Par gultu un gultas veļu....

Reitings 638
Reģ: 14.05.2013
Sveikas,

Vēlētos pajautāt vai jums ir svarīga jūsu gulta un gultas veļas kvalitāte? VAi obligāti jābūt dārgai un kvalitatīvai veļai? Vai varat nopirkt Jysk vienkāršu veļu? Vai pievēršat uzmanību diegu skaitiem? Vai jūsu gulta izskatās kā no žurnāla vāka (spilveni, pārvalki, oxford pillows utt.) vai vienkārši neklājat to? Vai uzmetat pārvalku pāri un viss?? Vai spilveni ir dārgi, vai varat ar lēto galu iztikt? Sega? Vai liela bieza? Maza?

Šodien atlaižu trakumā iegāju vienā pasmalkā veikalā (house of fraser) ar visām atlaidēm likās tās cenas nenormāli dārgas, bet tik skaistas.... (l)(l)(l) Atzīšos, ka man vajag visu - spilcenu,segu, pārvalku, tagad domāju - vai ir jēga tērēt tam vairāk naudas vai var iztikt ar parastu kokvilnas gultas veļu?
30.12.2015 17:19 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Pērkot gultasveļu, ļoti pievēršu uzmanību auduma kvalitātei - faktūrai, diegu apstrādei un aušanas veidam, jo tā nu gan ir gultas "štāte", ko pērku sev un savai labsajūtai. Lai saprastu, cik izturīgs būs audums, pievēršu uzmanību auduma diegu krustošanās blīvumam, proti, diegu skaitam uz kvadrātcentimetru, kam jābūt norādītam uz iepakojuma. Ja auduma blīvums ir mazāks par 65 - noteikti nepērku, skaidrs, ka veļa nebūs kvalitatīva un izturīga, vienalga, kāds materiāls. Noteikti priekšroku dodu austam, nevis drukātam rakstam (ja izvēlos krāsainu veļu).

Man ļoti patīk Spice Home Meka veikals, kur parasti iegādājos holandiešu ražotāja VanDyck gultasveļu. Nav lēti, bet vienmēr kvalitatīvi: https://www.vandyckshop.nl/

Stockmann parasti iegādājos Casa kolekcijas veļu.
Veikalā "Miedziņš" ir laba vācu gultasveļa - Kaeppel, Janine, Biberna.
Esmu pirkusi arī Latvijā ražoto firmas Inch 1967 gultaasveļu, kam savulaik Kalnciema kvartālā bija veikaliņš, bet šobrīd, cik saprotu, šāds veikals vairs neeksistē...
No zīda man patīk japāņu ražotā gultasveļa, bet nereti ar to mēdz būt izmēru problēmas. Savukārt no kokvilnas man vislabāk patīk dabiskās garšķiedras kokvilna (Ēģiptes kokvilna).

Savukārt, kas attiecas uz porcelānu, mana absolūta mīlestība ir Wedgewood porcelāns:http://www.wedgwood.eu/ Pamazām kolekcija veidojas:)
04.01.2016 18:49 |

Reitings 24
Reģ: 02.01.2016
Ivēlos tikai kokvilnas gultas veļu, pārsvarā baltas krāsas, vai gaišos toņus.
Iepērkos Stockmann vai Dominas IKEA produkcijas veikalā, uzskatu, ka viņu gultas veļas kvalitāte un pieejamie dizaini pilnībā attaisno cenas un pat vairāk, cenas kā jau visur ~50eur un uz augšu, atkarīgs no izmēra un auduma sastāva.
Segas tikai dūnu, biezās ziemai, plānās vasarai, ļoti patīk KRONBORG firmas kvalitāte.Spilveni - dūnu un griķu.
04.01.2016 18:57 |

Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Tagad aktuāla tēma, jāsagādā kādi gultas komplekti ar gultas veļu. Man patīk kā izskatsā gultu klāšana pēc Itāļu un Amerikas metodes. Mēs parasti izvēlamies, kaut ko no itāļu ražojumiem, piemēram, Bellora, Sferra, Frette. Man svarīgākais, lai uzrunātu pēc taustes. Gaidu, kad atnāks pasūtiījums ar gultas svārkiem :)
07.01.2016 21:08 |

Reitings 4298
Iespraukšos ar savu jautājumu tām, kurām ir gultas pārkāji? Kur tos iegādājāties? Ja gultas veļas krājumus ik pa laikam nomainu, tad gribētos nopirkt pārkāju, kas būtu labs un izturētu vairākus gadus.
Iekrita acīs šie http://www.fejasnams.lv/omuligam-majoklim/gultas-parklaji/?gclid=Cj0KEQiAtri0BRDLoaCF95e7o_sBEiQA_pgRQ0n7VuFXOiZqDd_qhet4J4vH2utULu-yxFF7KEEvyScaAq3y8P8HAQ

Varbūt kādai ir no šī veikala un ir kāda atsauksme?
07.01.2016 21:38 |

Reitings 25
Reģ: 29.12.2015
Par Fejas nams man ir tikai un vienīgi labākās atsauksmes. Tiesa pārklāju neesmu sūtījusi, bet mazajam gandrīz visas sedziņas no turienes. Ļoti kvalitatīvas, patīkamas, arī komunikācija ar veikalu ļoti laba.
07.01.2016 22:03 |

Reitings 4298
Paldies, LeiLiii! :)
09.01.2016 19:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits