Šarežģītas attiecības ģimenē, nepieņem manu puisi

Reitings 18
Reģ: 24.02.2016
Sveikas! Ilgi prātoju, vai maz ir vērts rakstīt kaut ko šeit. Man ir ļoti sarežģītas attiecības ar pārējiem ģimenes locekļiem. Var teikt, esmu ģimenes atstumtā... Man ir vecākā māsa un drīz mammai piedzims vēl viens bērns. Ir ome. Ir arī patēvs. Un tā, kā man šķiet, ir visas situācijas atslēga. Bet laikam ne īsti standarta. JO, manai vecākai māsai un bērnam, kas tikai piedzims ir viens tēvs - mans patēvs. Es mammai "esmu gadījusies" pa starpam, manai mātei mans tēvs reiz bijis viņas pirmā mīla, kura pēņi uzplaiksnīja bet bez ilgstoša turpinājuma. Ome mani necieš, jo ienīst manu tēvu un bieži nekautrējoties tā i pasaka, ka paldies Dievam, viss beidzās laimīgi un patēvs māti ir pieņemis atpakaļ. Pārsvarā dzīvoju es pie vecākās māsas piepilsētā - tur ērta satiksme ar pilsētu, kur es mācos, nieka 10 min ar autobusu, māte ar patēvu dzīvo patālāk, uz citu pusi un tur attiecīgi tas sab transports iet retāk, tāpēc es būtu atkarīga no tā, kad kāda būtu laiks mani atvest/aizvest, ome gan dzīvo tai pašā pilsētā, kur mācos, bet ar viņu ir grūti. Ai, negribu es šobrīd dikti ilgi visus mūsu attiecību līkločus aprakstīt, bet nu domāju, gana labi saprotams, ka manas un pārējo attiecības ir gana saspringtas. Bet tā nemaz nav tā riktīga problēma.
Esmu sākusi mācīties prof. vidusskolā. Jā, jā, mana ģimene jau tā to knapi sagremoja, jo visi gaidīja no manis "lielakus sasniegumus". Man parādījies puisis, kopā esam jau 8 mēnešus. Un jā, mans puisis šausmīgi neatīk maniem radiem. Viņš dzīvo kojās, tiekamies pie manis. Nepatīk viņš manējiem tāpēc, ka nāk no ļoti nabadzīgas daudzbērnu ģimenes, kur vecāki ir riktīgi nodzērušies. Pāris reizes nedēļā viņš atved savus jaunākos līdz pilsētai, viņi bieži ierodas pie mums - paēst, pasēdēt internetā, es viņa 12 gadīgai māsai citreiz iedodu kaut ko sevis kopšanai vai no drēbītēm. Bet tas ārkārtīgi nepatīk mani māsai. Ikreiz dabonu klausīties, vai esmu droša, ka nekas nav nosperts (tēvs un vecākais brālis viņam ir atsēdējuši), cik ilgi viņa var barot tos bērnus, ka visiem nepalīdzēsi. Ak Dievs, bet viņai gana naudas, mēs dzīvojam pat ļoti labi, kas tur tāds, ja es pāris reizes nedēļā pabaroju to sīkos vai uzsauc viņiem kādu reizi ceļojoā cirka izrādi (nu tādi, kas ceļo pa mazpilsētām) vai karuseļus. Bet nu nē, viņai tāds kā naids pret viņu. Pateica, ka negrasās uzturēt vēl vienu ģimeni (citreiz brēc par svešiem bērniem), ka viņu klātbūtnē viņa nejūtās tā kā savās mājās, bet kā čigānu taborā, ka viņi to neprot, un šito neprot. UN kam man vispār tāds džeks, vai es maz par savu nākotni domāju. Pēdējo reizi sabļāva vākties pie sava tēva, ja man viņas mājās kas nepatīk. Pēc tam jau bijām salīguši, viņa, bieži saka, ka viņa jau man tik to labāko grib, ka tas vienkārši rakstur viņai riebīgs un ka baidās, ka tas džeks mani izmanto, jo reāli gandrīz vienmēr atvelk brāli un māsas. Bet viņš ir nenormāli mīļš, ļoti gādīgs. UN manuprāt tas tik to labāko par viņu liecina, ka viņš tik ļoti rūpējas par sīkajiem, cenšās, lai tie citreiz ko citu ierauga, ne vien savu sādzū un nodzertos purnus. Sarunājām, ka centīšos tikties ar viņu pilsētā (bet tas nav īsti reāli, jo nav vietas, lai baudītu divvientulību). Tas bij pirms divām nedēļām. Nezinu, ko iesākt, kā pārlicināt māsu, ko darīt, ai, es nesaprotu.
14.03.2016 21:26 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Māsai taisnība. Tev var tas nepatikt un tev var būt tas neērti, bet tās ir viņas mājas, viņas nauda un viņas atbildība arī par tevi kā nepilngadīgo (cik saprotu, tu tāda esi vēl šobrīd).
Mēģini atrast kompromisu tā, lai visiem kaut cik ērti. Izrunājies ar māsu arī par to, ka nevēlies vairs dzirdēt pārmetumus par to, ko savulaik māte sastrādājusi. Nav tava vaina, ka notika tā kā notika jūsu ģimenē. Ja grib kādu vainot vai uz kaut kurieni sūtīt, tad lai vaino un sūta tavu māti, nevis tevi! ;-)
14.03.2016 22:08 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Tu esi labs cilvēks un tavi nolūki ir labi, bet tev ir jāpaskatās reāli NE no savas perspektīvas. Ja mēs ļoti skarbi reālistiski runājam, tad tavai māsai vispār nav pienākuma tevi uzturēt. Taviem vecākiem ir, jā. Bet viņa to dara aiz mīlestības. Tā ka īsti tās tomēr finansiāli neskaitās tavas mājas. Un tavu māsu var saprast. Tā ir dzīve, materiālā labklājība, ko viņa sev izveidojusi, un tu šobrīd viņas ikdienu ietekmē īsti bez viņas pašas līdzdalības. Tad, kad tu sāksi strādāt, tu redzēsi to visu savādāk. ;)
14.03.2016 22:09 |

Reitings 206
Reģ: 07.03.2016
Es, nu protams, ka vedu mājās. Līdzi saucu puiša brāļus, māsas, brālēnus, māsīcas, omes, opjus un omes un opja māsīcas un brālēnus. Mani vecāki viņus visus arī baroja un veda uz cirku. Mums tikmēr bija seksis.
14.03.2016 22:10 |

Reitings 188
Reģ: 29.01.2009
Mira_Jaunava un pārējie, kas noliek šo meiteini:
Laikam jau jums dzīvē baigi paveicies, ka varat šitā par citiem runāt? Vai tik paši nedzīvojat pa citu, piemēram, savu vecāku naudu? Esat pārliecināti, ka vienmēr jums viss būs labi un nekad nenokļūsiet grūtā situācijā?

Par situāciju:
Māsai taisnība, tās ir viņas mājas un viņai ir tiesības justies nedroši, kad tajā tiek aicināti svešinieki no nelabvēlīgas ģimenes. Mēģini izrunāties ar māsu, tā, no sirds. Pastāsti, ka vēlies viņiem palīdzēt. Palūdz padomu, parunājies. Varbūt varat vienoties, ka ejat ar pusi uz randiņiem pilsētā, bet tiem puiša brāļiem, māsām palīdzat citādā veidā, neaicinot uz māsas māju. Ja māsa vecāka, gan sniegs kādu gudru padomu.
14.03.2016 22:17 |

Reitings 310
Reģ: 08.08.2015
Mira_Jaunava - :-D:-D:-D:-D

Iedomājies sevi māsas vietā (bez uzpušķošanas, reāli) - tu taču pati negribētu, ja pēkšņi TAVĀS mājās ierodas māsas puisis (ok, puisis vēl neko) un tad pamazām viens brālītis, otrs, te vēl māsiņa utt. Protams, žēl par šādiem bērniem, bet uzskatu, ka te darbs ir augstāk stāvošām instancēm kā bāriņtiesa un sociālais dienests, kuru prioritātes ir bērnu labklājība. Būsim atklāti, daudzi bērni no nelabvēlīgām ģimenēm tik tiešām zog un ļoti labi māk izskatīties publikā tā, lai sev gūtu daudz lielāku labumu (ar viltu). Saprotams, ka māsai ir bail par savām mantām, kā arī iespējams viņa jūtas apdraudēta, jo sākumā dzīvoja viena un te - vēl vairākas mutes ko barot. Tu nedzīvo viena, tāpēc ir jārēķinās ar otra viedokli, sevišķi, ja viņš ir par tevi atbildīgs (cik to var saprast no ievadteksta). Aizdomājies par to! ;-)

Runājot par šo lieeelo mīlestību, vēlos teikt, ka pastāv n-tie varianti, kur pavadīt brīvo laiku ar mīļoto puisi, kaut vai tās pašas kafejnīcas, parki, arī pastaigas pa mežu ir diezgan cool (nav daudz cilvēku vismaz) un tās pašas kojas nav slikts variants. Ir jāmāk domāt, kaut kā izlīst no šīs neveiklās situācijas. Seksam nav vietas kojās? Māsas klātbūtnē, sanāk, tomēr ir labāk, ja?
14.03.2016 22:18 |

Reitings 18
Esmu viņai teikusi, ka jēga viņai pārmest man par tēvu. BEt viņai viss vien. NU nerūpējas viņa par mani mīlestības dēļ vai aiz ūpēm. Esmu viņai uzspiesta, jo tā ir ērtāk tikt līdz skolai. Ērtāk bija tikai dzīvot pie omes, jo tad vispār nevajadzētu nekur braukāt, bet ome bija kategoriski pret.
OK, labi, vest un barot tos sīkos var būt nav tas gudrākais un pareizākais. BEt tik un tā. Kāpēc nevaru vest savu draugu. KUr tad ir manas mājas? Es citreiz esmu dusmīga uz mammu, ļoti. Citreiz šķiet, ka jāiet dzīvot pie tēva. Tas ir cits novads, patālu, un jā, mans tēvs ir nabadzīgs, ko arī bieži bāž acīs mana ome ar māsu. Bet es par gļēvu, lai atteiktos no nodrošinātās dzīves.
14.03.2016 22:19 |

Reitings 18
Par seksu runājot - māsai liela māja, un atseviškas iztabas visiem, ne dzirdēt nevar, kas notiek citā istabā, tā kā, nekādu diskomfortu par māsas klātbūtni mājā neizjutu.
14.03.2016 22:21 |

Reitings 206
Lakricia, es jau teicu, esmu bijusi šādā situācijā. Arī vedu visus drauga radus mājās un, kamēr mums bija seksis, mani radinieki un naudas devēji viņus izklaidēja, baiļojoties, ka tik neapsper māju.
Viss ko es teicu, bija tīrākā pašironija. Es nevienu neapsmeju.
14.03.2016 22:23 |

Reitings 310
Zini, ko?! Elmo pareizi teica - noīrējiet savu istabu un vāciet kaut vai visu patversmi pie sevis! Ja jau mācies prof. vidusskolā, gan jau kaut ko iegūsti stipendiju vietā, pluss sameklē darbu un viss. Beidz uzvesties kā maza, nedabūjusi meitene!
14.03.2016 22:24 |

Reitings 206
dzirdēt nevar, kas notiek citā istabā, tā kā, nekādu diskomfortu par māsas klātbūtni mājā neizjutu.

To jau mēs sapratām, ka tu neizjūti :D Bet Tava māsa izjūt diskomfortu par Tavu, un Tava drauga, ar visu bagāžu, klātbūtni. :D
14.03.2016 22:27 |

Reitings 188
Viegli runāt tiem, kam dzīvē viss kārtībā.
Kā tad jūs iedomājaties- tas viņas pusis atdos visu savu stipendiju par to, lai varētu dzīvokli īrēt? Pēdējo naudu, par kuru ēd pats un vēl mēģina pabarot savus brāļus un māsas?
Vai atradīs labu darbu uz pilnu slodzi, un aizies no mācībām?
14.03.2016 22:29 |

Reitings 310
tas viņas pusis atdos visu savu stipendiju

kas šī ir par domāšanas atpalicību, ka uzskata - tikai puisim ir jāuztur abi. Hei, meitene jau nešķiet nekāda invalīde, kas nespētu arī mācīties un strādāt. Tad, tavuprāt, labāk, lai viņi kāpj uz galvas VIENAI māsai, kurai vispār neviens pagaidām vēl nebūtu jāuztur?
14.03.2016 22:34 |

Reitings 188
Biju domājusi, ka ar divām mazām stipendijām būs krietni pa īsu, lai īrētu dzīvokli. Ja vēl meitenei nauda ir vajadzīga tikai sev, tad puisis, pēc apraksta spriežot, uztur arī savu ģimeni.
Neuzskatu, ka vīrietim vai vecākiem jāuztur sievieti. Pati dzīvoju tikai un vienīgi pa savu naudu no 18 gadu vecuma.
Domāju, ka labāk, lai iegūst izglītību, nevis romāna dēļ pamet vai atstāj novārtā skolu.
14.03.2016 22:37 |

Reitings 935
Reģ: 20.02.2015
Kojā ar nav variants - tur vienmēr cilvēki staigā šurpu turp, un jā, sorry, bet pat seksim nav vietas.

Ei nu? Man gan kojās seksis bija.
Visiem bija. :D
14.03.2016 22:41 |

Reitings 18
Mazpilsētā nemaz tā nav to darbavietu, kur labprāt ņemtu uz pusslodzi darbā. Ja nu tikai draugs varēs iekārtoties par utomehāniķi, bet tas varētu būt īstenpjams tikai ar nākamo gadu.
14.03.2016 22:42 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Māsai ir visas tiesības uzstādīt savus noteikumus. Noteikti nevajag pārliecināt viņu par kaut ko citu. Ja esi jau sarunājusi ar māsu, ka ar draugu tiksies pilsētā, tad atpakaļceļa vairs nav. Tagad nevari atcelt savu solījumu un tomēr vest draugu mājās.
14.03.2016 22:44 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Ja godiigi, pretiigi lasiit to noliekoshos komentaarus.
Ar kaaju pa pakalu tiem beerniem-jaa, taa buutu pareizaa, cilveeciigaa attieksme!

Man ir prieks lasiit, ka ir shaada jauna meitene, kurai ruup gruutiibaas nonaakushi cilveeki, kura ir sirsniiga un iecietiiga, kurai galu galaa nav kauns muusdienu, pardon, slimajaa sabiedriibaa kontakteeties ar shaadiem nelabveeliigos apstaaklos esoshiem cilveekiem.
Autorei iesaku tomeert saprast maasas nostaaju un tajaa pashaa laikaa izrunat kaut vai neskaitaamas reizes to kaa juuties, izstaastiit visas taas pozitiivas puisha iipashiibas utt. Runaat "pa labam" ar maasu, nevis iespiiteeties.
14.03.2016 22:46 |

Reitings 310
Neviens jau nenoliek to, ka viņa ir sirsnīga un iecietīga, bet hei, manuprāt, kamēr tu pats sevi nenodrošini, nevajadzētu uzstādīt prasības tā cilvēka dzīvē, kurš par tevi šajā brīdī nes neoficiālu atbildību. Aj, sviests
14.03.2016 22:49 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Man arī liekas, ka autore ir jauka, taču ļoti iespējams, ka tomēr lielajai māsai ir taisnība. Jo godīgi sakot, man liekas jocīgi, ja draugs katru reizi savas māsas un brāļus aicina ciemos. Kurš vispār ierosina to ideju? Draugs pats vienkārši ņem viņus līdzi?
14.03.2016 22:51 |

Reitings 206
Nu bet neviens taču nesaka, ka ir kas slikts tajā, ka viņa kontatējas ar nabadzīgiem cilvēkiem un grib viņiem palīdzēt. Tur nav nekā slikta. Vēl vairāk - tur nav nekā neparasta un pārdabīga. Tas ir normāli.
Bet stiept visu famīliju mājās un nesaprats, kāpēc māsa iebilst ir vairāk kā stulbi.
14.03.2016 22:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits