Pavisam drīz pabeigšu 12.klasi.Mani ieinteresēja šī programma!
Internetā lasīju, bet nekur jau īsti nav tās īstās studentu pieredzes!Un vispār liekas, ka nemaz tik daudz iespēju studēt grāmatvedību nav.
Varbūt kāda var ieteikt, kādu skolu, kur māca grāmatvedību(bet laba līmenī).?!
Būtu jauki dzirdēt jūsu pieredzi, kur tiešām ir vērts doties studēt un kur labāk nē!
:)
Minny šo skatījos jau.Viss jau būtu okey, bet visi tikai sūdzās par šo skolu, esmu dzirdējusi tikai sliktākās atsauksmes, tāpēc kaut kā nevelk uz turieni!
Bet paldies!:)
Es, piemēram, par to RTU programmu neesmu dzirdējusi neko sliktu. Izmācies un dabū savu 1. līmeņa papīru. Ja gribas, var iet arī tālāk un iegūt bakalauru klātienē 2 gadus un neklātienē 2.5
Pēc 9. klases gāju mācīties grāmatvedību uz Rīgas Valsts tehnikumu - varu pateikt tikai tās labākās atsauksmes. Jā, varbūt daži mācību priekšmeti bija lieki vai to pasniegšanas veids nebija tas labākais un bija neliela haļava vai pasniedzēja bieži slimoja, bet kopumā neko sliktu nevaru pateikt.
Pēc tehnikuma nedaudz vairāk kā gadu nostrādāju un tad izlēmu turpināt mācīties.
Nesen sāku studijas Latvijas Universitātē Ekonomikas un vadības fakultātes studiju programmā Grāmatvedība, analīze un audits - tehnikums studijām deva labu pamatu, kas noder brīžos, kad universitātē lekcijas tiek nolasītas tā, ka bez priekšzināšanām vai papildus studēšanas ārpus lekcijām sapratne par tēmu nerodas.
Sonrisa, tieši ta laikam ir lielākā problēma LU, ja cilvēks ar vidusskolas izglītību vēlas apgūt grāmatvedību uzreiz LU, tad izpratne par procesiem ir ĻOTI maza.... un tā netiek arī attīstīta.
Sonrisa
Es tieši tikko skatījos par RVT, bet žēl, ka tur nav iespēja apgūt grāmatvedību pēc 12.klases!Tikai pēc 9.klases!:(
LU, tu budžetā mācies, vai par maksu?
Apple_pie Jā, tā diemžēl ir. Piemēram, nolasa lekciju par Gada pārskatu likumu un tad pieņem, ka visi visu lieliski saprot un ir ai, ai, ai, ja kāds uzdod kaut nedaudz, pasniedzējasprāt, muļķīgu jautājumu, lai izprastu tēmu.
Apple_pie
RTU , ja godīgi mani biedē, tur liekas ir pārāk augsts līmenis.Man ekonomika iet tīri labi, bet ne pati matemātika(sin,cos un funkcijas utml.)
Grāmatvedībā ir cipari, bet tomēr ne tāda ierastā skolas matemātika.
Apple_pie, njā cik skatos šādās programmās budžets ir 0, un ja kaut kur ir tad labi ja 1 vai 2
Sonrisa, tas īstenībā ir šausmīgi.Reāli kā tu atnākot pēc vsk, vari zināt kaut ko tādu?!Ja iepriekš, nekas tāds nav mācīts, tad gan ticu, ka reāli ir grūti:(
no RTU nav jābaidas, ekonomistiem matemātika nekad nav nenormāla, visu var apgūt un nokārtot, mums trigonometrija nebija, matemātika bija 2 semestrus, matricas, atvasinājumi, integrēšana, kaut kas vēl tur. Nu nekas traks un neizpildāms :)
Mācījos Alberta koledžas vakarniekos-der tad, ja ir zināšanas /pieredze un vajag papīru.
Par dienas nodaļu zinu, ka viss atkarīgs no paša-principā jātiek labā prakses vietā. Un ar to es domāju, nevis tādu, kur maksā, bet tādu, kur tev reāli māca praktiskos darbus, nevis liek stumdīt veidlapas 3 mēnešus.
Apple_pie man skolā matemātiku māca augstā līmenī, un mums nopelnīt to pašu 4 vai 5 ir ļooooti grūti.Citur tas mūsu 4 vai 5 ir vismaz 7.
Līdz ar to, RTU stabili nav priekš manis.
Es mācos klasē ar ekonomikas un uzņēmējdarbības+humanitārais novirziens!