Ārstu viedokļi dalās attiecībā uz spirālēm nedzemdējušām sievietēm, tomēr 16 gadus jaunai meitenei, kas nedzīvo seksuālo dzīvi un vēlas samazināt mr stiprumu...nedomāju, ka spirāle ir piemērotākais. Pēc pāris, dažiem gadiem, kāpēc ne, ja pati uzskatīs par sev piemērotāko metodi.
Lauraaa123 tev organisms nav vēl nostabilizējies, tāpēc ir tā.
Man tavā vecumā bija līdzīgi.
Asiņainas upes 6/7 dienu garumā un neciešamas sāpes + trakas garastāvokļa svārstības. Dažas reizes (par laimi tikai dažas), bija tādas sāpes, ka netiku augšā no gultas un uz dienu nācās atcelt iešanu uz skolu, nodarbībām utt.
Nebūtu bijušas tik trakas bailes no ātrajiem, tad tie visticamāk ar būtu saukti :-D
Kādu laiku dzīvoju pirmās dienas uz ibumetīniem.
16 gados ārstei prasīju, ko var darīt, apspriežot +/- man izrakstīja vieglākas kontracepcijas tabletes.
Nostabilizēja ciklu, sāpes samazzinājās līdz praktiski izzuda, no 6/7 dienām uz kādām 5 un apjoms ar nedaudz samazinājās.
Nebiju sajūsmā par tabletēm sākumā, jo ne izsargāšanās nolūkiem, bet tieši mr sāpju/ilguma dēļ, bet rezultāti apmierināja.
Pēc nepilna gada pārstāju lietot, jo man apnika, nereti neatcerējos laikus iedzert vai pat izlaidu. Tagad gan nevajadzētu būt problēmām, ir smartphone, iphone, mac un ipad priekšā pakaļā un vēl visur kur ar 100.. Aplikācijām, starp kurām var atrast atgādinātājus utt;D
Nesaku, ka tev tagad vajag skriet pie ārsta un pieprasīt recepti k/tabletēm, stāstu savu pieredzi. Dabīgie līdzekļi man personīgi toreiz nepalīdzēja.
Sākumā pamēģini dabīgos kādu laiciņu, tad skaties.