Šarežģītas attiecības ģimenē, nepieņem manu puisi

Reitings 18
Reģ: 24.02.2016
Sveikas! Ilgi prātoju, vai maz ir vērts rakstīt kaut ko šeit. Man ir ļoti sarežģītas attiecības ar pārējiem ģimenes locekļiem. Var teikt, esmu ģimenes atstumtā... Man ir vecākā māsa un drīz mammai piedzims vēl viens bērns. Ir ome. Ir arī patēvs. Un tā, kā man šķiet, ir visas situācijas atslēga. Bet laikam ne īsti standarta. JO, manai vecākai māsai un bērnam, kas tikai piedzims ir viens tēvs - mans patēvs. Es mammai "esmu gadījusies" pa starpam, manai mātei mans tēvs reiz bijis viņas pirmā mīla, kura pēņi uzplaiksnīja bet bez ilgstoša turpinājuma. Ome mani necieš, jo ienīst manu tēvu un bieži nekautrējoties tā i pasaka, ka paldies Dievam, viss beidzās laimīgi un patēvs māti ir pieņemis atpakaļ. Pārsvarā dzīvoju es pie vecākās māsas piepilsētā - tur ērta satiksme ar pilsētu, kur es mācos, nieka 10 min ar autobusu, māte ar patēvu dzīvo patālāk, uz citu pusi un tur attiecīgi tas sab transports iet retāk, tāpēc es būtu atkarīga no tā, kad kāda būtu laiks mani atvest/aizvest, ome gan dzīvo tai pašā pilsētā, kur mācos, bet ar viņu ir grūti. Ai, negribu es šobrīd dikti ilgi visus mūsu attiecību līkločus aprakstīt, bet nu domāju, gana labi saprotams, ka manas un pārējo attiecības ir gana saspringtas. Bet tā nemaz nav tā riktīga problēma.
Esmu sākusi mācīties prof. vidusskolā. Jā, jā, mana ģimene jau tā to knapi sagremoja, jo visi gaidīja no manis "lielakus sasniegumus". Man parādījies puisis, kopā esam jau 8 mēnešus. Un jā, mans puisis šausmīgi neatīk maniem radiem. Viņš dzīvo kojās, tiekamies pie manis. Nepatīk viņš manējiem tāpēc, ka nāk no ļoti nabadzīgas daudzbērnu ģimenes, kur vecāki ir riktīgi nodzērušies. Pāris reizes nedēļā viņš atved savus jaunākos līdz pilsētai, viņi bieži ierodas pie mums - paēst, pasēdēt internetā, es viņa 12 gadīgai māsai citreiz iedodu kaut ko sevis kopšanai vai no drēbītēm. Bet tas ārkārtīgi nepatīk mani māsai. Ikreiz dabonu klausīties, vai esmu droša, ka nekas nav nosperts (tēvs un vecākais brālis viņam ir atsēdējuši), cik ilgi viņa var barot tos bērnus, ka visiem nepalīdzēsi. Ak Dievs, bet viņai gana naudas, mēs dzīvojam pat ļoti labi, kas tur tāds, ja es pāris reizes nedēļā pabaroju to sīkos vai uzsauc viņiem kādu reizi ceļojoā cirka izrādi (nu tādi, kas ceļo pa mazpilsētām) vai karuseļus. Bet nu nē, viņai tāds kā naids pret viņu. Pateica, ka negrasās uzturēt vēl vienu ģimeni (citreiz brēc par svešiem bērniem), ka viņu klātbūtnē viņa nejūtās tā kā savās mājās, bet kā čigānu taborā, ka viņi to neprot, un šito neprot. UN kam man vispār tāds džeks, vai es maz par savu nākotni domāju. Pēdējo reizi sabļāva vākties pie sava tēva, ja man viņas mājās kas nepatīk. Pēc tam jau bijām salīguši, viņa, bieži saka, ka viņa jau man tik to labāko grib, ka tas vienkārši rakstur viņai riebīgs un ka baidās, ka tas džeks mani izmanto, jo reāli gandrīz vienmēr atvelk brāli un māsas. Bet viņš ir nenormāli mīļš, ļoti gādīgs. UN manuprāt tas tik to labāko par viņu liecina, ka viņš tik ļoti rūpējas par sīkajiem, cenšās, lai tie citreiz ko citu ierauga, ne vien savu sādzū un nodzertos purnus. Sarunājām, ka centīšos tikties ar viņu pilsētā (bet tas nav īsti reāli, jo nav vietas, lai baudītu divvientulību). Tas bij pirms divām nedēļām. Nezinu, ko iesākt, kā pārlicināt māsu, ko darīt, ai, es nesaprotu.
14.03.2016 21:26 |

Reitings 909
Reģ: 20.01.2016
Nu, manuprāt, jau problēma ir tajā, ka līdzi draugam nāk arī puse viņa ģimenes. Kāpēc nevarat divatā tikties pie māsas mājās, bet ar mazākajiem tikties citur. Tas arī varētu atrisināt to situāciju. Var jau saprast autores vēlmi glābt nelaimē cietušos, bet jāsaprot tomēr arī tas, ko tu pieprasi no māsas. Nauda nekrīt no gaisa un ne visiem ir vēlme palīdzēt svešiem cilvēkiem. Jā, tavai māsai tie ir principā sveši cilvēki, kuri tiek ievesti viņas mājā un baroti, izklaidēti par viņas līdzekļiem. Un pat ja pieņem, ka viņa dzīvo ļoti labi, tas nav viņas pienākums obligāti visā dalīties ar šo ģimeni un saņemt no tevis pārmetumus.
14.03.2016 22:55 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Tu pāris reizes nedēļā uz māsas rēķina viņas māja baro svešu bērnu baru un tiešām vēk brīnies par to, kāpēc viņa ir dusmīga? Tā r viņas nauda un viņas izvēle kam viņa ko ziedo vai nē. Un tas ir ļoti nepieklājīgi regulāri izbarot viņas ledusskapi citiem. Un puiša vietā man būtu kauns regulāri to baru vest uz svešām mājām. Ok, viss ir saprotams, ka kādu reizi uzsauc lieku zupu vai kartupeļus, bet nu regulāri vairākiem cilvēkiem.. tas taču ir sasodīti stulbi pret māsu/
14.03.2016 23:03 |

Reitings 310
Reģ: 08.08.2015
Kopsavilkumā te arī var atrast atbildi uz tavu jautājumu par to, vai tev maz ir kāda noteikšana par šo situāciju. Tavas māsas māja, tavas māsas nauda, tavas māsas ledusskapis.. bet ne tavs, tādā ziņā, ka ar to visu tu vari rīkoties tikai pēc saviem ieskatiem. Kad sāksi pelnīt pati, tad arī redzēsi, kā mainās tavs skatījums.
14.03.2016 23:06 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
saprotu māsu.
ja jau draugs nāk ciemos ar saviem brāļiem un māsām un citur nevarat īsti tikties, jo nav vietas privātiem mirkļiem, tad sanāk, atstājat bērnus savā nodabā māsas mājā un paši pavadāt laiku citā istabā?
ir mīļi, ka tu pret drauga radiem izturies forši, bet to var arī savādāk, izejat kaut kur ar viņiem, bet neaicini uz māsas māju ēst un lietot datoru utml.
puisim nav neērti? vai viņam rozā brilles un jūtas ļoti gaidīts ar visiem bērniem?
14.03.2016 23:11 |

Reitings 18
Reģ: 04.01.2016
Tad lai tā māsa pati noīrē sev dzīvesvietu un tur varēs mētat saimnieci. Nevis dzīvo mantotā mājā un gudri izrīko pusmāsu. Ome ta viņām viena, līdz ar to arī tiesības uzturēties tajā mājā.
Ja jau žēl desumaizes šķēle, tad nopērc pati desu un maizi. Un logiski, ka draugu aicini pie sevis.
Tu esi ļoti labsirsīga meitene, nepazaudē to, žēl tikai, ka esi baltais zvirbulis ģimenē.
14.03.2016 23:15 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Trollooolololol
14.03.2016 23:22 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Tāpēc, manuprāt, attiecības vajag veidot, kad vismaz vienam no partneriem dzīvē ir parādījusies kaut kāda stabilitāte :) Citādi sanāk, ka bērni grib paspēlēties pieaugušajos :)

Es visticamāk arī pateiktu skarbāku vārdu, ja uzņemtos atbildību par mazo māšeli, kas manās mājās ar koju puisi bērniņus taisa (e)
14.03.2016 23:22 |

Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
Autore,
esi par jaunu, lai uzstādītu noteikumus savai vecākajai māsai.
Iedomājies sevi vecākās māsas vietā un padomā ar skaidru saprātu, Tu vecākās māsas vietā arī tā neļautu darīt, kā pašlaik dari.
Kur kniebties ar savu draugu, Tev, vidusskolas vecuma jaunietim, nav jautājums, kas jārisina Tavai māsai. Es saprotu,ka draugs, patīk un ir forši un sekss un tā tālāk, bet jāsaka, ka tavai māsai tas nav jāpieņem un jāatļauj, it īpaši vēl tas, ka Tu ved sava drauga bērnus uz desmaizēm pie savas māsas mājās.
14.03.2016 23:37 |

Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
kā arī, nevajag sākt to saistīt ar to jautājumu, ka Tu esi bērns no cita tēva un tāpēc visi Tevi ienīstu.
Ja šādas situācijas nebūtu, tāpat Tava māsa neļautu vest drauga ģimeni pie sevīm un arī īpaši nepriecātos par to, ka Tu tur kniebies ar savu vidusskolas draugu.
14.03.2016 23:39 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Man žēl māsas, goda vārds. Es, šķiet, sajuktu prātā, ja es ierastos savās mājās, bet tur priekšā sveši bērni, kuri ēd manis pirkto pārtiku un uzvedas manā mājā tā it kā būtu pilntiesīgi tās iedzīvotāji. Es vēl saprastu, ja runa ietu par vienu reizi mēnesī, bet te jau tiek minēts, ka tās ir pāris reizes nedēļā. Un arguments par to, ka māsa pati palīdz, piemēram, dzīvniekiem, neiztur kritiku. Māsas nauda - māsas darīšana kam palīdzēt un kam ne. Zinu, ka izklausos skarba, jo tas nav nekas slikts palīdzēt cilvēkiem, kuriem dzīvē klājas smagāk, taču mans uzskats ir tāds - palīdzi, ja gribi, bet dari to par saviem līdzekļiem. Ja tādu nav, tad respektē tā cilvēka viedokli, kura mājā dzīvo. Tad māsa ir slikta, jo neļauj svešus bērneļus viņas mājā barot, tad māsa slikta, jo liek vākties prom, tad māsa slikta, jo negrib čali redzēt - bet hei, tā ir viņas māja, viņas nauda, viņas viedoklis un viņas noteikumi. Ja nav iespēja noīrēt pašiem savu istabu vai dzīvokli, un nav pašiem sava nauda un iztikas līdzekļi, tad jāpieņem tie noteikumi, kurus uzstāda cilvēks zem kura jumta dzīvo, nečīkstot, ka dēļ sliktās māsas nav kur ar seksi nodarboties. Un pareizi jau māsa arī saka - ja kaut kas tik ļoti nepatīk, tad droši var doties prom. Ja nav kur doties un māsas naudiņa arī vajadzīga, tad respektē cilvēku, kurš šo palīdzību Tev sniedz un beidz šī cilvēka nopelnīto naudu tērēt kā savējo. Punkts.
15.03.2016 00:38 |

Reitings 55
Reģ: 30.01.2016
žēl to dzirdēt, ka tava ģimene ir tik aprobežoti un ļauni. cilvēkiem dzīvē visādi var iet un bērni jau nu vismazāk ir vainīgi par savu vecāku nepareizajām izvēlēm... puisis izklausās saprātīgs, gādīgs.

es domāju, ka to visu var arī izrunāt pieklājgā, normālā tonī, nevis visu laiku lādēties, lamāties un ienīst. tava ģimene ir ļoti sirdī nelaimīgi cilvēki. nenosodi viņus, viņi neko labāku nespēj tev dot... cerams ka viņiem pašiem nekad palīdzība un sapratne nebūs vajadzīga.
15.03.2016 02:00 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Lai arii maasai ir visas tiesiibas negribeet savaa maajaa sveshus cilveekus, vinjai tomeer nav tiesiibu mobingot ne savu maasu ne jebkuru citu cilveeku. Ja vinja negrib savaa maajaa redzeet konkreetos cilveekus, tad lai to dara maasai zinaamu nevis katru reizi psihologiski terorizee maasu. Es uzskatu, ka savu viedokli var paveestiit kulturaalaa veidaa bez personiskiem apvainojumiem.

Es nez', autores vietaa bez maasas akcepta nekaadus cieminjus nevestu, savukaart maasas vietaa dariitu zinaamus ciemoshanaas noteikumus, kas ietvertu noteiktu laika periodu cik ilgi cieminji driikst uztureeties, jo es Tev autore kaa pie pieaudzis, patstaaviigs cilveeks ar beerniem varu pateikt- beernu ciemoshanaas ir ljoti nogurdinosha, taads bars cilveeku noeed tieshaam juutamu daudzumu paartikas, kas ne tikai ir jaanopeerk, bet arii jaapagatavo plus peec cieminjiem ir jaanokaarto un jaasatiira viss. Vairaak kaa reizi nedeeljaa es taadu baru savaa maajaa negribeetu redzet un arii tad pieljautu to tikai uz noteiktu laiku un noteikumiem.
15.03.2016 02:04 |

Reitings 559
Reģ: 08.06.2014
Atver acis!
15.03.2016 07:35 |

Reitings 559
Reģ: 08.06.2014
Tā ir māsas māja,māsas nauda. Vispār priecājies,ka viņa tevi pieņem un atdod naudu par tevi. Tev vispār kauna,man liekas,nav. :-D Kur prāts vest kaut kādu puišeļi un vēl viņa ģimeni pie māsas. Lai jau tik māsa pelna un atdod naudu par visiem, kur tu redzi,ka vajag naudu dot,vai ne? :-D

Ne tavā ģimenē ir tā problēma,bet tevī. Sāc cienīt savu ģimeni ,un attiecības uzlabosies. ;-)

Ja man būtu tāda māsa kā tu,viņa sen būtu izlidojusi laukā. :-D Tā kā pasaki paldies māsai,ka viņa tik pacietīga un pieņem tavu ākstīšanos. ;-)
15.03.2016 07:41 |

Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
komentārus nelasīju, bet es laikam arī būtu neapmierināta, ka uz manu māju vestu svešus cilvēkus un viņus ēdinātu utt. ziņotu kādām iestādēm, gan jau apsekotu situāciju un izlemtu ko.
15.03.2016 14:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits