Palīdziet

Reitings 12
Reģ: 23.02.2016
Man mazliet kauns par to šeit runāt , bet ... (t)
Kas jādara vai jālieto (izņemot kontracepcijas tabletes) lai mēnešreizes būtu 2-3 dienas ? Man tās ir 5-6 dienas un vienkārši neciešamas . Dažreiz par sēžu un raudu par to kāpēc tādām jābūt , lūdzu izpalīdziet man ! (s)
Un ko jūs lietojat "tajās" dienās , ar ko lielāka drošības sajūta ?
24.02.2016 08:11 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Varbūt mani uzskati vienkārši vecmodīgi un pašas neforšā pieredze ar šīm visām kontracepcijās neļauj uz to skatīties pozitīvi. Saprotu, ka liekas jau super - mr nav vairāk, nav ko mocīties, bet vai tiešām jāizmaina sava organisma darbības tikai tādēļ, ka nevar 5 dienas paciest? Nu katram jau sava galva uz pleciem, katrs dara kā grib, bet nu nav šis viss jau 100iem gadu, lai droši teiktu - nekāda riska nav. Man ir pazīstama sportiste, kas arī nelieto neko no šī, tās pāris dienas mēnesī viņu neietekmē. Un ar sportu viņa nodarbojas ikdienā, bet šeit jauna meitene sporta dēļ gatava spirāli bāzt... Nē nu ok, katrs dara kā grib...
24.02.2016 11:35 |

Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Dzemdējusi, nedzemdējusi - te taču pēc rakstības stila var nojaust, ka meitenei varbūt tik knapi 14-15, un jūs te par spirālēm diskutējat! Nu, tiešām!
24.02.2016 11:43 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Palieto naktssveces eļļu 3-4 mēnešus, varbūt maenešreizes būs mazāk sāpīgas.
24.02.2016 12:15 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
tehnologijas iet liidzi laikam, bet taas mini spiraales ir tik nesen,ka tu nevari zinaat ko vinas dariis ar organismu peec gadiem. Esmu vairaakaam aarsteem prasijusi par spiraali, bet neviena man neieteica vinju. Ielikt vinjas jau var,ja es loti gribu, bet tas ir uz manu risku. Vai tas ir vajadziigs?! un komplikaacijas nav tikai neiespeejama gruutnieciiba naakotnee
24.02.2016 12:19 |

Reitings 12
Cik saprotu visām interesē mans vecums :-D , man ir 16 gadi , vasarā 17 paliks .
Sāpju mr laikā nav nekādu , bet tik tas ka stipras un ilgas:-/
Esmu mēģinājusi dzert šķistošos c vitamīnus , arī c vitamīnu tablešu veidā , ēdusi citronus un dzērusi citronu sulas , bet ja tā dara tad tas jādara katru to dienu un regulāri , jo ja piemēram apēdīsi citronu , tuvākās 6h-8h būs nespēcīgas , bet pēc tam var būt tā ka plūst kā no pārpilnības raga . Zinu , ka daudzām tā citronu ēšana sagādājusi problēmas jo pārāk skābs , bet tā kā esmu citrusaugļu cienītāja , man viss ok .
24.02.2016 12:36 |

Reitings 939
Reģ: 14.09.2012
Nu pēc dažiem gadiem meitene ja gribēs vel lai nav MR.zinās ko var darīt lietas labā.

Un domāju ka ginekalogs ļautu viņai tā pat likt. Jo ko labāk tādā vecumā jau lai netīšām bērns viņai piesakās.
Cik zinam šo laiku jaunatni, tad viss jau notiek apmēram meitenēm 14,15,16 gados.
Retajai tas notiek pirmo reiz tur 18,19,20,21 gadā.

Un tīņa gados meitenes ir izklaidīgākas un kaut kādu tabletīti iedzert apmēram vienā laikā var arī aizmirsties.
24.02.2016 12:48 |

Reitings 12
Laura ,
Tu nodarbojies ar sportu ?
Man vislielākās problēmas vasarā , kad ir karsts , peldes , jūra , šorti u.t.t daudzko sanāk palaist garām dēļ mr .:-(
Itkā lietoju tamponus , bet neuzticos peldēšanās laikā .
24.02.2016 12:48 |

Reitings 12
Laura,
Par bērnu es vēl nedomāju :-D Palikšu pie tām mūsdienas jau "Vecmodīgajām" kura bērnu plāno ap 25-26 . Kur tām meitenēm prāts - 14 gados bērns ???:-O
Nevainību pagaidām arī netaisos zaudēt ...
24.02.2016 12:52 |

Reitings 939
Un par riskiem te runāt.
Tad jau risks uz ielas iziet. Mašīna Tevi var notriekt.
Tad risks ir dzīvot.

Baudīt dzīvi vai nebaudīt. Es esmu par baudīšanu.
Un jūs tad meitenes nezinat kas ir kad stipras mēnešreizes.
Man viena diena agrāk arī bija mēnešreizēs tāda, kad ieliec to kas lielākais tampons un pēc brītiņa jau vari mainīt nākamo. Tas ir ta kā krānu atvērt.
Un ja autorei tāda var teikt ir visa nedēļa. Tas ir ļoti nogurdinoši. Fiski ķermenis ir noguris, no mājām nekur iziet nevari.

Klupt virsū var tās kurām mr.ir normālas to nedēļu.
Bet piedodat, es aizmirsu ka jūs jau te cosmo neesat saprotošas visas.
24.02.2016 12:57 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Kā mēnešreizes var ietekmēt šortu valkāšanu vai nevalkāšanu?
24.02.2016 12:59 |

Reitings 939
Ar sportu nodarbojos tikai mājās. ;)
Ar kādu sporta veidu nodarbojies Tu?
Es eju peldēties ar tamponi, par to nebaidies.
Pirms braucu uz jūru vasarā vai vienalga kur peldēties ielieku svaigu. Vienalga cik sen vai nesen mainiju viņu.
Vienīgi jāuzmanās lai kad nāc arā no ūdens lai nav striķīts izlīdis no bikšelēm :D
24.02.2016 13:02 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Mjā, Polina... Cik tu gudra :) vīrs, kas soliņu nevar uztaisīt, bet lepjas, ka uz kantori aizgāja un uz sievietēm sakliedza:) zini, ir tomēr te arī tādas, kam mr ir bijušas spēcīgas, kas ir ok tā dēļ lietojušas. Esmu viena no tām. Un ne visām viss norit perfekti, tas, ka tev slīd viss kā pa margarīnu dzīvē un grūtību nav, nenozīmē, ka tas, ko iesaki, ir vislabākais, kas var būt. Ieciklējies uz savu taisnību kā parasti, bet kādam ir jāatgādina par to, ka ne viss ir zelts, kas spīd!
24.02.2016 13:04 |

Reitings 939
Plāno vai neplāno, Tu nezini kad tas notiks...nu pirmā reize...tas var būt arī ļoti neplānoti.

Atceros kad man puisis pateica ka gribētu seksu, man likās tad tas tik pretīgi. Kā Tu vispār ko tādu vari man teikt. Viņš tas puisis arī tad bij nevainīgs. :D
Bet man ar viņu tad arī nekā nebija.
24.02.2016 13:09 |

Reitings 12
Laura ,
Es nodarbojos ar florbolu , peldēšanu , dejoju arī :-)
Tad kad mr dienas nav izbaudu no visas sirds tās dienas :-D
24.02.2016 13:13 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Man arī kādreiz bija pilnas 7 dienas, ar gaidem palikušas līdz 5 dienām.
Vasarā protams besīgi. Bet tieši sportojot nezinu kā tas var tarucēt. Tieši otrādi, man ir sajūta, ka organisms attīrās un priecājos, ka man viss ok. Es nesaprotu kā var par to raudāt.. Tik pat labi var raudat par to, ka debsis ir zilas.
24.02.2016 13:15 |

Reitings 939
L..
Kur Tu gudrīte ņēmi ka mans vīrs kliedza uz sievietēm?
Losene :D
Un viņam par to ka namsaimniekam naudu maksā apsaimniekošanas nav jāiet pašam soliņus likt un vel pie tam kad tur tādi dzērēji pašadarbotāji.
24.02.2016 13:16 |

Reitings 939
Kur var būt tik attīstīti gudra un teikt lai dzīvokļu mājai, tagad vīrs pērk un liek savu soliņu?
Ja prosta šokā no Tava gudruma L..
24.02.2016 13:19 |

Reitings 866
Reģ: 05.04.2009
Ārstu viedokļi dalās attiecībā uz spirālēm nedzemdējušām sievietēm, tomēr 16 gadus jaunai meitenei, kas nedzīvo seksuālo dzīvi un vēlas samazināt mr stiprumu...nedomāju, ka spirāle ir piemērotākais. Pēc pāris, dažiem gadiem, kāpēc ne, ja pati uzskatīs par sev piemērotāko metodi.

Lauraaa123 tev organisms nav vēl nostabilizējies, tāpēc ir tā.
Man tavā vecumā bija līdzīgi.
Asiņainas upes 6/7 dienu garumā un neciešamas sāpes + trakas garastāvokļa svārstības. Dažas reizes (par laimi tikai dažas), bija tādas sāpes, ka netiku augšā no gultas un uz dienu nācās atcelt iešanu uz skolu, nodarbībām utt.
Nebūtu bijušas tik trakas bailes no ātrajiem, tad tie visticamāk ar būtu saukti :-D
Kādu laiku dzīvoju pirmās dienas uz ibumetīniem.
16 gados ārstei prasīju, ko var darīt, apspriežot +/- man izrakstīja vieglākas kontracepcijas tabletes.
Nostabilizēja ciklu, sāpes samazzinājās līdz praktiski izzuda, no 6/7 dienām uz kādām 5 un apjoms ar nedaudz samazinājās.
Nebiju sajūsmā par tabletēm sākumā, jo ne izsargāšanās nolūkiem, bet tieši mr sāpju/ilguma dēļ, bet rezultāti apmierināja.
Pēc nepilna gada pārstāju lietot, jo man apnika, nereti neatcerējos laikus iedzert vai pat izlaidu. Tagad gan nevajadzētu būt problēmām, ir smartphone, iphone, mac un ipad priekšā pakaļā un vēl visur kur ar 100.. Aplikācijām, starp kurām var atrast atgādinātājus utt;D

Nesaku, ka tev tagad vajag skriet pie ārsta un pieprasīt recepti k/tabletēm, stāstu savu pieredzi. Dabīgie līdzekļi man personīgi toreiz nepalīdzēja.
Sākumā pamēģini dabīgos kādu laiciņu, tad skaties.
24.02.2016 13:20 |

Reitings 939
Lauraaa123
Pie ginekologa esi bijusi runāt par šo tēmu?
Kapēc zāles negribi dzert?

Jo šobrīd, ka neesi vel pilngadīga, es Tev ieteiktu zāles, kā viss labāko. Pēc pusgada, citām ātrāk tas cikls Tev samazināsies-saīsināsies.
24.02.2016 13:24 |

Reitings 241
Reģ: 31.03.2014
Varbūt mani uzskati vienkārši vecmodīgi un pašas neforšā pieredze ar šīm visām kontracepcijās neļauj uz to skatīties pozitīvi. Saprotu, ka liekas jau super - mr nav vairāk, nav ko mocīties, bet vai tiešām jāizmaina sava organisma darbības tikai tādēļ, ka nevar 5 dienas paciest?

+++
Meitene mīļā, neklausies tās kuras te iesaka spirāles, hormonus un citas lietas. Nebojā tik jauna savu organismu. Labāk palieto naktssveces eļļu :) Man arī tavos gados vasarā bija ļoti spēcīgas un ilgas MR. Ja man būtu bijušas 5-6 dienas, es priecātos, bet man bija pat 8-9 dienas, šausmīgi sāpīgas un stipras. Aptuveni jau ap 17 vai 18 gadiem sāka noregulēties un vairs nebija arī ne vasarās tik stipras un ilgas. Un vēl kas, sāksi lietot bez vajadzības hormonus (MR 5-6 dienas nav indikācija), sabojāsi savu reproduktīvo veselību un pēc tam bēdāsies ka vispār izrūkst MR un gaidīsi viņas ar prieku.. tas tā no sliktās pieredzes:'-(
24.02.2016 14:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits