ko domājat par šo statistiku?

Reitings 41
Reģ: 12.05.2015

08.03.2016 11:01 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
No izglitibas augstakas Latvijaa seviski jeega nav un diemzel sievietem ir grutak darbu dabut. Ar vairakam augstakam un bez pieredzes, praksem tapat darbu gruti atrast. Viriesiem elementarak kaut vai taa pati celtnieciba.
08.03.2016 20:06 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Tu vispār neesi sapratis, ko tie pētījumi apgalvo

Protams, jo kādēļ ticēt empīriskiem datiem, no tūkstošiem dažādu uzņēmumu dažādās valstīs, ja var ticēt no pirksta izzīstai pseidozinātniskai teorijai?

Cienījamā Misery..

Laikam jāatvainojas, ka nebiju pietiekami skaidri visu izklāstījis.. Tas, uz ko es vēlējos vērst uzmanību, ir fakts, ka, līdzīgi kā citās tēmās dažkārt esmu uzsvēris- nevar Latvijas situāciju salīdzināt ar citām valstīm. Šajā gadījumā akcents jāliek uz pašpietiekamām valstīm. Kur tā attiecība ir manis +/- pieminētā- ir vadītājs, 3 tieši padotie un 100 darbinieki, kas rada pievienoto vērtību. TUR- šajās pašpietiekamajās valstis, kas spēj atražot savas vajadzības- ir noderīgi ieguldīt atsevišķu cilvēku specializētā izglītībā. Rezultātā ir iespējams arī veikt salīdzinošu statistiku.

Latvija nav pašpietiekama valsts. Mums ir bezjēgā liela valsts pārvalde, izglītības un veselības sektors. (sievietes pārsvarā). Ko dara čaļi? Rūpnīcu mums nav. Viņi mahinē. Turklāt vēl kas interesanti, ka vēsturiski ir sanācis tā, ka mums ir vairāk intravertu cilvēku. Tas dod lielas priekšrocības ekstravertiem. Mahinētājiem. Tur izglītību nevajag.

Tāpēc es uzskatu, ka ASV veikti pētījumi nevar un nedrīkst būt attiecināmi uz Latviju.

Savukārt socionika ir zinātne, kas vairāk kā 60mit gadu garumā ir pētījusi cilvēku dabu-un, kas ir neatkarīga no dzimuma, ienākuma līmeņa, valsts, rases un citām lietām, ko Tevis pieminētajos pētījumos neņem vērā, bet tās ir būtiskas.

Nupat pa TV gāja līdzīga stila zinātniska eksperimenta sērijas, kas pasvītro socionikas ietekmi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Dunedin_Multidisciplinary_Health_and_Development_Study

Noteikti iesaku noskatīties! ;) Tīri priekšdienām! :)
08.03.2016 21:05 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Ko tu ar so gribeji pateikt? Ka sieviesu un viriesu lidztiesiba ir tikai mits? Tas tak tapat zinams. ;-)
08.03.2016 21:24 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Varbūt derētu nedaudz vēsturi pastudēt. Kopš seniem laikiem gan vīrieši, gan sievietes ir strādājuši. Nodrošināt sievu un 5 bērnus varēja tikai vīrietis ar augstiem ienākumiem, jebšu aristokrātija, kas vienmēr ir bijusi ļoti mazs procents sabiedrības. Turklāt, ja pastudēsi vēl arī antropoloģiju, uzzināsi par daudzām sabiedrībām, kurā vīriešu un sieviešu lomas nepavisam nav tādas, par kādām tu tās uzskati ''jau no dabas'' un ''kopš seniem laikiem''.

Well, well - protams, ka stradaja abi - gan sievietes, gan viriesi , gan berni, bet kadi bij tie darbi. Sievietem bij sievisu darbi - pavards, berni un viriesi darija smagos darbus, tapat ari kaujas gaja, sodus ( tiesnesi ) bija viriesi. Katram bij savi pienakumi, ko ieaudzinaja ari saviem berniem. Tapec nu nevar apgalvot, ka abi dzimumi jau toreiz bij vienlidzigi - nu nebij taa gan.

Musdienas ir savadak, sievietes ienem augstus amatus un tas ir forsi, bet ne visam sis modelis der. Tik nez kapec, ja virietis ietu dekreta un tiritu maju , gaiditu sievu ar berniem no darba , daudzam tas liktos divaini , bet ja pasaka, ka sievietei jaaudzina berni un jagatavo - ai kada nevienlidziba.
08.03.2016 21:33 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Tas augsejais ir citats. Saja diskusija man pa celam ar wee , bet tas ir man.
08.03.2016 21:35 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
Ā, tak sievietes sēž mājās, tāpēc arī ir laiks auktākajai un nestrādā, jo sēž mājās.

Vīriešīm nav augstākās tāpēc, ka jāstrādā un jāustur sevi un visi savējie.

Starpcitu, kā daži teica - vīriešīem vieglāk dabūt darbu. Muļķības. Vīriešiem priekšroka ir melnajos darbos. bet viss tīrais darbs sastāv ar no marketina, komunikācījas. Pārsvarā visur - ofisos, tirdzniecībā, pesonāla vadībā, consulting... visur kur attiecības ar cilvēkiem un klientiem, tur priekšroka sievietēm. Vēlams jaunām uz skaistām.
09.03.2016 09:51 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Vīriešiem priekšroka ir melnajos darbos.

Man kaut kā ir aizdomas, ka ar javu noķēpājies celtnieks vulgaris mēnesī nopelna vairāk, nekā ofisa baltrocīte sekretāre. Automehāniķis vairāk, nekā pārdevēja. Tā ka, priekšrocība melnajos darbos nav slikta lieta :)
09.03.2016 12:49 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Ir lieli meli, mazi melu un tad ir arī statistika.

Nekad neesmu saskārusies ar situāciju, kad es darbā (meklējot darbu un jau strādājot) tiktu diskriminēta tāpēc, ka esmu sieviete. Nekad arī no sev apkārtesošo cilvēku pieredzes: neviena sieviete nekad nav noraidīta tāpēc, ka ir sieviete, bet gan tāpēc, ka profesionālā ziņā kāds cits cilvēks ir labāks, neskatoties uz dzimumu. Tas, ka pašas sievietes lielākoties izvēlas palikt mājās, audzināt bērnus vai neuzsākt personīgo biznesu, ir tikai pašu sieviešu izvēle nevis diskriminācija.

Tāpat arī par algām. Vidējā alga? Tas ir tā, ka Brīvostas direktors saņem pārsimts tūkstošus gadā un Toļiks no kaimiņiem minimālo algu? Tieši tā arī vidējā alga veidojas. Es saprotu, ka rādītāji ir svarīgi, lai raksturotu situāciju valstī, bet šādi pārāk vispārīgi un nekādi neatspoguļo reālo situāciju.
10.03.2016 09:33 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Ā, tak sievietes sēž mājās, tāpēc arī ir laiks auktākajai un nestrādā, jo sēž mājās.

Un tu arī sēdi mājās, ja uzskati, ka izglītība ir auksta? :D
Pārsvarā daudzas izvēlas arī strādāt studiju laikā - pilnu vai nepilnu slodzi. Pati studēju dienas grupā un strādāju pilnu slodzi ofisā. Ja jāsalīdzina ar man zināmiem vīriešiem, tad, ja sieviete būs gatava kaut par minimālo strādāt, vīrietis labāk pasēdēs mājās un pakasīs pakaļu, nekā piekritīs darbam, kurā nedod vismaz 700 uz rokas.

Par statistiku, ko redzu attēlā, varu teikt tikai to, ka augstākā izglītība nav jāizvēlas pēc tā, kur šobrīd labāk maksā, bet gan jāizvērtē, kas pašam no tā labāks būs. Nav jēga studēt ar domu, ka pēc studijām nu tik būs labs darbs un alga arī ar 4 cipariem. Protams, ir veiksmes stāsti, bet tie parasti ir tikai caur pazīšanos. Es studēju valodas, tas ir priekš manis, nevis ar ideju, ka pēctam nu tik pelnīšu. Es labāk pilnveidoju sevi ar bezmaksas izglītību, kamēr man to piedāvā, nekā atsēžu 4 gadus studijās, kas man nepatīk, bet tur varēs nopelnīt pēctam. Šaubos, ka pēctam pat puse no visiem IT studentiem aizies par programmētājiem vai kodu lasītājiem kaut kur.
10.03.2016 09:58 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
Un tu arī sēdi mājās, ja uzskati, ka izglītība ir auksta?

Izlien vienreiz ārā no cosmo! Pasaulei gramatika pie vienas vietas.
10.03.2016 12:25 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
Tie, kas saka, ka diplomu var iegūt jebkurš, mācoties uz haļavu, nav ieguvis diplomu vai pametis studijas pusratā, un to saka, lai justos par sevi labi. Līdz pēdējam kursam tiek mazāk nekā puse. Un tas tomēr parāda prasmes sevi disciplinēt, pārkāpt sev pāri, nepadoties, kad rodas grūtības.. Arī tie, kas špiko, pērk darbus - tur jau arī kaut kādas prasmes, gribasspēks parādās, kas noderēs "pieaugušo dzīvē". Tas, cik zemu tiek vērtēts diploms Latvijā mani pārsteidz
10.03.2016 13:01 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
Ne visu spēkos ir pabeigt 3-6 gadus studijas. Tas tomēr ir ilgs laika posms, daudzi padodas motivācijas trūkuma dēļ. Un tie pārgudrie "vīrieši", kas caurām dienām sēž cosmo un gudri te spriedelē par to, ka izglītībai nav jēga - hahahha
10.03.2016 13:03 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Pilnīgi piekrītu zili_rudzi.
Mūsu kursā ļoti maz izvilka līdz galam, un mans bijušais kursabiedrs, kas ir arī 20 gadus darba devējs savā uzņēmumā, teica, ka 50% ir disciplīna, un tā katastrofāli trūkst, cilvēkiem nav motivācija, pat nauda ko viņš maksā nav arguments, tas ir kā ieguldīt sūdīgā biznesā.
Man izglītība bija zināšanas, tas bija mans mērķis ko es izvirzīju un sasniedzu, mans projekts, es ieguldīju tajā naudu un ja es nebūtu to pabeigusi šis projekts būtu izgāzies.
Statistika mani neinteresē, ko un kā dara citi, man vienalga!
10.03.2016 13:22 |

Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Lielākā dala no jums pat nesaprot problēmu, kuru rāda šī statistika!
Problēma šajos procentos un izskaidrojums tiem ir nevis tas, ka vīriešiem piemistu citas īpašības un līderu dotības, bet gan tas, ka sievietes tiek diskriminētas! Pie vienādiem nosacījumiem, cv, īpašībām lielākajā dalā uznēmumu priekšroka tiek dota vīriešiem. Un tas ir bēdīgi. Virs sievietes, ja vina vēlas ko ietekmēt, mainīt, vadīt tiek novietota tā saucamais stikla jumts, ka vina, neatkarīga no sava talanta un prāta spējām, nespēj ienemt augsts amatu sabiedrībā valdošo stereotipu dēl.
10.03.2016 13:27 |

Reitings 621
wee , vai tas, ka Tu dod priekšroku šādam attiecību modelim nozīmē, ka arī sievietēm, kas vēlas sasniegt karjeras virsotnes, būtu jācieš? Man nav nekas pret būšanu mājsaimniecei, Es arī kādā brīdī savā dzīvē vēlos būt par vienu, bet vai tādēl tev ir tiesības atbalstīt sieviešu diskrimināciju darbā?
10.03.2016 13:36 |

Reitings 621
Vai jūs gribat dzīvot pasaulē, kur jūsu meita notiek paaugstināta amatā tikai tādēl, ka vina ir sieviete? Vai gribat, lai vinai par tādu pašu amatu maksā mazāk nekā vīrietim? (t)
10.03.2016 13:39 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
wee , vai tas, ka Tu dod priekšroku šādam attiecību modelim nozīmē, ka arī sievietēm, kas vēlas sasniegt karjeras virsotnes, būtu jācieš? Man nav nekas pret būšanu mājsaimniecei, Es arī kādā brīdī savā dzīvē vēlos būt par vienu, bet vai tādēl tev ir tiesības atbalstīt sieviešu diskrimināciju darbā?

es te neredzu nekādu diskrimināciju , ja sieviete vēlas viņa iet , dara un sasniedz , ko arī parāda šī statistika , bet reālā situācija ir tāda , ka ne visas vēlas , tapēc arī ir tā kā ir.
kā arī šeit meitenes apstipināja , ka ar diskrimināciju nav saskŗušās , manā paziņu lokā ir sievietes karjerites kuras ieņem augstus amatus , un arī no viņām par diskrimināciju neesmu dzirdējusi.
10.03.2016 13:45 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Izlien vienreiz ārā no cosmo! Pasaulei gramatika pie vienas vietas.

Nu cilvēkam ar aukstāko izglītību viss ir pie vienas vietas :) Ja nebūtu uzrakstīts tik stulbs pieņēmums, ka sievietes tik sēž mājās un neko nedara, tādēļ var iet un studēt, nebūtu neko piekasījusies. Cik stulbas domas, tik stulbas atbildes.
10.03.2016 13:52 |

Reitings 50
Reģ: 06.12.2015
Varēja arī ielikt statistiku kādus grādus tieši iegūst sievietes un vīrieši, tad arī viss būtu skaidrs kāpēc šāda statistika.
10.03.2016 15:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits