Ļoti gardi ir svaigie čipšu salāti. Kārtās liek - ledussalātu, tomātu, svaigu gurķi, marinētu gurķi, šķiņķīti, marinētus šampinjonus, pārrīvē ar sieru un beigās pārkaisa ar čipšiem, vislabāk, diļļu. Protams, pa vidu pēc gaumes liek majonēzes kārtas. Tikko dzimenē aizgāja uz urrā!
Mēs šampinjonus cepām tā: izņem kātiņus, ieliek siera kubiciņu, ietin plānā "bekona" šķēlītē, var uzdurt uz iesmiņa, lai turas kopā labāk.
Uzkodām pa vienkāršo var pagatavot: 1 cm tomāta ripiņa, plāna sīpola šķēlīte, mazliet majonēzes, pārkaisa ar smalki rīvētu sieru. Ņamma!
Vai arī tradicionālos siera+burkāna+ķiploku salātus sataisa bumbiņās un apviļā sezama sēkliņās.
Vai pavisam vienkārši - uz kanapē lieluma rupjmaizes uzliek sarīvētu biešu piciņu, kas sajaukta ar majonēzi, pa virsu siļķes šķēlīti.