kreditsaistibas

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
reali man nervi chupaa :D daudzus gadus atpakal panjemu sms kreditu, sen jau biju aizmirsusi, pagajusi 8 gadi un man atnaak veestule no paradu piedzinjas. es uzreiz sazinos ar to sms krediitu un vienojamies,ka es samaksashu parada summu, bet liguma procentiem. To es ari uzreiz nakamaja diena izdaru. Bet ar to jau viss nebeidzas. Paradu piedzina saka, ka vini neko nezin, lai maksaju velreiz, salamajamies un taa tas arii paliek.
paiet veel pusgads un atkal atnak vestule no paradu piedzinjas, ka esmu to pashu paraadaa. Es zvanu uz sms kreditu vai tiesam kkas palicis, shie saka nee, viss ok. Zvanu tiem paradu piedzinejiem, saku,ka nav nekada parada, shie saka, ka gan jau tas ir cits paraads. bet saku,ka cita nav un summa tak taa pati.
ko lai reaali dara? es saku tiem sms krediitiem,lai atsuuta vestuli,ka paradu nav, shie atsuta, es parsutu, shie vienalga saka,ka nee, nevar buut, tas kaut kaads cits
18.04.2016 20:48 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
Ja jau līguma nr. cits, tad nekādi neizgrozīsies. Bet kā tā var būt? varbūt tu divas reizes ņēmu, piemēram, katru reizi pa 50eiro. par vienu nomaksāji un par otru palika?
18.04.2016 21:09 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Man tiko draugs pastāstija kā viņa radiniekam bija ar parādu piedzinējiem.
Kipa viņš ir parādā 100eur n 1 centu, Viņš atmaksāja tos 100 Eur, bet tas viens cents palika, tad parādu piedzinēji vai nu aizsūta to visu parādu pie citiem piedzinējiem via kaut kā tā kur atkal viņam nāk vēstule ka viņš ir parādā tos 100 Eur un 1 centu. Kamēr viņš nav atmaksājis to 1 centu, tikmēr viņam maksājums gandrīzvai anulējās un sākas no gala.
Šis cilvēks tad no tā tika vālā vienkārši pārmaksājot pāri tai summai, piemēram samaksājot 110 Eur, rezultātā viņam sūta visu laiku vēstules ka parādu piedzinēji viņam ir parādā, bet vismaz parāds vairs no jauna neparādās.
Tas gan bija kādu laiku atpakaļ, bet varbūt kas līdzīgs arī tagad notiek.
18.04.2016 21:16 |

Reitings 17203
Vai arī tu vienkārši esi to pašu parādu uzņēmumam atmaksājusi, bet parādu piedzinējiem viņu daļa nav tikusi, tāpēc viņi no tevis pieprasa vel naudu.
18.04.2016 21:21 |

Reitings 5629
tas reaali nav normali. ja buus jamaksaa, teiksu,ka varu maksat 10eiro menesi un viss :D
18.04.2016 21:21 |

Reitings 5629
nu paradu piedzineji gan jau neko nedabuja, jo es maksaju pa taisno un veel vienojos,ka bez soda procentiem
18.04.2016 21:22 |

Reitings 17203
stiprais_dzimums Jādara kā manējais darīja kad bija parādā. Maksāja katru mēnesi pēc iespējas mazāku summu lai čakarētu :D Parāds augt nevarēja, bet uz nerviem krist cilvēkiem varēja labi :D Pec tam arī vairs interese vel čakarēties nebija jo nav tak izdevīgi ja katru mēnesi iemaksā pa 5 Euro kamēr parāds 120 :D
18.04.2016 21:24 |

Reitings 17203
stiprais_dzimums Nu jā, tu pašu parādu tad atmaksāji, a vot piedzinēji par visām pūlēm palikuši bešā. Uzņēmums to naudu ko ir parādā piedzinējiem varbūt arī neatmaksāja tad nu tagad tevi čakarē.

Karoče, viena liela krāpniecība un nervu bende iznāk...
18.04.2016 21:25 |

Reitings 5629
nu ja, taa arii dariishu, maksashu 5-10 eiro un viss. :D
18.04.2016 21:29 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
Man arī pēc 5 gadu klusēšanas pēkšņi tagad uzmeklēja parādu piedziņas kantoris un pieprasa segt "parāda piedziņas izdevumus" apmēram 20 eur vērtībā. Darbiniece e-pastos mani joprojām uzrunā vecajā uzvārdā :-D Tik nopietna pieeja piedziņai, ka pat iedzīvotāju reģistrā nevar pārbaudīt datu pareizību. Man pirms 5 gadiem bija strīds ar Lattelecom par interneta līguma laušanas līgumsodu. Visu atrisinājām, parādā nevienam neesmu un parādu piedzinēji lai iet dillēs. Pēkšņi pamodušies pēc 5 gadiem.

Starp citu, nobloķēt kontu tāpat vien dažu eur dēļ nevar, ir nepieciešams tiesas lēmums. Neviens neies sūdzēt tiesā dažu eur dēļ. Tiesas izdevumi krietni pārsniedz parāda summu un tas nav izdevīgi. Katrā gadījumā, ja Tevi iesūdzēs tiesā, Tu tiksi par to informēta un tad attiecīgi rīkosies.
18.04.2016 21:32 |

Reitings 17203
Bet interesanti gan ir kurā mirklī tev parāda Nr. ir mainījies. Vai viņš ir uzlikts jauns dēļ citiem piedzinējiem vai arī tas jaunais Nr. ir no tā jaunā parāda ko tu esi parādā pašiem piedzinējiem?

Kretinē gan tas ka gribi normāli atmaksāt visu parādu pēc iespējas ātrāk un godīgi, bet tev vel spļauj sejā un čakarē.
18.04.2016 21:33 |

Reitings 5629
es nezinu, tam sms paradam liguma nr beidzas ar 2, no krediita piedzinejiem ir taads pats numurs tikai beigaas 1.
Es neatsakos maksat, ja man patiesham ir taads parads. Kaa man pirmo reizi atsutija vestuli, es uzreiz nomaksaju. Bet tagad kaut kaads bardaks.
uzrakstiju iesniegumu sms kreditam lai man oficialu dokumentu atsuta,ka neesmu viniem parada, redzes vai atbildes kaut ko
18.04.2016 21:43 |

Reitings 175
Reģ: 20.08.2010
A uz darba vietām tās parādu piedziņas kompānijas neko nesūta?
Vnk dzirdēts,ka citiem kaut ko velk nost..
18.04.2016 21:49 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Nu ne jau tu tagad maksāsi kaut ko divreiz?!
Ej pie parādu piedzinējiem, lai dod tev papīru, ka esi parādā, cik un par ko (ar visiem līguma numuriem, sabiedrības nosaukumu tai iestādei, kam esi parādā utt.). Ja tur viss izskatās uzrādīts, ej pie sms kredīta un prasi, kas tas par līguma numuru, ja vienu jau esi samaksājusi. Ja parādu piedzinēji (vai sms kredīts) tev nevar uzrādīt nekādus konkrētus dokumentus, saki, ka, ja turpinās tevi traucēt, iesi uz policiju rakstīt iesniegumu par naudas izspiešanas un krāpniecības mēģinājumu.
18.04.2016 21:49 |

Reitings 854
Reģ: 07.03.2015
Ne tikai līguma Nr., bet arī pašu līgumu lai uzrāda. Normāli būtu, ja tā iestāde, kurai cilvēks ir parādā, nodot arī dokumentu kopijas, uz kuru pamata parāds radies parādu piedzinējiem. Galu galā, kā Tu vari zināt, vai tā nav tīri pārrakstīšanās kļūda vai vēl kas. Varbūt tas nemaz nav tavs līgums.

Piedziņas kompānijas uz darbu nesūta. Var sūtīt tiesu izpildītāji, ja nepieciešams veikt ieturējumus no algas.
18.04.2016 22:05 |

Reitings 5629
riit zvaniishu tad jau redzees ko man teiks. Es ar to meiteni reaali nevaru sarunaaties vinja visu laiku kliedz un neatbild normaali.
Kaa juus domaajat es varu pateikt , lai vinju nomaina? :D ka gribu runaat ar citu?
18.04.2016 22:17 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Tu tad vismaz aptuveni zini, par ko tev parāds. Man radiniekam banka pēkšņi atteica autolīzingu, jo viņš esot creditreformas melnajā sarakstā. Iepriekš sadzīves tehniku uz līzingu ņēma bez problēmām. Zvanīja gan viņš, gan banka pa saviem kanāliem skaidrojās, bet tā arī neatrada iemeslu, kāpēc radiniekam ir atzīme par melno sarakstu, jo reāli parāda nav. Banka beigās kredītu iedeva.:-D
18.04.2016 22:45 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Parādu piedzinējs ir tikai starpnieks. Jā, viņiem no tā savs cipars tiek, ja Tu parādu apmaksā viņiem, bet Tav tas nav obligāti jādara - var maksāt pa tiešo un tad viņi paliek bez nekā - tāpēc jau arī ārdās.
Reāli es ļautu tam aiziet līdz tiesai, jo tiesa pati pārprasīs tam sms kredītam, vai viņiem ir pret Tevi pretenzijas un, ja nav, tad viss - lieta slēgta.
Ir gan dzirdēti gadījumi, kad parādu piedzinēji par šo atspēlējas, piedzenot no bijušā parādnieka savus procentus - pataisot to par pamatparādu. Varbūt Tev ir šis gadījums? (t) Likumīgi tā darīt nedrīkts, bet dara. Turklāt, ja biji aizņēmusies 100€, juridiski nevari būt parādā 300. Laikam jau te tieši šis murgs aarī izpildās.
Kas ir parādu piedzinējs? Nav "mīļā labā" Galovera?
18.04.2016 23:11 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Man līdzīgi gāja ar LMT. Kādā jaukā dienā atnāk vēstule no parādu piedzinējiem, ka esmu parādā LMT milzīgas summas. Viss uzrādīts - tāds un tāds līguma numurs, datums, kad es it kā kredītā esmu paņēmusi telefonu par kuru neesmu maksājusi kā rezultātā tagad man ar tiesas darbiem draud parādu piedziņas kompānija. Esmu šokā, jo es visu mūžu esmu bijusi Tele2 vai Bites kliente, ar LMT nekad nekādas darīšanas vispār nav bijušas. Sazinājos ar to parādu piedziņas kompāniju - jā, parāds esot, man jāatmaksā līdz tādam un tādam datumam. Uzreiz sazinājos arī ar LMT,kur man ieteica doties uz tuvāko LMT filiāli, uzrakstīt iesniegumu, aprakstot situāciju. Tikai pēc ~3 mēnešiem, kurus pavadīju stresojot un domājot kas nu būs, saņēmu atbildi no LMT, ka tā bijusi kļūda. Kļūda ta kļūda, bet man tas prasīja diezgan daudz nervus, jo nu nav patīkami, ja pēkšņi vienā jaukā dienā tiec nostādīts fakts priekšā - jāmaksā vairāk kā 700 eiro parāds par to, ko nemaz neesi darījis.
Šajā situācijā iesaku turpināt interesēties par to, kas tas par parādu, lai uzrāda visus līgumus utt., taču noteikti nevajag maksāt par neko. Ja tā summa būtu kādi 20 eiro, tad vēl tā, bet tie tomēr ir 300 un pat tas piecītis vai desmitnieks, kuru mēnesī maksātu, ir nauda un Tev nav jāpārmaksā par kaut kādu mistisku kredītu par kuru jau esi vienreiz norēķinājusies.
18.04.2016 23:23 |

Reitings 854
Reģ: 07.03.2015
Alexxa, kas ir ar to "Galoveru"? Darbā ir bijusi neliela darīšana. No komunikācijas vien var pateikt, ka diezgan neprofesionāli.
18.04.2016 23:52 |

Reitings 1138
Reģ: 23.12.2013
riit zvaniishu tad jau redzees ko man teiks. Es ar to meiteni reaali nevaru sarunaaties vinja visu laiku kliedz un neatbild normaali.

kas taa pa debiilu veceni man ir jautaaajums?
tiem darbiniekiem jau chista nav tiesiiibas uz tevi kjeerkt, lai arii esi kaveejis kaut 10 gadus maksaajumus, padebiilie mulkji, kas neko citu nav apguvushi kaa straadaaat par operatoru
19.04.2016 00:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits