

10 gadi
Reitings 936
Reģ: 01.10.2009
Vinja informeja

Neko sev - informēja.:-D:-D:-D Tagad LV būtu jabaidās elementāru jautajumu apkalpojošajam personālam paprasīt, jo kāda kundze ir neapmierināta ar savu darbu un, iespējams, zemo algu?! Tad lai iet un tēmē augstāk, neviens tur viņai neliek strādāt.
Es saprastu, ja autore kādam pircējam piesietos, lai pasaka, kur te maizītes stāv, bet ne jau darbiniecei, kurai viens no tiešajiem pienākumiem ir konsultēt pircējus, vismaz elementāri atbildēt uz jautājumiem.
14.06.2016 14:04 |

Reitings 523
Reģ: 22.02.2016
Sūdzeeties noteikti neietu, uzskatu, ka katram var gadiities probleemas un bieži vien savu dusmu leekmi sanaak izgaazt uz citiem pat to negribot - iet suudzeeties tiešaam buutu pretiiga riiciiba, gan jau pašai arii ir gadiijies uz kaadu sabļaut, kurš nav ne pie kaa vainiigs.
14.06.2016 14:05 |

10 gadi
Reitings 936
Reģ: 01.10.2009
Un jā, es agrāk arī esmu strādājusi apkalpojošajā sfērā un esmu tikusi galā ar visādiem nejaukiem klientiem, bez bļaušanas un acu bolīšanas. Beigās viņi man vēl paldies pasaka un jauku dienu novēl. Tas tā, lai man nesaka te, ka es jau nezinu kā tas ir tādu darbu strādāt.
14.06.2016 14:05 |

Reitings 1653
Reģ: 25.05.2016
Pret dazam te savadak nav iespejams. Cilveciskai sapratnei ir jabut ari pret darbinieku nevis tikai klientu.
14.06.2016 14:11 |

Reitings 523
Reģ: 22.02.2016
Piemeeram, vienaa maximaa straada viens džeks, viņš laikam vienreiz bija salietojies, acis šaudiijaas, staipiija rokas pretim klientiem, māja ar roku, izteica jociigas fraazes un neko, netaisos iet kaadam to teikt, priecaajos, ka viņu neatlaida, ik vienam ir reizes, kad kaut kas nav labi, kaads piedzeraas, kaads paģirains uz darbu naak, citam probleemas ģimenee, ar draugiem vai veel kaut kur, bet nosuudzeet, lai cilvekam kljutu veel sliktaak - nafig(?) tev ar to pasuudzeešanos vieglaak paliktu vai ari tev prieku sagaadaatu tas, ka tu otram liktu ciest veel vairaak, vai ari tev gribaas to atvainošanos dzirdeet un to kaa cilveeks luudz, lai vinu neatlaizh, jo vajadziigs darbs. Buusim godiigi viens pret otru - saadas lietas ir jaasaprot nevis jaacensas citiem sačakareet visu veel vairak
14.06.2016 14:13 |

Reitings 199
Reģ: 06.03.2016
Kāpēc tieši tādas maizītes meklēji? Katrā normāla izmēra veikalā ir taču tās apaļās bulciņas, kuras viegli var pārgriezt. :)
14.06.2016 14:14 |

10 gadi
Reitings 349
Reģ: 04.10.2015
Es ari esmu strādājusi par pārdevēju,nu tas galīgi nav normāli ,ja klients normāli jautā,atbildēt ne parak pieklājīgā tonī ar tādiem izteicieniem.

Par mani arī reiz uzrakstija sūdzību,biju mācekle,prasija par vienu preci,aizvedu pie preces,man pasaka kādu gribētu,kamer skatos kura derētu,pienāk cits pircējs,pasaka par kuru viņai labas atsauksmes un mana kliente to paņēma un nopirka..par mani bija sūdzība,ka klienti labāk pārzin preci nekā es.Nu nezinu,lai jau raksta,tik nezinu vai par katru sīkumu jaraksta sūdzība,īpaši,ja manā gadijumā pie vārda vel norādīts,ka mācos.
14.06.2016 14:16 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Grozies, kā gribi, bet zaudētājs ir uzņēmums, jo tādējādi atbaida klientus.
14.06.2016 14:16 |

10 gadi
Reitings 13520
A kāds sakars salātu pārdevējai ar maizītēm? Viņai ir jāzin maizes nodaļas sortiments vai kas?
Vnk viņa jau pašā sākumā tev atbildēja, ka nav, bet tu vēlreiz jautā to pašu, un iespējams viņai katrs otrais uzdot tik stulbus jautājumus, pareiz, ka cilvēks jau ir novests! :)
Un jā, mums apkalpošanas kultūra ir diezgan zemā līmenī, ko tur daudz par Maximas pārdēvējām, mums te ārsti LV nolamā māti ar bērnu, kuri nakts vidū atbraukuši pēc palīdzības vai arī dzemdību namos notiek šausmu lietas no personāla puses, ne to vien vēl var dzirdēt. Un pofig vēl par vārdiem, bieži vien tie paši ārsti noved cilvēku praktiski līdz nāvei...(t)
Tas saucas, welcome to Latvia!
Es tiešām nezinu, kam būtu jānotiek, lai pēkšņi visi paliktu jauki, mīļi, labsirdīgi, izpalīdzīgi, utt... Nu nav tas iespējams...
14.06.2016 14:22 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Bet nu - kā bļauj, tā atskan (?). Manas nīgrās pārdevējas beigās parasti smaida un novēl jauku dienu

++++

Man nekad bijušas problēmas ar apkalpojošās sfēras darbiniekiem. Nevajag pašam būt kā cirvītim mugurā un tad arī nekādu problēmu nav.
14.06.2016 14:26 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Ja godīgi, es bieži jautāju veikalu darbiniekiem, kur kas atrodas, jo nav laika meklēt, kur viņi ir nolikuši ķīniešu ēdienu plauktu vai kādu specifisku produktu, un es esmu novērojusi, ka Rimi šī attieksme ir sliktāka, vienu reizi pajautāju kādai sievietei, viņa, neko neatbildēdama, pagriezās un gāja prom, labi, ka izdomāju sekot, tad arī parādīja ar rokas žestu, kur ir, pieklājīgi pateicos un turpināju savu dienu. Neesmu no tiem cilvēkiem, kas pret rupjību atbild ar to pašu.
Par pārdevējas attieksmi, protams, ka nesmuki, bet nu ko tālāk? Ja jau tevi tas aizskāra, tad tev ir divi varianti - vai nu neej vairs uz to veikalu, vai raksti sūdzību. Ņemties un izlikt savas negācijas forumā vai bojāt sev dienu nav jēgas. Arī man ir sliktas dienas, bet uz citiem savas dusmas neizgāžu, ja cilvēkam problēmas ar valdīšanos, apkalpojošā sfēra nav priekš viņa.
Bieži vien apģērbu veikalos, jautājot kādu citu izmēru, esmu saņēmusi īgnu "viss jau ir izlikts", kamēr ārzemēs bieži šis tas ir noslēpts veikala otrā pusē, taču esmu no tiem cilvēkiem, kas uzskata, ka cilvēcība rada cilvēcību, ja ne šoreiz, tad varbūt citu dienu. :)
14.06.2016 14:26 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Laikam jau Tu viņai liekies pārāk uzbāzīga. 1x paprasīji un atbildēja nav...Izbesīja,ka atkal prasi par maizītēm..
Salātu nodaļas darbiniecei nav jāskraida un jāmeklē maizītes.
Viņas darbs ir salātu nodaļā neviss pārzināt visa veikala produkciju izvietojumu un kas ir ,kas nav no cita veida produktiem.
Nē, es nestrādāju veikalā.
14.06.2016 14:29 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Piem.,ja kāds izvieto produktus plauktiņos un prasi ,kur atrodas konservēti gurķīši,tad gan viņam jāatbild, jāpaskaidro,jāparāda,bet ja Tu plauktiņu produktu licējam prasītu - vai Jums šodien ir vēl ceptas karbonādītes pārdošanā, tad es arī uzskatu ,ka viņam tas nav jāzin ,jāmāk atbildēt. Katrs atbild par savu nodaļu ,darbības jomu.
14.06.2016 14:32 |

Reitings 213
Reģ: 25.11.2015
Aizej shodien uz to pashu veikalu,atrodi to pashu paardeveeju un maigaa tonii pajautaa: ''Jums maiziites ir?'' :-D:-D
14.06.2016 14:41 |

Reitings 436
Reģ: 04.06.2015
Esmu strādājusi lielveikalā. Jā, tas nav pieļaujams, ka pārdevējs tā runā. Es nemēģinu viņu attaisnot, tikai piebilst, ka reizēm klienti tiešām var izvest no pacietības. Es kādu brīdi gatavoju smalkmaizītes maiznīcas nodaļā, un visu laiku pie manis nāca cilvēki un uzdeva jautājumus par zīdaiņu pienu, kartupeļiem, putrām, gaļu, visu iespējamo. Daudzi cilvēki domā, ka tad, ja tu strādā veikalā, tu zini visu par ikkatru produktu ikkatrā nodaļā, un viņi nāks tieši uz konditoreju, lai pajautātu par skrituļslidām otrā veikala galā. Ir tādi, kas pat 'labdien' nepasaka, tikai izkliedz tavā virzienā tās preces vārdu, ko viņiem vajag. Attieksme pret tevi var būt diezgan sūdīga, reizēm ir tādas dienas, kad šķiet, tieši šodien visi trakie izlēmuši iepirkties. Tas var izvest no pacietības.

Sūdzību vari uzrakstīt. Ir cilvēki, kam tā vnk gadās, bet ir arī tādi, kam šāda attieksme ir norma, gan pret klientiem, gan kolēģiem. Nekur speciāli jāiet nav, domāju, ka pietiks kompānijai epastu uzrakstīt.
14.06.2016 14:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits