Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

VID GID IIeN pārmaksa.

Reitings 71
Reģ: 27.05.2015
Sveiki, varbūt kāds zin kā notiek pārmaksātā nodokļa atmaksas kārtība? T.i. vai var kā uzzināt atmaksas datumu? Kāda viņiem tā sistēma? Skaita pirmajiem tiem, kas ātrāk aizpildījuši, vai tiem kuriem mazāka pārmaksa?
Piem. paziņas visi kuri aizpildīja Gid jau 1.martā jau ir saņēmuši pēc 4 dienām, bet viņiem ir summa salīdzinoši maza ~100, Eiro.
Man piemēram summa ir 250, bet vēl saņēmis neesmu.
Varbūt viņiem kādi limita ierobežojumi?
Jautājums tāds, jo neesmu nepacietīgs, bet situācija ir tāda, ka vajadzīga nauda..
15.03.2016 19:45 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Nekad neesmu saņēmusi nevienu zvanu par inkaso (esmu kontaktpersona kādiem 4 uzņēmumiem).
P.S. es neesmu grāmatvede, nē. :-D
25.03.2016 16:05 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nevis pa inkaso, bet ar aicinājumu samaksāt nokavētos maksājumus, brīdinot par sekām
25.03.2016 16:07 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Man atskaitīja atpakaļ par 2014. gadu 9 dienu laikā, tagad tikai jāgaida 2015. gada summa. :D
25.03.2016 17:44 |

10 gadi
Reitings 984
Reģ: 29.01.2009
Es saprotu,ka peec likuma atskaita 3 meneshu laika.Bet nedaudz negodiigi liekas,ka cilveeki,kas aizpildiija deklaraaciju 8.martaa un veelaak jau ir saneemusi savu naudu,bet es veel nee(pildiiju 1.martaa).Liekas,ka godiigi buutu ja tie kas pirmie iesniedz,tie arii pirmie sanem.
25.03.2016 18:08 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nē, tas nebūtu godīgi, jo katrai deklarācijai ir sava sarežģītības pakāpe. Un katram inspektoram ir sadalījums.
25.03.2016 18:09 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Man ir jautājums! Es iesniedzu deklarācijas par šo un diviem iepriekšējiem gadiem. Drīz vien man atskaitīja aprēķināto summu par senāko gadu. Tagad man EDS augšējā malā stāv oranžs paziņojums, ka pārmaksa ir tik un tik - tā ir summa par pārējiem diviem gadiem, tai skaitā arī 2015.

Nospiežot, lai rāda detalizētāku informāciju, man uzrāda šādu paziņojumu:
Lūdzam EDS sadaļā „Pārskati” pārskatā „Atlikuma vēsture” pārbaudīt nodokļu maksātāja faktiskos pārmaksas izveidošanās iemeslus. Ja Iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) pārmaksa ir izveidojusies pēc šajā gadā iesniegtās gada ienākumu deklarācijas (GID), tā tiks atgriezta 3 mēnešu laikā no GID iesniegšanas datuma. Savukārt, ja pārmaksa ir izveidojusies no iepriekšējos gados iesniegtajām GID, vai nodokļu pārmaksa ir izveidojusies no kļūdaini veiktajām iemaksām, Jums ir tiesības pieprasīt pārmaksātās summas atmaksu, iesniedzot VID iesniegumu par pārmaksas atmaksu triju gadu laikā no pārmaksas izveidošanas brīža. Ja triju gadu laikā no konkrētā nodokļu likumā noteiktā maksāšanas termiņa Jūs neesat pieprasījis pārmaksātās nodokļa summas atmaksu vai novirzīšanu kārtējo vai nokavēto nodokļu maksājumu segšanai, vai attiecībā uz to VID pieņēmis lēmumu atteikt pārmaksātās nodokļu summas atmaksāšanu un minētais lēmums stājies spēkā un kļuvis neapstrīdams, vai stājies spēkā attiecīgs tiesas nolēmums (likuma “Par nodokļiem un nodevām” 25.¹ panta 1.punkts), pārmaksa tiks dzēsta.

Tas nozīmē, ka man vēl ir jāsniedz kāds papildus līgums par gadiem, kas nav 2015? Kāpēc tad man nebija nekas papildus jāsniedz par to pirmo atmaksāto summu? Vai tas ir vienkārši informatīvs paziņojums un par to "iesniegumu" var uzskatīt iesniegto deklarāciju, respektīvi, man viņš vienkārši tur stāvēs, kamēr summu atmaksās?

Ā, un kāpēc man deklarācijā atmaksājamā summa uzrādījās mazāka nekā tagad atlikumu vēsturē? Atskaitītā summa sakrita ar to, kas atlikumu vēsturē.
27.03.2016 15:01 |

Reitings 71
Parasti aizpildot deklarāciju eds.vid.gov.lv VID datubāzē ir visa reģistrētā info par Tevi, un aizpildot arī parāda pārmaksu, summu utt. ja tāda ir.
Es pēc pēdējās aplaušanās ar papīru formēšanu, neapmeklēju to kantori jau gadus 5cus. ;)
23.11.2016 02:17 |

Reitings 71
Aizpildi vnk deklarāciju, ja tā ir otrā pa to gadu tad kā dokumenta precizējumu un paskaties kādas summas Tev tur rāda. Plus var par katru gadījumu konsultēties ar VID aģentu tiešsaistē.
23.11.2016 02:19 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)