Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Uzticēšanās cilvēkiem, uzticēt kādu darbu

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Sveikas!

jau no skolas laikiem esmu ievērojusi, ka izdarīt svarīgas lietas es uzticu tikai sev (viss kas saistīts ar skolu, darbu). Esmu bieži piedzīvojusi, ka kādam palīdzu kaut kāda lietā un tad kad ir jāpalīdz man, tā palīdzības un darba kvalitāte nav tik laba.
Ja es kādam palīdzu tad izdaru to tik labi, cik varu.

Kā ir ar jums? Uzticat svarīgas, piemeram, darba lietas kādam citam, piemēram atrisināt kādu jautājumu?
Esat sastapušās ar cilvēkiem kuru palīdzība vai rezultāts ir ļoti nekvalitatīvs, kaut cilvēks likās ļoti jauks, izpalīdzīgs un patiess?
29.01.2016 14:21 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Esmu sastapusies ar visādiem rezultātiem, tāpēc vados pēc principa "Ja kaut ko vajag izdarīt labi, tad tas jādara pašam" :D lai cik skumji tas nebūtu, cenšos nevienam neko neuzticēt un ar visu tikt galā pati, cik nu spēju...parasti ļoti cenšos, lai visi ir apmierināti ar izdarīto ;-)
29.01.2016 14:24 |

Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Man labāk patīk visu darīt pašai, jo liekas, ka neviens tik labi neizdarīs/
29.01.2016 14:28 |

10 gadi
Reitings 6262
Reģ: 01.04.2009
Vispār laikam lielākoties uzticos tikai sev. Protams, riskēju "pārdegt", darot visu pati, bet diezgan bieži gadās, kad citam uzticētās lietas tiek izdarītas pavirši, kaut kas piemirsts, jāpārbauda un jāpārjautā. Bijusī kolēģe it kā visu darīja ātri, bet nepārlasīja uzrakstīto bieži vien, tad nu vienmēr, kad darbi nonāca pie manis, lasīju visu atkal cauri.
Ikdienā cenšos uzticēties draugam sadzīves lietās, kādreiz izdara man pa prātam, kādreiz ne :D viņš gan mudina mani deleģēt pienākumus viņam, lai man mierīgāka dzīve :)
29.01.2016 14:28 |

Reitings 909
Reģ: 20.01.2016
Lielākoties paļaujos tikai uz sevi. Darbā nemaz tā nevaru kādam citam kaut ko baigi uzticēt vai uzkraut vēl savus pienākumus. Ja kaut ko nesaprotu, prasu, lai man izskaidro vai konsultējos dažādos jautājumos, bet tā, ka kāds to izdara manā vietā, tā gan nav. Cenšos visu pati izdarīt pēc vislabākās sirdsapziņas, lai nav kādam pēc manis tas darbs jādara vēlreiz.
Skolas lietās arī centos visu pati izdarīt, neviens manā vietā nav darbus taisījis vai kaut kā tā. Mums pat reiz studējot, bija apjomīgs eksāmens, ar daudziem jautājumiem, un tad visi apvienojāmies, katrs students ņēma pa jautājumam un meklēja atbildes, taisījām vienu lielu konspektu un mācījāmies. Daudzus jautājumus gan vēlāk meklēju pati, jo bija tā sajūta, ka kaut kas nav. Un nebija arī. Tāpēc labāk paļaujos uz sevi.
Ikdienā arī ir dažas lietas, ko labāk izdarīt man, nevis vēlāk dusmoties uz draugu, ka viņš neizdarīja tieši tā, kā daru vai domāju es:-P
29.01.2016 14:33 |

Reitings 82
Reģ: 07.01.2016
Mazāk svarīgas lietas varu kādam uzticēt darīt, bet nopietnās parasti pati daru, jo citi parasti kaut kā pavirši izdara. Cenšos gan iemācīties vairāk sadalīt pienākumus, bet tāpat sanāk pēc citiem pārbaudīt un kaut ko labot. Ir daži cilvēki, ko esmu sastapusi, kas patiešām izdarīs pēc labākās sirdsapziņas, tad nu tiem arī kaut ko uzticu darīt, ja sanāk ar viņiem sadarboties, citiem tikai kaut kādus sīkumus :-D
29.01.2016 14:35 |

Reitings 583
Reģ: 01.09.2015
Kādreiz arī nevienam neuzticējos, visu svarīgāko pati darīju. Varēju iedot kaut ko ieskenēt, kādam ne tik svarīgam piezvanīt utt. Bet neko nopietnu. Viss mainījās brīdī, kad nomainīju darbu, manā pakļautībā bija vairāk cilvēku un daudz darba, ka viena visu lai vai kā gribētu, nepaspētu. Tad nu sapratu, ka nav jēgas maksāt viņiem algas un pašai visu vienai darīt un sēdēt līdz vēlam vakaram. Tā nu iemācījos deleģēt darbus un savedu savu domāšanu kārtībā, ka arī citi māk labi strādāt un padarīt darbu :)
29.01.2016 14:39 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Ikdienā arī ir dažas lietas, ko labāk izdarīt man, nevis vēlāk dusmoties uz draugu, ka viņš neizdarīja tieši tā, kā daru vai domāju es

man tas pats uzskats :D (s)
29.01.2016 14:43 |

Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
Man nav problēmas ar uzticēšanos, es labprāt uzticētu sievietei sakopt māju, gatavot ēst, mazgāt traukus, mazgāt drēbes, iznest atriktumus, iet uz veikalu pēc produktiem...
Man patīk uzticēties! :)
29.01.2016 14:49 |

Reitings 731
Reģ: 07.11.2015
Skatoties, kas tas par pienākumu un kas par cilvēku.
29.01.2016 14:51 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10577
Reģ: 29.01.2009
Man ir grūti strādāt grupā, jo neuzticos vai tracina kā citi dara darbu. Pēc cilvēku raksturiem par darbiem nespriežu jau sen. Darbu varu uzticēt tikai tādam cilvēkam, kura spējas esmu novērojusi jau iepriekš.
29.01.2016 14:53 |

Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
Darbu varu uzticēt tikai tādam cilvēkam, kura spējas esmu novērojusi jau iepriekš.

Sēdi ar binokli un novēro.....
29.01.2016 14:55 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!