Pirmās darba dienas DO`s & DON`Ts

Reitings 255
Reģ: 18.02.2016
Sveikas!

Ceturtdien sāku jaunu darbiņu, pirmā darba diena. Aizdomājoties par visām iepriekšējajām pirmajām reizēm, citiem jaunajiem kolēģiem darbā, atskārtu, ka ir noteikti lietas,kam pievēršam uzmanību jaunajos kolēģos. Iedomājos, ka varētu izveidot diskusiju ar padomiem, kas citām varētu būt noderīgi.

Mani DO`s and DON`Ts

DO

1. Klausies, klausies un klausies. Iegaumē kolēģu vārdus.
2. Obligāti uzdod jautājumus , labāk pajautāt, nekā kaut ko sačakarēt.
3. Ja sauc līdzi pusdienās - ej, maizes atstāj somā vakariņām.
4. Ierodies pirms laika (ap 15 min), ej prom mazliet pēc darba laika beigām.
5. Saliec drēbes jau iepriekšējā vakarā, pārbaudi vai tās ir tīras, izgludinātas un saskaņotas ar uzņēmuma prasībām.

DON`T

1. Nesāc stāstīt, kāpēc tevi noalgoja, ar ko esi labāks par pārējiem kandidātiem.
2. Teoriju atstāj skolas kladēm.
3. Nesēdies priekšnieka/priekšnieces krēslā, vismaz pagaidām. Ir citi veidi kā parādīt, ka esi ambiciozs un mērķtiecīgs.
4. Nepārtrauc kolēģus, kad tie runā.
5. Nepārcenties un neradi pielīdēja iespaidu.

Kādi ir Jūsu? :-)
07.06.2016 23:08 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
4. Ierodies pirms laika (ap 15 min), ej prom mazliet pēc darba laika beigām.
sis ir normals ikdienas darba princips. Man vienmer ta bijis. Manuprat tas nav pat apspriezams.

Ari par koptam drebem un ja ir tad dreskoda ieverosanu manuprat ari ta ir norma.
07.06.2016 23:44 |

Reitings 255
Man liekas, kādam citam šodien velk uz kašķi

Man apnika, ka nespēj atbildēt par tēmu. Biju domājusi, ka sanāks interesanta diskusija, kur varēs palasīt citu meiteņu, viedokli un pieredzi, un novērojumus, bet aizmirsu, ka ielogojos vistu kūtī, kur primārais ir kādu paknābāt un pakladzināt.
07.06.2016 23:45 |

Reitings 23705
bet aizmirsu, ka ielogojos vistu kūtī, kur primārais ir kādu paknābāt un pakladzināt.
ja un macet oponet, neparejot leti uz personibam. Pat ja maja problemas vai VTO vai PMS nav ta pirmajam diena momenta jareagee.;-)
07.06.2016 23:47 |

Reitings 255
Ar pamatojumu es domāju piemēru - ārsta profesiju. Tajā ir svarīgi aktīvi pielietot apgūto teoriju.. nevis atstāt kladē Cerams, doma tagad kļuva skaidrāka

Cerams, ka nākamreiz uzskatīti par vajadzīgu pajautāt man paskaidrot manis pašas domu, ja būsi izlēmusi to kritizēt, nevis atbildēt uz tēmas pamatjautājumu. Būtu smuki salikusi savu sarakstiņu un pierakstījusi klāt, ka teoriju atbalsti, jo , tad es neko nebūtu teikusi un priecājusies par viedokli. Pierakstītu klāt, kā to domāju es, un viss. Bet, cerēsim, ka šāds komunikācijas stils Tev pašai šķiet konstruktīvs.
07.06.2016 23:50 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Ai, lai viņa sēž savā diskusijā viena pati ar savu "to do" "not to do" un lecīgo attieksmi. :D
07.06.2016 23:50 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
tev mr tuvojas tuurniquet??:-D
07.06.2016 23:51 |

Reitings 255
Rīdziniece, es Tevi vispār nespēju nopietni uztvert nevienā diskusijā, tāpēc, lūdzu, atvaino, ka ignorēju un turpināšu to darīt neatkarīgi no Taviem pūliņiem.
07.06.2016 23:52 |

Reitings 23705
Ai, lai viņa sēž savā diskusijā viena pati ar savu "to do" "not to do" un lecīgo attieksmi. Ta bus jadara :-D:-D:-D
07.06.2016 23:53 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Tourniquet Tu pati bojaa visu interesanto tematu !!! Un man shkiet tev pashai kaut kaads zobs pret cormeum , ka tik saasinaati uztver to , ka par vienu punktu tev nepiekriit . Turklaat nepiekriit ne tikai viens cilveeks , bet daudzas un es arii esmu pret to , ka teoriju var izmest papiirgrozaa . Nu gluzhi taa gan nav .

DON`T
plaapiigums darba laikaa . Sarunaaties ir normaali , bet ir sastapti taadi koleegi , kuri nelauj tev straadaat , jo visu laiku kaut ko runaa un grib , lai tu iesaisties sarunaa . Taadaa veidaa darbs bremzeejas un kvalitaate arii zuud :'-(
07.06.2016 23:58 |

Reitings 255
Elzaelza, man nav nekāds zobs uz viņu, neesmu te viņu nemaz pamanījusi. Ja cilvēks ienāk tēmā, pats no sevis neko nepasaka, bet spēj izmest vien "es nepiekrītu", tad man nekas cits nenāk prātā, kā doma, ka tas ir kaut kāds trollis, kas meklē kašķi. Parasti cilvēks izsaka savu viedokli, tieši atbildot uz jautājumu, un, ja ir vajadzība iebilst, arī to dara argumentēti.

Mana doma par teoriju bija cita, proti, ar to nav jāuzbāžas visur un visiem, jo tas traucē strādāt un nereti rada iespaidu, ka jauniņais māca vecos kolēģus pareizi strādāt.
08.06.2016 00:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits