Man no vakardienas arī atslēgts kaut uz durvīm lapiņā bija rakstīts, ka atslēgs no 29.apīļa līdz 2.maijam. Mājās ir drēgns, jāguļ ar zeķēm un staigāju nevis vairs šortos, bet garajās biksēs. Termometra istabā nav, tāpēc nezinu cik grādi, bet man vēl visu laiku vaļā ziemas vēdināšana, tāpēc varētu būt maz. :-D
Bet ļoti labi, rēķini paliks mazāki. :-P
Šo var pārdzīvot. Iepriekšējā dzīvesvietā ziemas vidū atslēdza apkuri visai mājai dēļ citu iedzīvotāju parādiem. Žēl bija vecāku cilvēku un mazo bērnu. Bet nu izdzīvojām un kopš tā laika, ja nu kas, mājās ir arī sildītājs.:-)
No veselības viedokļa cilvēkam optimālā temperatūra telpās ir 18 grādi.
Un labāk ir nedaudz vēsāk nekā karstāk.
Daudz kas atkarīgs no pieraduma. Bērni pie vēsām telpām pierod diezgan ātri.
Man bērnībā ziemā telpās reti kad bija siltāk par 15 grādiem. Īpaši aukstos rītos bija 8-10 grādi. Toreiz domāju ka tā ir normāli, un viss. Ne īpaši slimoju, ne citas problēmas bija.
Da beidzota atslēdza, mums tā kurina ka visu ziemu jādzīvo pie atvērta loga uz "ziemas atvērumu", savādāk nežēlīgs karstums.
Mēs mierīgi varētu dzīvot ja kurinātu pa 20-30% mazāk nekā vislaik kurina
Mēs paši beidzot jaunajā dzīvoklī varam regulēt apkuri , baigi patīk tas, cita lieta
Es arī tā priecājos, bet kad atslēdz apkuri, ko tur vairs regulēsi? :D Arī jaunais projekts, domāju būs visu laiku silts, bet kad atslēdza, tad sapratu - regulē cik gribi. :D Vienīgais labums, ka var nogriezt, ja dodas prom uz ilgāku laiku.